Wiosenne promocje Canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ixi
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 49

Canon - Eos Cash Back

Oferta zwrotu części zapłaty Eos Cash Back obejmuje 19 zestawów EOS, 8 zestawów z obiektywami oraz 22 oddzielne obiektywy i akcesoria. Można się dowiedzieć, które produkty zostały objęte promocją, klikając na "Często zadawane pytania" - http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/kits.aspx

Na jeden formularz można wprowadzić max. do 4 produktów.
    Jeśli nabędzie się więcej produktów, to musi się wypełnić dodatkowy formularz...
    Zenit TTL :-D

Komentarz

• copymaker
      Coś już napisał
      • 2007
      • 54

Zamieszczone przez stawek
      Jest świetnie, dobrze że się wstrzymałem z zakupem D30.
      Raczej 30D a nie D30.
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez copymaker
      Zbig, w tym linku co zapodałeś jest taka niby-animacja - co zrobić żeby dostać pieniądze z powrotem. Jest tam moment że koleś wyciąga z opakowania z obiektywem jakąś mini książeczkę gdzie jedna z kartek ma nominał 100 euro.... potem korzysta z tej książeczki wypełniając w kompie wniosek. Czy zatem canon zwraca pieniądze tylko z pewnej promocyjnej partii sprzętu? Czy takie książeczki są w każdej paczce?
      Zadzwoniłem do Canon Polska aby się dowiedzieć jak to jest.
      I rzeczywiście - obecnie wprowadzane do sprzedaży zestawy promocyjne będą miały oznaczenie (być może w formie takiej książeczki), ale oczywiście jak ktoś kupi sprzęt objęty promocją, ale bez oznaczenia promocyjnego także z cashback'u skorzysta. Trzeba tylko wypełnić wszystkie inne warunki promocji.
      Ostatnio edytowany przez copymaker; 10041. Powód: Automerged Doublepost
      30D + grip, ef-s 18-55, ef 24-105 L f/4 IS USM, ef 70-200 L f/2,8 IS USM, ef 50 f/1,8, 430ex + stofen, 2x2GB, lowepro nowa 4aw, Fomei PRV-3 Sport, i-Tec X's-Drive 40GB (vosonic vp2160)

Komentarz

• adalbert
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

Kupno w Niemczech - cashback w Polsce?

Zamieszczone przez krzysp
        Witam,
        Czy na aparat 30D z niemieckiej dystrybucji, z niemieckim paragonem mogę dostać zwrot cashback w Polsce?
        Jaki kraj zakupu powinieniem wtedy wpisać w formularzu?

Odpowiedzi na to pytanie nie znalazłem w wątku o poprzedniej promocji Canona.
        Dziękuję

Przyłączam się do tematu - czy ktoś już to sprawdził? Zamierzam kupić sprzęt od sprawdzonego TIPa z Allegro - będę miał rachunek z niemieckiego sklepu... Czy CASHBACK jako mieszkańca Polski mnie obejmie?

Komentarz

• Zbig
          Bywalec
          • 2007
          • 101

Zamieszczone przez copymaker
          I rzeczywiście - obecnie wprowadzane do sprzedaży zestawy promocyjne będą miały oznaczenie (być może w formie takiej książeczki), ale oczywiście jak ktoś kupi sprzęt objęty promocją, ale bez oznaczenia promocyjnego także z cashback'u skorzysta. Trzeba tylko wypełnić wszystkie inne warunki promocji.
          copymaker, czyli innymi słowy niezależnie co kupisz (z nowych zestawów lub stare puszki i szkła), to jesteś objęty promocją, o ile towary te występują na liście. Ja dzisiaj zostałem szczęśliwym nabywcą 30D i, z tego co słyszałem, ceny mają iść do góry. Kupowałem w Fotoit w Warszawie po 4099 (jeszcze ze starej dostawy), tymczasem mili panowie ze sklepu powiedzieli, że kolejne puszki będą pewnie za 4500. Nie wiem jak u innych, ale tak przekazuję to, co usłyszałem.

A swoją drogą będę jednym z pierwszych cashback'owców :-D

Komentarz

• tomalxx
            Bywalec
            • 2005
            • 216

Zamieszczone przez Zbig
            (...) z tego co słyszałem, ceny mają iść do góry. Kupowałem w Fotoit w Warszawie po 4099 (jeszcze ze starej dostawy), tymczasem mili panowie ze sklepu powiedzieli, że kolejne puszki będą pewnie za 4500. Nie wiem jak u innych, ale tak przekazuję to, co usłyszałem. (...)
            Ze stron sklepów internetowych, które mają już w ofercie "jubileuszowe" KIT-y widać, że będzie dokładnie odwrotnie: 30D + EFS 17-55 kosztuje np. 1952 EUR. Odjąć jeszcze cashback i będzie jeszcze taniej.

Link:

Samo body:

Dzwoniłem do jednego z polskich sklepów internetowych i ponoć 6 kwietnia (realnie pewnie po Wielkanocy) te KIT-y mają być w ofercie.

A swoją drogą, to nasi "kochani" sprzedawcy stosują stare, sprawdzone za dawnych czasów, techniki sprzedaży: kupuj teraz, bo podrożeje. Ech...
            Ostatnio edytowany przez tomalxx; 1400.

Komentarz

• tomasek
              Bywalec
              • 2007
              • 169

Hmm, planuję 400D. Być może skuszę się na 400D + 17-85 IS i 890zł cashbacku - obiektyw wychodzi ~1000zł.

Idę poszukać info o tym 17-85 IS. Ciekawe, czy jest wart tej ceny...
              5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

• Elmarqo
                Bywalec
                • 2007
                • 245

Zamieszczone przez tomasek
                Idę poszukać info o tym 17-85 IS. Ciekawe, czy jest wart tej ceny...
                Nie jest wart. Kup tańszego Tamrona z lepszym światłem i lepiej ostrzącego. zobacz również testy:

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

mareksliwinski.pl

Komentarz

• tomasek
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 169

Poczytałem - no chyba jednak to nie to. Jeszcze przemyślę.

Ale Tamron raczej odpada - 28 to trochę za wąsko. Jak już to Sigma 24-70 F/2,8 (ew. wersja makro).
                  5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

• KMV10
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2320

Ja mam wrażenie że chodziło o Tamrona 17-50/2.8 ?!?!

Komentarz

• Elmarqo
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 245

Zamieszczone przez KMV10
                      Ja mam wrażenie że chodziło o Tamrona 17-50/2.8 ?!?!
                      Jasne, że tak!!!
                      mareksliwinski.pl

Komentarz

• Nawrot
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 115

jak zobaczyłem ten temat to mi serducho mało nie stanelo...ale jak zobaczylem ze nie ma zwrotu na to co kupilem to mi ulzylo odrazu...

Komentarz

• tomasek
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 169

Zamieszczone przez Elmarqo
                          Jasne, że tak!!!
                          17-50 - hmm jako podstawowy obiektyw raczej u mnie by sie nie sprawdzil. 50mm to troche za malo....

Ok, ale to nie temat o wyborze obiektywu, wiec koniec ot ;-)

Komentarz

• Dzidek75
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 80

Formularz zgłoszeniowy juz jest. Bo własnie zakupięłm aparat i wypełniłem. Tylko nie moge sie doczytac pod jaki adres trzeba wysłać.

Komentarz

• Elmarqo
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 245

Zamieszczone przez Dzidek75
                              Tylko nie moge sie doczytac pod jaki adres trzeba wysłać.
                              Canon Promotion Centre
                              P.O. Box TP 34, Dept. # 84338,
                              Tipperary,
                              Ireland.
                              mareksliwinski.pl

Komentarz

• Zbig
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 101

A ja ze swojej strony jeszcze potwierdzam to, o czym pisał copymaker - nie ma problemu z cachbackiem za same puszki - ważna jest jedynie data zakupu. Na 30D jest zwrot 390zł (bo wcześniej różne dane były). Miła pani z Canona powiedziała też, żeby po wypełnieniu i wydrukowaniu formularza dokładnie sprawdzić, czy wszedł cały IBAN, bo były przypadki że zżerało numer konta, a wraz nim kasę

Komentarz

Pracuję...