Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
To jak ja napiszę że też kupowałem u nowarta za parę tysięcy to będzie dobrze?? To w takim razie piszę że kupowałem u Nowarta za parę tysięcy i było wszystko w najlepszym porządku, do złudzenia przypominając wszystkie tu opisane przypadki
To jak ja napiszę że też kupowałem u nowarta za parę tysięcy to będzie dobrze?? To w takim razie piszę że kupowałem u Nowarta za parę tysięcy i było wszystko w najlepszym porządku, do złudzenia przypominając wszystkie tu opisane przypadki
Pozdrawiam
Artur
Bardzo dobrze !!!
Mógłbyś być "more specific" i opisać bliżej Twoje udane zakupy ku nauce mniej zasłużonych forumistów, podając linki ???
Jestem bliski skorzystania z Twoich pozytywnych doświadczeń.
Pozdrówka
Bardzo dobrze !!!
Mógłbyś być "more specific" i opisać bliżej Twoje udane zakupy ku nauce mniej zasłużonych forumistów, podając linki ???
Jestem bliski skorzystania z Twoich pozytywnych doświadczeń.
Pozdrówka
Jakie linki? nie kupowałem na allegro tylko z wątku w giełdzie..
Zadzwoniłem, umówiłem się na sprzęt (70-200 f4 IS) .. sprzęt przyjechał na drugi dzień za pobraniem (chciałem wpłacić wcześniej kasę ale Artur nie widział takiej potrzeby- za pobraniem wyszło tyle samo..) około 3500 zł..
Nowart od dawna obezny jest na forum nikona i tam też ma bardzo dobre recenzje..
oj moby , podejrzliwy typ z Ciebie
oczywiście domniemywam, iż Twoja uszczypliwa ( niestety nie do końca trafna) aluzja nie ma nic wspólnego z niezauważeniem jeszcze większej ilości wpisów "jedno i kilkupostowców" w wątku mojego szanownego konkurenta, jak i z Twoimi ostatnimi pieśniami pochwalnymi w jego wątku... jakiż dziwny zbieg okoliczności...
wiesz, tak naprawdę ci wszyscy przemili forumowicze to JA . Jeżdżę po Polsce ok kilku lat zakładając nowe nicki, a ostatnio podróżuję równie często wystawiając sobie samemu - oczywiście poprzez wcześniej założone profile - pozytywne opinie
oj moby , podejrzliwy typ z Ciebie
oczywiście domniemywam, iż Twoja uszczypliwa ( niestety nie do końca trafna) aluzja nie ma nic wspólnego z niezauważeniem jeszcze większej ilości wpisów "jedno i kilkupostowców" w wątku mojego szanownego konkurenta, jak i z Twoimi ostatnimi pieśniami pochwalnymi w jego wątku... jakiż dziwny zbieg okoliczności...
Twoje insynuacje są całkowicie bezpodstawne.
Po prostu kupiłem 2 szkła u Twojego konkurenta, zanim w ogóle usłyszałem o Twoim istnieniu.
I faktem jest, że wśród jego klientów są ludzie o różnym stażu w CB
wiesz, tak naprawdę ci wszyscy przemili forumowicze to JA . Jeżdżę po Polsce ok kilku lat zakładając nowe nicki, a ostatnio podróżuję równie często wystawiając sobie samemu - oczywiście poprzez wcześniej założone profile - pozytywne opinie
Twoje pomysły opisane powyżej są wyłącznie Twoim wynalazkiem i nie mam z nimi absolutnie nic wspólnego.
Natomiast faktem jest, że opinia kogoś, kto jest tutaj od dawna wydaje się ważyć więcej, niż kogoś, kto zdążył zamieścić kilka postów i tyle.
Pozdrówka
Ja naleze, do zadowolonych klientow Nowarta. Jednak po znanej wszystkim sytuacji z Fotoit nie dziwmy sie pewnej dozie podejrzliwosci. Czasami chodzi o spore pieniadze wiec lepiej sie upewnic niz pozniej zalowac. Zreszta chyba wlasnie w tym celu byl zalozony ten i podobne watki.
40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS
Natomiast faktem jest, że opinia kogoś, kto jest tutaj od dawna wydaje się ważyć więcej, niż kogoś, kto zdążył zamieścić kilka postów i tyle.
Sam nic nie kupiłem ale wszelkich znajomych czy nieznajomych bez obaw kieruję do ofert obu panów (niech sobie sami przenegocjują ceny/dostępność sprzętu).
Wystarczy taka rekomendacja?
Sam nic nie kupiłem ale wszelkich znajomych czy nieznajomych bez obaw kieruję do ofert obu panów (niech sobie sami przenegocjują ceny/dostępność sprzętu).
Wystarczy taka rekomendacja?
Jeśli niczego nie kupiłeś u Novarta, to na czym opierasz swoje rekomendacje ???
Oczywiście, jeśli wolno nieśmiało spytać.
Byłem równie ostrożny w stosunku do drugiego z panów (co można sprawdzić na forum), zanim nie dokonałem pierwszych zakupów.
Pozdrówka
Pozdrówka
To po co tu wyskakujesz z takimi frazesami, podważając uczciwość, o ile nie wogóle istnienie powyższych forumowiczów?
Coś tu chciałeś udowodnić? Masz w tym jakiś większy interes? Czy tylko chciałeś zaistnieć i podreperować swój - jakże ważny - licznik...?
Wybacz ale żaden to fakt tylko Twoje "widzimisię". Wielu z powyższych kolegów i koleżanek miałem przyjemność poznać osobiście więc wiem cóż to za ludzie i co sobą prezentują. Wielu z nich jest tu dłużej od Ciebie i ma - skoro to dla Ciebie tak istotne - znacznie więcej postów.
Poza tym przykrym i niesprawiedliwym jest ocenianie czyjejś wiarygodności i uczciwości po ilości naklepanych postów na forum, nie uważasz...? Ja ich mam trzydzieścikilka, Ty ponad dziesięciokrotnie więcej - no i czego to wg. Ciebie dowodzi...?
Na podstawie opinii innych, tych które Ty coś tak nieporadnie próbujesz podważać .
Mogę bez obaw powiedzieć mniej lub bardziej znajomym, że "u tego a tamtego sprzedającego wiele osób kupiło i są bardzo zadowoleni" (i nie ograniczam tej rekomendacji tylko do jednego sprzedawcy). Bez obaw, że moja reputacja czy wiarygodność zostaną u tych mniej lub bardziej znajomych nadszarpnięte polecaniem niesprawdzonego sprzedawcy .
Napisał m_o_b_y Zobacz post
kurcze
to ja od dzisiaj nie patrze na komentarze na allegro, bo z powyższego wynika że np:
5000 - pozytywów i 2 negi - to to samo co 3 pozytywy i 2 negi ,
i na pewno już nic nie kupię u kogoś "nowego" :sad:
Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub
Byłem równie ostrożny w stosunku do drugiego z panów (co można sprawdzić na forum), zanim nie dokonałem pierwszych zakupów.
Pozdrówka
Dobrze jest być ostrożnym, można uniknąć nie miłych niespodzianek.
Szkoda tylko że zasady ostrożności nie stosujesz aby kogoś nie urazić.
P.S. Przy okazji mam pytanko Panowie gdzie teraz można dowiedzieć się o aktualnych cenach i ofertach, kiedyś nasi Tipowie mieli swoje wątki i w miarę często następowały aktualizacji więc wiadomo było co i jak.
Niby jest allegro i tam można zerknąć na ich oferty ale tam i ceny inne niż na forum a i oferta bardzo mała.
Vitez - masz rację. Koniec bzdurnych dywagacji. Dziękuję również za rekomendację w imieniu swoim jak i forumowego kolegi po fachu...
albercikk - najlepiej na PW a jeszcze lepiej, szybciej i wygodniej po prostu zatelefonować. Naprawdę trudno odpowiadać na wiele maili na jednym forum, na drugim forum, z allegro, odbierać co 5 minut telefon, testować i pakować sprzęt a na dodatek zajmować się sprawami codziennymi...
W takim razie i ja się dołącze... Postów na koncie może nie mam mnóstwo, długo na forum być może też nie jestem, ale zdecydowałem się na zakupy u Nowarta... między innymi zachęcony pozytywnymi komentarzami "mniej zasłużonych" postami Uzytkowników.
No i co?
No i pojechałem osobiście odebrać 40D... W ryj nie dostałem, gwałtu nie zaznałem, okraść mnie nie okradli, sprzęt jest nowy, nieśmigany i chodzi bezproblemowo, a spotkanie odbyło się w miłej atmosferze.
Nie wiem, czy tak powinny przebiegać wszystkie tranzakcje, ale jeśli o mnie chodzi to każdy mój zakup mógłby tak przebiegać.
Także, m_o_b_y, możesz mnie dodać do listy małopostowych heretyków, którzy chwalą Nowarta.
Komentarz