Wiosenne promocje Canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zbig
    Bywalec
    • 2007
    • 101

Witajcie,

energia_ki - nie miałem niestety czasu tam podjechać - jutro może się uda

Bartek - chcesz jutro jechać ? o której ? może się spotkamy ? ja jestem w stanie uderzyć do nich od 10 do 15-16?

Zbyszek

Komentarz

• Diabeł
      Początki nałogu
      • 2004
      • 360

Zamieszczone przez Barth
      Witam!

Ja też kupiłem 400D KIT'a za 2699zł i dostałem paragona drukowany
      z komputera.
      A nie lepiej było kupić w Fotojokerze za fakturą nie ma problemu, do wtorku kosztował 2800, ale że sprzedaje się jak świeże bułki cena od środy, czyli 25 kwietnia urosła do 2900, to już jest druga podwyżka tego aparatu w związku z promocją Canona. Kupując 400d, pani w sklepie mówiła, że jak nie kupię teraz to na drugi dzień, będzie o 100zł droższy i sprawdziło się. Ktoś pisał tu na forum, że sprzęt nie drożeje w związku z promocją, a jednak zwrot pieniędzy przyciąga wielu chętnych, więc i sprzedawcy podnoszą ceny.
      Moje zdjęcia
      Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• Zbig
        Bywalec
        • 2007
        • 101

Update:

Byliśmy dzisiaj w Fotoit. Panowie bez problemu wystawili faktury. Nie mam zastrzeżeń.

Komentarz

• energia_ki
          Początki nałogu
          • 2007
          • 291

Zamieszczone przez Zbig
          Update:

Byliśmy dzisiaj w Fotoit. Panowie bez problemu wystawili faktury. Nie mam zastrzeżeń.
          no to swietnie! :grin:
          szkoda tylko, ze fotoit takie nierowne: raz wszystko idzie gladko, raz jak po grudzie...

Komentarz

• Barth
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 38

Zamieszczone przez Diabeł
            A nie lepiej było kupić w Fotojokerze za fakturą nie ma problemu, do wtorku kosztował 2800, ale że sprzedaje się jak świeże bułki cena od środy, czyli 25 kwietnia urosła do 2900...
            Byliśmy dziś z kolegą Zbig w fotoIt i obeszło się bez zbędnych ceregieli
            i dostałem fakturę na 400D.
            Tak więc kupiłem sobie 400D z kitem za 2699 + Karta 1GB Sandisk Ultra II za 50zł...

Jak dobrze pójdzie to będzie jeszcze minus 310zł Jestem Happy!

Pozdrawiam - Bartek
            400D, 18-55 , 50mm 1.8 II

Komentarz

• Zbig
              Bywalec
              • 2007
              • 101

Bartek, rzeczywiście udało Ci się. Ale, jak pamiętasz, panowie powiedzieli, że za 70-200/4L życzą sobie ... 2800 Może się przesłyszałem, ale chyba nie, bo powtórzył tak samo. Tłumaczył się, że jest niby cashback i wogóle dlatego tak drogo. Tak więc nadal pozostaje w rozterce jak to jest z tymi sklepami. Ale dobrze, że się dzisiaj udało. Miłego użytkowania 50-tki

Komentarz

• AndyN

Panowie, pomóżcie!

Który kod powinienem wyciąć i wysłać?

Aparat kupowany w Medfoto 4.04.2007

Komentarz

• zjawa
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 67

ten w prawym gornym rogu

Komentarz

• krzysp
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 133

Zamieszczone przez zjawa
                    ten w prawym gornym rogu
                    Czy aby na pewno ten kod????
                    Może jednak ten, który jest zasłonięty naklejką, poniżej której widnieją znaki Recycling i przekreślony kosz na śmieci.

Na stronie Canona jest wyraźnie pokazane, który kod należy wyciąć a ten w prawym górnym rogu nijak do tego ze strony Canona nie pasuje. Poza tym ma to być kod wycięty z pudełka, nigdzie nie ma informacji, że ma to być naklejka, którą z pewnymi problemami, ale da się odkleić.

Patrz strona: http://canonlensacc2007.onlinerebate...owtoclaim.aspx

Po co tyle kodów na pudełku.
                    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• Zbig
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 101

Raczej ten pod naklejką - było o tym już wcześniej, ktoś pytał jak ją odkleić Poza tym na stronie C rzeczywiście jest ten kod, który jest ntegralną cześcią pudła.

Komentarz

• c42
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 266

ja wycialem wszystkie kody a dwa udalo mi sie ladnie odkleic bez niszczenia pudelka... list do irlandii poszedl juz chyba z dobry tydzien temu i pozostaje czekac ze sie uda... dodam ze sprzedawca na allegro troche mnie naciagnal i sam nie wiem czy dobrze zrobilem... zaproponowal ze za dodatkowe 100zl wiecej do ceny body podesle kody do obiektywu 17-85IS... co daloby mi dobre 900zl zwrotu... oferta kuszaca i zaryzykowalem zamiast 3750 zaplacilem 3850 za body... de facto pudelko ktore otrzymalem nalezalo wlasnie do zestawo 30d + wspomniany obiektyw wiec ewidentnie rozdzielil parke... zobaczymy co z tego bedzie i czy jakikolwiek zwrot otrzymam...

ps. rachunek oczywiscie otrzymalem niemiecki i jest na nim ujete i body i obiektyw :]

Komentarz

• JaBlam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1304

Zamieszczone przez c42
                          ja wycialem wszystkie kody a dwa udalo mi sie ladnie odkleic bez niszczenia pudelka... list do irlandii poszedl juz chyba z dobry tydzien temu i pozostaje czekac ze sie uda... dodam ze sprzedawca na allegro troche mnie naciagnal i sam nie wiem czy dobrze zrobilem... zaproponowal ze za dodatkowe 100zl wiecej do ceny body podesle kody do obiektywu 17-85IS... co daloby mi dobre 900zl zwrotu... oferta kuszaca i zaryzykowalem zamiast 3750 zaplacilem 3850 za body... de facto pudelko ktore otrzymalem nalezalo wlasnie do zestawo 30d + wspomniany obiektyw wiec ewidentnie rozdzielil parke... zobaczymy co z tego bedzie i czy jakikolwiek zwrot otrzymam...

ps. rachunek oczywiscie otrzymalem niemiecki i jest na nim ujete i body i obiektyw :]

Jesli by ci nie dal paragonu na obiektyw to mozglbys w ogole nic nie dostac. Tego typu zabiegi jak rozdzielanie zestawow jest nielegalne i nie po to Canon to skladal i dawal atrakcyjna cene zeby ktos zmienial zasady. No ale jak to zwykle Polacy szukaja gdzie by tu dodatkowa kase zarobic. Chcialem wczoraj kupic BODY 5D (sklepu nie bede podawal ale to w Krakowie jest) Przyszedlem po odbior body a facet wystawia mi pudlo po zestawie Kitowym 5D + 24-105 gdzie w srodku jest bialy karton z 5d. Obiektyw zostal sprzedany wczesniej. No i co? I guzik! Canon nie odda kasy bo kod z pudla swiadczy o tym ze jest to zestaw KIT a paragon potwierdza ze zakupione bylo tylko BODY wiec cos sie nie zgadza. COraz bardziej denerwuje mnie taka polityka. CHcesz cos kupic legalnie, dajesz pieniadze do sklepu a tu ciagle kombinowanie jakby klientowi wcosnac i jeszcze dobrze zarobic. Jesli ktos podobnie kupuje z ROZKITOWANYCH Kitow to niech sie nie ludzi ze dostanie zwrot. Informacja ze zrodla Canona. Ja oczywscie podziekowalem za taki towar. WOle sprzedac moje nowiutkie 24-105 i kupic oficjalny KIT zestaw z tym samym obiektywem (ktory na dodatek wyjdzie mnie taniej niz BODY oddzielnie z 24-105) niz wspierac takie nie do konca legalne akcje.

Poza tym nie wiem czy w przypadku KITU dozwolone jest wystawianie 2 oddzielnych paragonow. W koncu kupuje sie zestaw!

----------------------------------------
                          Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• zjawa
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 67

ah wybaczcie

Komentarz

• c42
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 266

Zamieszczone przez JaBlam
                              Tego typu zabiegi jak rozdzielanie zestawow jest nielegalne i nie po to Canon to skladal i dawal atrakcyjna cene zeby ktos zmienial zasady[...]
                              to jest Polska wlasnie "kraj odwroconych mozliwosci" jak mawial moj profesor :-) ja zanim zostalem zmuszony do kupna aparatu przez allegro zadzwonilem do miejscowego fotojokera i 2 media markt ktore mam w poblizu... w fotojokerze cena widniala 4800 za body (bylem wstanie dac do 400zl wicej zeby tylko fizycznie kupic aparat ale 1000zl wicej to przesada), w jednym media m. powiedzili mi wprost ze canon polska nie dostarcza im sprzetu wiec nawet nie mam co sie ludzic zeby u nich kupic... w drugim media mieli dzwonic z cena i terminem dostepnosci body oczywiscie zapomnienili wiec sie upomnialem po tygodniu i znow uslyszalem ze canon polska nie chec sprzedawac im sprzetu! dla mnie to jakas chora sytuacja zeby taki kolos jak MEDIA M. mial problemy ze sprowadzeniem sprzetu Canona! no ale tak to widac musi byc w naszym kraju ze sprzet i tak kupujemy od sasiadow za odra... IMHO Canon powinien zrobic specjalna osobna promocje dla Polakow swoja droga jakby sprzet stanial na okres promocji o te 200-300zl to by bylo chyba to bardziej sprawiedliwe i lepsze/szybsze rozwiazanie dla Canona i dla nas... aha pamietacie jak rok temu albo moze i dwa byla promocja na 350d plus grip za 1zl? nikt w polsce chyba nie zalapal sie na taka promocje za to gripy lataly na allegro po 250 zl haha

Komentarz

• Gibbon
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 15

Zamieszczone przez c42
                                ... aha pamietacie jak rok temu albo moze i dwa byla promocja na 350d plus grip za 1zl? nikt w polsce chyba nie zalapal sie na taka promocje za to gripy lataly na allegro po 250 zl haha
                                Ja się załapałem 8) . Kupiłem na allegro od serwisu RENAULT, a oni dostali jako premię za kupno iluś tam beczek oleju TOTAL

Komentarz

Pracuję...