ubezbieczenie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Firrdun
    Coś już napisał
    • 2006
    • 78

Zamieszczone przez rene
    Pytanie do forumowiczów z UK

Jak tam wygląda kwestia ubezpieczenia? Jest to możliwe? Jakie dokumenty muszę mieć aby ubezpieczyć swój sprzęt???
    Wyzej (post #49) podalem linka do jedynego ubezpieczyciela z jakiego ulotka sie spotkalem. Nie zglebialem bardziej tego tematu. Musisz sam poczytac.
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8

Komentarz

• rene
      Początki nałogu
      • 2006
      • 283

Dzięki, właśnie o to chodziło, jakbyś znał coś jeszcze nie omieszkaj proszę podzielić się wiedzą!

Komentarz

• mathom
        Początki nałogu
        • 2007
        • 428

Odświeżę wątek. Zajmowałem się kiedyś ubezpieczeniami. Temat jak sądzę dla wszystkich istotny

Otóż można ubezpieczyć się w PZU od rabunku sprzętu elektronicznego (w tym aparatów) poza lokalem ubezpieczając mieszkanie.

Ogólne warunki ubezpieczenia mieszkania:
        Szukasz dobrego ubezpieczenia? Polisy na życie, komunikacyjne, OC i AC. PZU to sprawdzony partner w ubezpieczeniach. Sprawdź!

Sprzęt elektroniczny ubezpieczony jest do 70% wartości polisy w mieszkaniu:
        1/ sprzęt audiowizualny, komputerowy, fotograficzny oraz instrumenty muzyczne, stanowi kwota odpowiadająca 70% sumy ubezpieczenia,
        oraz 10% poza mieszkaniem:
        6/ rabunek ruchomości domowych poza mieszkaniem, górną granicę odpowiedzialności stanowi kwota odpowiadająca 10% sumy ubezpieczenia z tym, że za pieniądze i inne środki płatnicze - 5% sumy ubezpieczenia.
        W przypadku gdy umowa ubezpieczenia obejmuje odpowiedzialność za ryzyko kradzieży z włamaniem i rabunku, PZU SA odpowiada za szkody powstałe wskutek rabunku bez względu na to, czy był on dokonany w mieszkaniu lub pomieszczeniu, czy poza nimi,
        Ubezpieczenie to wychodzi zdaje się ok. 100-150 zł na rok od kwoty 10 tyś, przy czym składka maleje ze wzrostem sumy ubezpieczenia. Są też jakieś tańsze pakiety -- proponuję skontaktować się z najbliższym pracownikiem PZU.

Podsumowując, ubezpieczając mieszkanie na odpowiednio dużą kwotę mamy ochronę samego mieszkania z całym wyposażeniem, elektroniki, sprzętu foto oraz do 10% sumy ubezpieczenia poza mieszkaniem. Nie jest to może dużo, ale zawsze coś
        Ostatnio edytowany przez mathom; 10745.
        FF + L
        Moje stocki
        Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• adino
          Początki nałogu
          • 2008
          • 404

a ja mam takie pytanie:
          Jestem studentem mieszkam w akademiku, gdzie jestem zameldowany czy jakaś firma ubezpieczeniowa jest w stanie ubezpieczyć mój sprzęt??

w końcu to jest moje mieszkanie.....

Komentarz

• mathom
            Początki nałogu
            • 2007
            • 428

Zamieszczone przez adino
            a ja mam takie pytanie:
            Jestem studentem mieszkam w akademiku, gdzie jestem zameldowany czy jakaś firma ubezpieczeniowa jest w stanie ubezpieczyć mój sprzęt??

w końcu to jest moje mieszkanie.....
            Tak, o ile masz odpowiednie zabezpieczenia antywłamaniowe: min. dwa zamki patentowe.
            FF + L
            Moje stocki
            Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

Pracuję...