GRIP - czy warto przepłacać??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • salas
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 3000

Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

ten pierwszy jest jakiś wybajerzony i jeśli jest BG-E2 a tak piszą to jest kompatybilny z 50d - ale jak Ci te opcje nie są potrzebne to weź normalny:
    Grip MEIKE BG-E2 batterypack CANON 20D 30D 40D 50D (3793431578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i dokup sobie pilot za 10zł =)
    Meike jest ok, miałem gripa z tej firmy i mogę śmiało polecić
    SONY

Komentarz

• Canonierzysta
      Bywalec
      • 2012
      • 185

Zamieszczone przez salas
      ten pierwszy jest jakiś wybajerzony
      Właśnie o to chodzi w sekwencje się bawiłem kiedyś podpinając aparat pod kompa i używając oprogramowania canonowskiego ( już nie pamiętam nawet jak się nazywało)... w plenerze to już nie próbowałem, ale polując na błyskawice dobrze by było sobie ustawić interwał na takim gripie, bo z lapkiem na kolanach zdjęć jeszcze nie robiłem i w ogóle taka opcja mi się bardzo podoba....
      Co do kompatybilności napisałem do tego sklepu i czekam na odpowiedź, ale mi też się właśnie wydawało, że powinien pasować...

Piszesz, aby dokupić sobie pilocik za 10zł... a ten grip ma odbiornik podczerwieni? Pytam bo na zdjęciach nie bardzo jest go widać....
      EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Komentarz

• salas
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 3000

wiem, że w 40d nie ma podczerwieni, ale myślałem, że 50d już ma jak nie ma to w tym gripie co wysłałem to brak na pewno - małe nieporozumienie
        W takim razie ten pierwszy pewnie będzie dla Ciebie najlepszy :O
        SONY

Komentarz

• Canonierzysta
          Bywalec
          • 2012
          • 185

No właśnie 50D niestety nie ma

Ten Jenis/Delta brałbym... ale nie wiem jak z jego jakością.... szukam po necie i nic nie ma.... Ktoś na Optycznych w komentach napisał, że zawiesza aparat... i to wszystko co znalazłem....

Czy ktoś miał w ogóle styczność z tymi Jenisami/Deltami?
          EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

Delta za 359zł z niepotrzebnymi wodotryskami to paranoja. Niedawno sprzedałem praktycznie nowego gripa BG-E2N oryginał za 300zł, bo po tyle obecnie chodzą.
            Jaki zatem jest sens kupować zamiennik ? poza tym do 50D możesz kupić pilota za grosze.
            Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• salas
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 3000

Bolek chyba chodzi o to, że tu jest wbudowany pilot interwał który osobno kosztuje 200zł ? :d
              Stąd ta cena a jak 50d nie ma podczerwieni to zostaje zamiennik + wężyk spustowy albo pilot radiowy?
              nie wiem czemu ciągle myślałem, że 50d ma tą podczerwień :<
              SONY

Komentarz

• Canonierzysta
                Bywalec
                • 2012
                • 185

Zamieszczone przez Bolek02
                ...poza tym do 50D możesz kupić pilota za grosze.
                Przeczytaj mojego posta wcześniej i zobacz, że pisałem, że 50D nie ma podczerwieni ( aż zwątpiłem i otworzyłem instrukcję obsługi aby to jeszcze raz dokładniej sprawdzić), chyba, że masz na myśli wężyk spustowy z możliwością ustawienia interwału ( najtańszy na allegro znalazłem za 130PLN co z połączeniu z proponowanym gripem Meike daje kwotę niewiele niższą ( a wiadomo, że nie kupię najtańszego pilota na Allegro, więc koszt średni wzrasta mi do około 300 PLN co w tym przypadku się już przestaje opłacać).

I może się teraz trochę przyczepię, ale ergonomia pracy z wężykiem jest gorsza niż bez niego.... ale coś za coś.... oryginalny pilocik Canona to jednak oryginał...ale ten kosztuje 800 PLN

Ale... jak można mieć dwa urządzenia w jednym, to w czym problem? ( okay... telefonu używam do dzwonienia, empetrójki do słuchania muzyki, a zdjęcia robię też czymś innym - ale są też pojedyńcze urządzenia które robią to wszystko i to też się sprawdza, więc czemu nie grip?)

Może ktoś jednak skomentuje tego wybajerzonego Jenisa?
                Ostatnio edytowany przez Canonierzysta; 44030. Powód: Poprawka na cenie oryginalnego wężyka...

Komentarz

• Canonierzysta
                  Bywalec
                  • 2012
                  • 185

Zamieszczone przez Canonierzysta
                  Co do kompatybilności napisałem do tego sklepu i czekam na odpowiedź
                  Otrzymałem odpowiedź ze sklepu....

Dziękują za zainteresowanie.... ale odradzają tego Jenisa bo mieli z nim problemy i zaproponowali mi Meike tego co salas:

Zamieszczone przez salas
                  Grip MEIKE BG-E2 batterypack CANON 20D 30D 40D 50D (3793431578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i dokup sobie pilot za 10zł =)
                  Meike jest ok, miałem gripa z tej firmy i mogę śmiało polecić
                  Zapytałem co prawda jakiego to typu problemy z nim mieli, ale wątpię, aby mi powiedzieli....

Nie to, że mam za dużo czasu, ale poszedłem o krok dalej i zajrzałem na stronę producenta i zauważyłem, że Meike także ma wersję z interwałem i sterowaniem pilotem... doszedłem do wniosku, że skoro podstawowa wersja jest przyzwoita, to profesjonalna nie może być gorsza

Poszukałem w necie i znalazłem między innymi na stronie MeikeStore, a w Polsce mi się nie udało....:/

I znów nie to że mam za dużo czasu... ale napisałem naiwnie do producenta tych gripów , a nóż mi powie gdzie to znaleźć

Jednym słowem, Jenis/Delta odpada, teraz zobaczymy co Meike powie....

Tak wiem.... usrałem się na ten interwał...

Pozdr.

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Kolego , nie prościej kupić sterowanie na kablu z interwałem za 90 zeta, zamiast tak kombinować
                    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• p0lish
                      Początki nałogu
                      • 2011
                      • 366

poczeba grip do 5d1
                      w 40d miałem phottixa - spisywał się rewelacyjnie
                      teraz mam zagwostke - polować na używany oryginał czy kupować zamiennik?
                      cena podobna - ok 250pln
                      dzisiaj przez chytrość zagapiłem się z oryginałem Canona na allegro za śmieszne pieniądze
                      Blog

Komentarz

• b8533737
                        Coś już napisał
                        • 2011
                        • 71

Zamieszczone przez p0lish
                        poczeba grip do 5d1
                        w 40d miałem phottixa - spisywał się rewelacyjnie
                        teraz mam zagwostke - polować na używany oryginał czy kupować zamiennik?
                        cena podobna - ok 250pln
                        dzisiaj przez chytrość zagapiłem się z oryginałem Canona na allegro za śmieszne pieniądze
                        Mam deltę.

Kiepski spust migawki, czasami grip zawiesza body (a dokładnie, kółko nastaw obok spustu)

Jak masz okazję kupić używany oryginał za ok 200zł bierz oryginalny.
                        Ja tą deltę kupiłem za 50zł z przesyłką nową ! Więc naprawdę w tych pieniądzach, nie mogę narzekać

Komentarz

• p0lish
                          Początki nałogu
                          • 2011
                          • 366

Ok. Delta odpada.
                          Dzięki!
                          Blog

Komentarz

• b8533737
                            Coś już napisał
                            • 2011
                            • 71

Zamieszczone przez p0lish
                            Ok. Delta odpada.
                            Dzięki!

Do tego kiepsko trzyma się body, ale to da się poprawić.

Komentarz

• Bolek02
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 3225

Kup oryginał, prawie te same pieniądze a użyteczność bezcenna

Komentarz

• bagatela
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 28

Jaki grip zamiennik polecacie do 6D? Ktoś używa 6D z zamiennikiem?

Komentarz

Pracuję...