Co robić z kalibracją 30D?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Bardzo madre jesli zalezy nam na zabawie a nie na rozwiazaniu problemu.

Komentarz

• 1507
      Początki nałogu
      • 2006
      • 327

jeśli nic się nie zyska z canonem to bedzie to zbiór czegos na czym inni będą się że tak powiem uczyli i bazowali, ktos kto pierwszy raz pojedzie do serwisu bedzie wiedział jak się tam zachować
      http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez 1507
        ja proponuję jeszcze moze stworzyć kategorie na forum "Serwis Canona" i ty bedziemy tworzyc wątki potepiające i wychwalające, co na to moderatorzy?
        Wystarczy wątek (a kilka już jest) w podforum 'Co? Gdzie? Za ile?' (naprawy jak najbardziej pasują do tej kategorii).
        A i tak ew. decyzja należy do Hazana - moderatorzy nie maja uprawnień zmiany struktury forum.

Komentarz

• 1507
          Początki nałogu
          • 2006
          • 327

ok więc nic z tym nie róbmy- róbcie, a canon niech dzięki nam ma sie dobrze i spija śmietankę

Komentarz

• marekk_ok
            Uzależniony
            • 2007
            • 821

ErnestPierwszy zaproponował iz może tym tematem się zając - dzieki za przyjecie wyzwania - wiele osob z pewnoscia to docenia.
            Osoby które nie wierza ze cos mozna zrobic moze niech poczekaja na ew. wynik takiej akcji a nie z góry zakładaja ze nie warto i ze to nie ma sensu - bo tak to z pewnoscia sie nic dobrego nie zdarzy.
            Czekamy Ernest na Twoja propozycje od czego mozna zaczac - moze od zalozenia specjalnego watku i zebrania tam konkretnych uwag- jak proponuje Vitez?
            Moze inni tez zaproponuja swoj pomysl na te akcje.

Komentarz

• m_o_b_y
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1095

Zamieszczone przez Vitez
              Wystarczy wątek (a kilka już jest) w podforum 'Co? Gdzie? Za ile?' (naprawy jak najbardziej pasują do tej kategorii).
              A i tak ew. decyzja należy do Hazana - moderatorzy nie maja uprawnień zmiany struktury forum.

Bez przesady, nie zależymy w 100% od szefa forum, bo każdy z nas może pisać bezpośrednio do centrali w Japonii, i wtedy mamy (prawie) gwarancję, że wadliwe działanie Canon Polska zostanie dostrzeżone.
              O nie zawsze prawidłowej działalności Canon Polska czytałem już wiele razy, przy różnych okazjach, i w końcu ktoś z nas może temu położyć kres !!!
              Opinia wielu osób z reguły przeważa nad opinią jednostek, przynajmniej w dłuższej perspektywie.
              Centrala może po prostu jednym ruchem zamienić nieskutecznych pracowników na nowych (może lepszych), kto wie ?
              Pozdrówka
              m_o_b_y
              --------------------------------------------------------

Komentarz

• ErnestPierwszy
                Uzależniony
                • 2006
                • 734

Ja bym od razu napisał "pismo" do Canon Japan z opisem sytuacji i dopiero gdy CJ wyraziłby chęć pomocy to kombinowałbym z wątkami.
                Gotowy list w 2 językach (polskim dla CP i angielskim dla CJ) możnaby powysyłać do osób "poszkodowanych" przez serwis w celu podpisania: imię, nazwisko, numer puszki, numer szkieł.
                Ten wątek można przemianować na "Kalibracja protest" lub coś w tym rodzaju i podłączyć wszystkie podobne wątki.
                Albo przenieść do już istniejącego wątku o serwisie na Żytniej - jest przeciez taki... i już.
                Pismo jest najważniejsze.

Cały czas mam jednak wątpliwości co do CJ. Polska, jak już pisnao na forum, jest NANOrynkiem i problem np. 100 osób, nie jest żadnym problemem...

Ale zobaczcie ile czasu trwało, aż CJ przyznał się do problemów z AF w 1DmIII, ile było dyskusji, że to wina użytkownika... Jednak (!) upór jednego gościa Roba Galbraitha w końcu zadziałał Może i nam się uda
                Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745.

Komentarz

• m_o_b_y
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1095

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
                  Ja bym od razu napisał "pismo" do Canon Japan z opisem sytuacji i dopiero gdy CJ wyraziłby chęć pomocy to kombinowałbym z wątkami.
                  Gotowy list w 2 językach (polskim dla CP i angielskim dla CJ) możnaby powysyłać do osób "poszkodowanych" przez serwis w celu podpisania: imię, nazwisko, numer puszki, numer szkieł.
                  Ten wątek można przemianować na "Kalibracja protest" lub coś w tym rodzaju i podłączyć wszystkie podobne wątki.
                  Albo przenieść do już istniejącego wątku o serwisie na Żytniej - jest przeciez taki... i już.
                  Pismo jest najważniejsze.

Cały czas mam jednak wątpliwości co do CJ. Polska, jak już pisnao na forum, jest NANOrynkiem i problem np. 100 osób, nie jest żadnym problemem...

Na pociechę powiem Ci, że w sprawie, którą kiedyś wygrałem z firmą Casio, pisałem do centrali w Japonii z jednego z krajów afrykańskich, gdzie wówczas przebywałem.
                  I jednak wygrałem.
                  Tak więc kto walczy, ten czasem wygrywa, a kto godzi się z indolencją, ten - oczywiście - nigdy niczego nie wygra. :-D
                  Pozdrówka
                  m_o_b_y
                  --------------------------------------------------------

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez m_o_b_y
                    Bez przesady, nie zależymy w 100% od szefa forum, bo każdy z nas może pisać bezpośrednio do centrali w Japonii, i wtedy mamy (prawie) gwarancję, że wadliwe działanie Canon Polska zostanie dostrzeżone.
                    Moja odpowiedź dotyczyła propozycji utworzenia osobnej kategorii na forum - to może być zrobione tylko przez "szefa" forum, a nie do kogo w szefostwie Canona eskalować problemy z serwisem .

Komentarz

• 1507
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 327

no to szef forum nie dryśnie nam wątek i już

Komentarz

Pracuję...