Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Ja też kupiłem 400D KIT'a za 2699zł i dostałem paragona drukowany
z komputera.
A nie lepiej było kupić w Fotojokerze za fakturą nie ma problemu, do wtorku kosztował 2800, ale że sprzedaje się jak świeże bułki cena od środy, czyli 25 kwietnia urosła do 2900, to już jest druga podwyżka tego aparatu w związku z promocją Canona. Kupując 400d, pani w sklepie mówiła, że jak nie kupię teraz to na drugi dzień, będzie o 100zł droższy i sprawdziło się. Ktoś pisał tu na forum, że sprzęt nie drożeje w związku z promocją, a jednak zwrot pieniędzy przyciąga wielu chętnych, więc i sprzedawcy podnoszą ceny.
A nie lepiej było kupić w Fotojokerze za fakturą nie ma problemu, do wtorku kosztował 2800, ale że sprzedaje się jak świeże bułki cena od środy, czyli 25 kwietnia urosła do 2900...
Byliśmy dziś z kolegą Zbig w fotoIt i obeszło się bez zbędnych ceregieli
i dostałem fakturę na 400D.
Tak więc kupiłem sobie 400D z kitem za 2699 + Karta 1GB Sandisk Ultra II za 50zł...
Jak dobrze pójdzie to będzie jeszcze minus 310zł Jestem Happy!
Bartek, rzeczywiście udało Ci się. Ale, jak pamiętasz, panowie powiedzieli, że za 70-200/4L życzą sobie ... 2800 Może się przesłyszałem, ale chyba nie, bo powtórzył tak samo. Tłumaczył się, że jest niby cashback i wogóle dlatego tak drogo. Tak więc nadal pozostaje w rozterce jak to jest z tymi sklepami. Ale dobrze, że się dzisiaj udało. Miłego użytkowania 50-tki
Czy aby na pewno ten kod????
Może jednak ten, który jest zasłonięty naklejką, poniżej której widnieją znaki Recycling i przekreślony kosz na śmieci.
Na stronie Canona jest wyraźnie pokazane, który kod należy wyciąć a ten w prawym górnym rogu nijak do tego ze strony Canona nie pasuje. Poza tym ma to być kod wycięty z pudełka, nigdzie nie ma informacji, że ma to być naklejka, którą z pewnymi problemami, ale da się odkleić.
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Raczej ten pod naklejką - było o tym już wcześniej, ktoś pytał jak ją odkleić Poza tym na stronie C rzeczywiście jest ten kod, który jest ntegralną cześcią pudła.
ja wycialem wszystkie kody a dwa udalo mi sie ladnie odkleic bez niszczenia pudelka... list do irlandii poszedl juz chyba z dobry tydzien temu i pozostaje czekac ze sie uda... dodam ze sprzedawca na allegro troche mnie naciagnal i sam nie wiem czy dobrze zrobilem... zaproponowal ze za dodatkowe 100zl wiecej do ceny body podesle kody do obiektywu 17-85IS... co daloby mi dobre 900zl zwrotu... oferta kuszaca i zaryzykowalem zamiast 3750 zaplacilem 3850 za body... de facto pudelko ktore otrzymalem nalezalo wlasnie do zestawo 30d + wspomniany obiektyw wiec ewidentnie rozdzielil parke... zobaczymy co z tego bedzie i czy jakikolwiek zwrot otrzymam...
ps. rachunek oczywiscie otrzymalem niemiecki i jest na nim ujete i body i obiektyw :]
ja wycialem wszystkie kody a dwa udalo mi sie ladnie odkleic bez niszczenia pudelka... list do irlandii poszedl juz chyba z dobry tydzien temu i pozostaje czekac ze sie uda... dodam ze sprzedawca na allegro troche mnie naciagnal i sam nie wiem czy dobrze zrobilem... zaproponowal ze za dodatkowe 100zl wiecej do ceny body podesle kody do obiektywu 17-85IS... co daloby mi dobre 900zl zwrotu... oferta kuszaca i zaryzykowalem zamiast 3750 zaplacilem 3850 za body... de facto pudelko ktore otrzymalem nalezalo wlasnie do zestawo 30d + wspomniany obiektyw wiec ewidentnie rozdzielil parke... zobaczymy co z tego bedzie i czy jakikolwiek zwrot otrzymam...
ps. rachunek oczywiscie otrzymalem niemiecki i jest na nim ujete i body i obiektyw :]
Jesli by ci nie dal paragonu na obiektyw to mozglbys w ogole nic nie dostac. Tego typu zabiegi jak rozdzielanie zestawow jest nielegalne i nie po to Canon to skladal i dawal atrakcyjna cene zeby ktos zmienial zasady. No ale jak to zwykle Polacy szukaja gdzie by tu dodatkowa kase zarobic. Chcialem wczoraj kupic BODY 5D (sklepu nie bede podawal ale to w Krakowie jest) Przyszedlem po odbior body a facet wystawia mi pudlo po zestawie Kitowym 5D + 24-105 gdzie w srodku jest bialy karton z 5d. Obiektyw zostal sprzedany wczesniej. No i co? I guzik! Canon nie odda kasy bo kod z pudla swiadczy o tym ze jest to zestaw KIT a paragon potwierdza ze zakupione bylo tylko BODY wiec cos sie nie zgadza. COraz bardziej denerwuje mnie taka polityka. CHcesz cos kupic legalnie, dajesz pieniadze do sklepu a tu ciagle kombinowanie jakby klientowi wcosnac i jeszcze dobrze zarobic. Jesli ktos podobnie kupuje z ROZKITOWANYCH Kitow to niech sie nie ludzi ze dostanie zwrot. Informacja ze zrodla Canona. Ja oczywscie podziekowalem za taki towar. WOle sprzedac moje nowiutkie 24-105 i kupic oficjalny KIT zestaw z tym samym obiektywem (ktory na dodatek wyjdzie mnie taniej niz BODY oddzielnie z 24-105) niz wspierac takie nie do konca legalne akcje.
Poza tym nie wiem czy w przypadku KITU dozwolone jest wystawianie 2 oddzielnych paragonow. W koncu kupuje sie zestaw!
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Tego typu zabiegi jak rozdzielanie zestawow jest nielegalne i nie po to Canon to skladal i dawal atrakcyjna cene zeby ktos zmienial zasady[...]
to jest Polska wlasnie "kraj odwroconych mozliwosci" jak mawial moj profesor :-) ja zanim zostalem zmuszony do kupna aparatu przez allegro zadzwonilem do miejscowego fotojokera i 2 media markt ktore mam w poblizu... w fotojokerze cena widniala 4800 za body (bylem wstanie dac do 400zl wicej zeby tylko fizycznie kupic aparat ale 1000zl wicej to przesada), w jednym media m. powiedzili mi wprost ze canon polska nie dostarcza im sprzetu wiec nawet nie mam co sie ludzic zeby u nich kupic... w drugim media mieli dzwonic z cena i terminem dostepnosci body oczywiscie zapomnienili wiec sie upomnialem po tygodniu i znow uslyszalem ze canon polska nie chec sprzedawac im sprzetu! dla mnie to jakas chora sytuacja zeby taki kolos jak MEDIA M. mial problemy ze sprowadzeniem sprzetu Canona! no ale tak to widac musi byc w naszym kraju ze sprzet i tak kupujemy od sasiadow za odra... IMHO Canon powinien zrobic specjalna osobna promocje dla Polakow swoja droga jakby sprzet stanial na okres promocji o te 200-300zl to by bylo chyba to bardziej sprawiedliwe i lepsze/szybsze rozwiazanie dla Canona i dla nas... aha pamietacie jak rok temu albo moze i dwa byla promocja na 350d plus grip za 1zl? nikt w polsce chyba nie zalapal sie na taka promocje za to gripy lataly na allegro po 250 zl haha
... aha pamietacie jak rok temu albo moze i dwa byla promocja na 350d plus grip za 1zl? nikt w polsce chyba nie zalapal sie na taka promocje za to gripy lataly na allegro po 250 zl haha
Ja się załapałem 8) . Kupiłem na allegro od serwisu RENAULT, a oni dostali jako premię za kupno iluś tam beczek oleju TOTAL
Komentarz