Wiosenne promocje Canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • copymaker
    Coś już napisał
    • 2007
    • 54

Zamieszczone przez Zbig
    copymaker, nie jesteś sam ze swoimi planami Ciekawe, czy przed świętami nie znikną wszystkie puszki ze sklepów
    nawet jeśli przed świętami zejdą to spokojnie bo promocja trwa długo; ja mam inne pytanie: w jakiej formie oni te pieniądze oddają?
    30D + grip, ef-s 18-55, ef 24-105 L f/4 IS USM, ef 70-200 L f/2,8 IS USM, ef 50 f/1,8, 430ex + stofen, 2x2GB, lowepro nowa 4aw, Fomei PRV-3 Sport, i-Tec X's-Drive 40GB (vosonic vp2160)

Komentarz

• Zbig
      Bywalec
      • 2007
      • 101

Albo wcześniej tego nie znalazłem, albo nie widziałem - http://canonlensacc2007.onlinerebate...owtoclaim.aspx - jak się wejdzie tak po prostu, to jest po angielsku, ale można też przekopać się ze strony promotions na stronę polską i będzie po polsku

Zamieszczone przez copymaker
      ja mam inne pytanie: w jakiej formie oni te pieniądze oddają?
      Chyba tak jak był cashback przy 30D - przelewem na konto.

edit: Właśnie sprawdziłem na stronie polskiej - na 30D jest cashback 270zł a nie 390 jak miało rzekomo byc na początku
      Ostatnio edytowany przez Zbig; 9770. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• copymaker
        Coś już napisał
        • 2007
        • 54

Zbig, w tym linku co zapodałeś jest taka niby-animacja - co zrobić żeby dostać pieniądze z powrotem. Jest tam moment że koleś wyciąga z opakowania z obiektywem jakąś mini książeczkę gdzie jedna z kartek ma nominał 100 euro.... potem korzysta z tej książeczki wypełniając w kompie wniosek. Czy zatem canon zwraca pieniądze tylko z pewnej promocyjnej partii sprzętu? Czy takie książeczki są w każdej paczce?
        30D + grip, ef-s 18-55, ef 24-105 L f/4 IS USM, ef 70-200 L f/2,8 IS USM, ef 50 f/1,8, 430ex + stofen, 2x2GB, lowepro nowa 4aw, Fomei PRV-3 Sport, i-Tec X's-Drive 40GB (vosonic vp2160)

Komentarz

• Zbig
          Bywalec
          • 2007
          • 101

Nie, raczej nie - to jakaś ściema. Generalnie musisz wysłać im dowód zakupu, odpowiednie kody wycięte z pudła, jak też wypełnić formularz na stronie.

Komentarz

• copymaker
            Coś już napisał
            • 2007
            • 54

Zamieszczone przez Zbig
            Nie, raczej nie - to jakaś ściema. Generalnie musisz wysłać im dowód zakupu, odpowiednie kody wycięte z pudła, jak też wypełnić formularz na stronie.
            Czyli pewnie każdy sprzęt z listy, zakupiony w promocyjnym terminie upoważnia do zwrotu kasy. Pewnie ten bloczek ze stueurówką zrobili po to w tej animacji żeby pokazać ten bajer ze zwrotem kasy - przez to jest to bardziej wymowne.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Jeszcze jedna sprawa: jeśli kupię zestaw eos 30d razem z obiektywem EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM to czy dostanę zwrot 100 euro za puszke i 150 euro za obiektyw? Czy muszę body i obiektyw kupić osobno a nie w zestawie żeby dostać zwrot za obie rzeczy?
            Ostatnio edytowany przez copymaker; 10041. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Zbig
              Bywalec
              • 2007
              • 101

Myślę, że to nie ma wpływu - tj. kupujesz dowolnie.

A jeszcze odnośnie tego 270zł, które znalazłem na stronie Polskiej - potwierdza to, że **&@^&^$ jest u nas jak zwykle najdrożej - cashback na 30D jest 100 euro, czyli 270zł. Czyżby kurs euro się wachnął na 1 kwietnia ?

Komentarz

• copymaker
                Coś już napisał
                • 2007
                • 54

Zamieszczone przez Zbig
                Myślę, że to nie ma wpływu - tj. kupujesz dowolnie.

A jeszcze odnośnie tego 270zł, które znalazłem na stronie Polskiej - potwierdza to, że **&@^&^$ jest u nas jak zwykle najdrożej - cashback na 30D jest 100 euro, czyli 270zł. Czyżby kurs euro się wachnął na 1 kwietnia ?
                Zbig nie wiem jak sprawdzałeś ale wyraźnie jest napisane na polskiej stronie że za body 30d jest zwrot 390 zł!!!

A co do zakupu zestawów: body + obiektyw na na polskiej wersji tej strony jak się kliknie next to pokazane są zestawy z promocji, ale niestety każdy z nich ma kwotę zwrotu w formacie "???" Trzeba będzie przed zakupem uderzyć do canona żeby kupić jak najkorzystniej

Nie no faktycznie polska wersja strony musi mieć jakiś błąs bo tutaj http://canonlensacc2007.onlinerebate...t=EOS_30D_BODY jest 390 zł zwrotu za 30d tutaj http://canonlensacc2007.onlinerebate...owtoclaim.aspx 270. Pewnie się ktoś pomylił. Ciekawe w którą stronę
                Ostatnio edytowany przez copymaker; 10041.

Komentarz

• Zbig
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 101

Zrobiłem tak:

http://canon2007promotions.onlinerebates.com/ -> wybrałem Polskę -> link click here -> Poland -> Next -> Jak zgłaszać.

Wiem, że na około, ale w sumie jestem tam, gdzie dawałem link, tylko po polsku ... Chyba, że macie lepszy link

Komentarz

• copymaker
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 54

Zamieszczone przez Zbig
                    Zrobiłem tak:

http://canon2007promotions.onlinerebates.com/ -> wybrałem Polskę -> link click here -> Poland -> Next -> Jak zgłaszać.

Wiem, że na około, ale w sumie jestem tam, gdzie dawałem link, tylko po polsku ... Chyba, że macie lepszy link
                    Zobacz 2 moje linki post wcześniej. Na jednym jest 390 zwrotu a na drugim 270.

Komentarz

• Zbig
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 101

Te linki, jak nie dojdziesz do tych stron odpowiednio, prowadzą domyślnie do wersji EN, a tam jest w obydwu 100 euro.

OK, proponuję poczekać na rozwój wypadków

Komentarz

• copymaker
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 54

U mnie te linki działają tak jak napisałem. hmmm pożyjemy zobaczymy. Najważniejsze że coś dostaniemy z powrotem

Komentarz

• krzysp
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 133

Witam,
                          Czy na aparat 30D z niemieckiej dystrybucji, z niemieckim paragonem mogę dostać zwrot cashback w Polsce?
                          Jaki kraj zakupu powinieniem wtedy wpisać w formularzu?

Odpowiedzi na to pytanie nie znalazłem w wątku o poprzedniej promocji Canona.
                          Dziękuję
                          Ostatnio edytowany przez krzysp; 5020.
                          link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• Zbig
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 101

Jeżeli promocja dotyczy krajów w Europie, to nie widzę problemu. Właściwie do Canona dostarczasz takie same papiery, niezależnie gdzie kupisz. Są dwie różnice - paragon/fakturę masz w różnych językach i paragon (jak kupiłeś za granicą) masz w innym języku niż miejsce zamieszkania. Moim zdaniem nie powinno to mieć większego znaczenia, jeśli chodzi o możliwość uzyskania zwrotu. Kraj zakupu oczywiście wpisujesz ten, skąd masz paragon.

Oczywiście najlepiej spytać Canona ...

Komentarz

• HuleLam
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1641

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                              Cytuję wycinek z regulaminu na stronie Canona:
                              (...)
                              Czyli twój "numer" nie przejdzie.
                              Dzięki serdeczne (w piątek jeszcze nie było regulaminu o ile dobrze pamiętam).
                              Cóż, w takim razie "dla mnie żadna nagroda" i będę raczej kupowął tokinę 12 - 24 :-)
                              Fotograf platoniczny

Komentarz

• stawek

Jest świetnie, dobrze że się wstrzymałem z zakupem D30. Ciekawe, czy jak kupię na FV, na firmę, też nie będzie problemów ze zwrotem kaski. I co jak sie kupi KIT-a, czy liczą osobno body i obiektyw???? Wiecie może coś na ten temat, jak to było w poprzedniej promocji(tej na przełomie roku)?

Pozdrawiam
                                Mariusz

Komentarz

Pracuję...