Gary Fong Light Sphere

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

Zamieszczone przez aqua
    Jedanak trzeba bedzie wysłac indywidualnie chyba ze kos polaczy sily ?

Przysylajcie do mnie na @ [email protected] z tytulem Gary Fong Light Sphere, podajac w nim adres na jakie wysalc, co zamawialiscie (nazwa i link) i podajac jaka forma wysylki: za pobraniem czy wplata na konto

Kto wysyła te nakładki i komu mam wpłacić pieniądze lub od kogo oczekiwać przesyłki? Dostałem mail, kórego nie znam bez podpisu nadawcy.
    Mogę prosić o potwierdzenie na PW?
    Pozdrawiam.

Komentarz

• ryszard_ochódzki
      Początki nałogu
      • 2007
      • 255

Czyżby ktoś czytał forum i próbował wyłudzać kaskę ? Czujnym trzeba być cały czas kurcze...
      Mordo Ty moja !

Komentarz

• Roqfort
        Bywalec
        • 2005
        • 149

Zamieszczone przez jotes25
        Też jestem za oryginałem. Podróbka musiałaby być znacząco tańsza, co przy małej wartości tych akcesoriów raczej nie jest możliwe...
        Moja podróbka kosztowała mnie 7 funtów wraz z przesyłką z HK, a oryginał 36 funtów plus przesyłka. Nawet nie sprawdzałem ile liczy za przesyłkę. Tak że oryginał mnie wali To nie optyka do aparatu tylko kawałek plastyku więc ryzyka nie ma.

Komentarz

• jadeit
          Początki nałogu
          • 2004
          • 466

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
          Kto wysyła te nakładki i komu mam wpłacić pieniądze lub od kogo oczekiwać przesyłki? Dostałem mail, kórego nie znam bez podpisu nadawcy.
          Mogę prosić o potwierdzenie na PW?
          Pozdrawiam.
          ja także proszę o potwierdzenie
          mail wysłany pod wskazany adres, powrót z innego, bez wklejki oryginału, generalnie nieco dziwnie, oby to nie był wkręt

edytuje: własnie dostałem potwierdzenie więc wygląda ok
          podejrzewam że aqua ma zawał roboty ew. chce zrobić grupową przesyłke
          w pełni rozumiem

pozdrawiam
          Ostatnio edytowany przez jadeit; 816.
          un point c'est toi
          fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• SebaWolf
            Początki nałogu
            • 2006
            • 324

Dzięki Aqua - dziś odebrałem przesyłeczkę, szybkie pokojowe testy potwierdziły że nie są to pieniądze wyrzucowne w błoto, na poważniejsze testy przyjdzie czas po weekendzie.

Komentarz

• jatzzek
              Początki nałogu
              • 2006
              • 355

Ja wciaz czekam. Rowniez dostalem odpowiedz z innego adresu email niz ten na ktory wysylalem (wskazany pare postow wyzej). Chyba trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.
              why waste your time looking for proof?
              what if the answer is never the truth?

Komentarz

• energia_ki
                Początki nałogu
                • 2007
                • 291

ja z kolei nie dostałam żadnego mejla, za to dostałam Fonga, wczoraj wieczorem zawitał pan paczkonosz :smile:
                testy w domu rzeczywiście są niemiarodajne, spróbuję dzisiaj porobić zdjęcia w czymś większym i ciemniejszym [kopalnia? ;-) ]

Komentarz

• aqua
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 727

Wszystko sie zgadza z tym drugim adresem
                  @ przychodzily do mnie a je wysalem osobie ktora kupila nasadki i odpisywal do was.

Zostaly na zbyciu dwie nasadki: mleczna i czysta i zolty dekielek, ale na razie nie podje jakie bo jest chetna osoba, tylko kwestaj czy beda mu psaowac, jak nie to dam linki.

Moze ktos sprawdzic czy wersja nasadki dekowanej do 580 EX II pasuje do 580 EX i odwrotnie?

Komentarz

• tomba
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 234

...tez dostałem swoje, dzięki aqua
                    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
                    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
                    Fotograf ślubny

Komentarz

• Wiarus
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 23

Ja na początku taki zestaw zamawiałem.Miały być z nim kłopoty więc zmieniłem na ful wypas.Byłbym taką wersją / mleczny + czysty + dekiel / zainteresowany.
                      Nie wiem tylko co z zamówionym pełnym zestawem.

Komentarz

• energia_ki
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 291

Testowaliśmy w sobotę wieczorem tę banię na Starówce - w kościołach i na ulicy. Dobrze doświetla, dobrze rozprasza. Przy portretach z bliska chyba bardziej skłaniałabym się do świecenia z banią skierowaną na wprost [i z założonym dekielkiem, rzecz jasna] niż do góry - mówię o wersji Cloud.
                        Na razie nie podam żadnych sampli, bo oboje nie lubimy swoich paszcz po sieci wieszać , więc albo dorwę jakiegoś innego modela albo po zmroku sfocę jaką martwą naturę uliczną.
                        W każdym razie wrażenia bardzo pozytywne [oprócz rozmiarów i ciężaru], żałuję, że kupiłam tylko Cloud

Komentarz

• jatzzek
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 355

energia_ki: A odczuwasz jakos brak tej nasadki Clear? Ja tez zamowilem tylko Cloud (niestety jeszcze do mnie nie dotarla).

Komentarz

• energia_ki
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 291

jatzzek, pomyślałam, ta nasadka Clear może sie przydac przy fotografowaniu większych wnętrz - nakładałabym ją na 430 pracującą w trybie slave ustawioną gdzieś w kącie na statywie albo przyczepioną gdzieś za pomocą jakiegoś sprytnego 'imadła' [muszę wyczaić gdzieś w sieci jakiś zmyślny uchwyt do lampy, żeby ją przyczepiać w róznych miejscach, gdzie lepiej/bezpieczniej nie rozstawiać statywu] - na 580 miałabym wtedy Cloud do miękkiego doświetlenia od przodu, Clear dawałby na tył sali [balowej, sportowej, etc.] et voila!

ale już sam Cloud potrafi przyświecić całkiem nieźle :smile:

tak więc Clear jest mi potrzebny głównie do drugiej lampy, a nie dlatego, że uważam, że Cloud się nie sprawdza

Komentarz

• jadeit
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 466

ja również dziękuje

za wkład włożony w chęć pomocy grupie chętnych
                              dziś dotarła do mnie paczuszka no i jasne co jest grane - niestety poczta sie nie spieszypriorytet z Krakowa do ZielonejGóry idzie dłuzej niz z włoch na wieś do Polski
                              jeszcze raz dzięki

pozdrawiam
                              un point c'est toi
                              fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• jatzzek
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 355

aqua: Przesylka doszla. Musialem sam sie o nia dopomniec na Poczcie, bo awizo nie bylo w skrzynce. Jak twierdzi Pani na Poczcie, jesli konwojent nie moze dostac sie do budynku, do skrzynek, to awizo wraca na poczte. Takie "wrocone" awizo roznosi pozniej listonosz (ktory, jak wynika z wyjasnien Pani na Poczcie, ma nadprzyrodzona moc przechodzenia przez zamkniete drzwi klatki schodowej). Boze chron nasza Wielka Poczte.
                                Ostatnio edytowany przez jatzzek; 5021.

Komentarz

Pracuję...