Dobry hosting - gdzie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WereWolf
    Coś już napisał
    • 2005
    • 96

ja też polecam progreso.pl ...
    zawiodłem się już na kilku tańszych hostingach, postanowiłem w końcu dopłacić i nie żałuję... serwery stabilne (chociaż w niektórych przypadkach trochę wolne - bo mają php przez cgi, nie jako moduł - ale ostatnio się poprawiło), obsługa rewelacyjna, wiele rzeczy, których nie ma w panelu (ciągle usprawniany) można bezpośrednio w helpdesku załatwić... ogólnie polecam
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• pyciu
      Bywalec
      • 2005
      • 119

Zamieszczone przez muflon
      Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
      Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70). Problem w tym, że ja shella potrzebuje nie tylko do rsynca (tu być może lftp wystarczyłby).

Pozostaje wstawienie własnego pudełka do jakiegoś center, ale to już faktycznie są raczej horrendalne stawki.

Co do superhost.pl - interfejs usera mają bardzo dobry, helpdesk reaguje na pytania w ciągu 48h - co nie jest rewelacją. Nie testowałem opcji live-on, o ile w ogóle taką udostępniają. Co do uptime'u - w ostatnim interwale czasowym (że sobie tak pojade technikalią) rzędu 1-2 m-ce zdarzają się bardzo częste, krótkie, bo krótkie, ale częste - przerwy w działaniu hostingu.
      Provider za każdym razem tłumaczy się tak samo - modernizują coś, usprawniają coś (tylko cholera zapomnieli powiadomić wcześniej) albo chwilowe problemy związane z szerokopojętym "polepszaniem usług".
      Narazie jeszcze to wytrzymuje, ale jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie zmiana.

pzdr.
      Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
      album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez pyciu
        Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70).
        Zamieszczone przez pyciu
        jednak (..) poziom usług pozostawia wieeele do życzenia
        Ale ja właśnie o tym Konto shellowe możesz mieć i w home, wystarczy że kupisz dedykowany hosting Mi się rozchodzi o to, że samo gołe konto jako usługa jest na tyle niszowa, że żadnemu renomowanemu (i chcącemu zachować tą samą, powtarzalną, wysoką jakość supportu również i tu) providerowi się to nie opłaca. A "mniej renomowani" mogą to oferować jako wabik
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

Odświeżę nieco wątek. Wypadło chyba i na mnie i muszę czegoś poszukać razem z hostem.

czy ktoś życzliwy może napisać mi o co chodzi z tymi uptime'ami, php, cgi, live-on, panelem użytkownika (jak to wygląda), konfiguracją itp.

Nie jestem zupełny laik, ale od serwerów i ich opcji zawsze trzymałem się z daleka. Bez tej pomocy nie będę wiedział co wybrać.

Acha, i jaki jest niezbędny minimalny limit transferu dla takiej galerii jak moja ?
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• mkwiek
            Uzależniony
            • 2006
            • 862

ja np jak wybierałem hosting to zwracałem uwagę czy firma ma porządny autorski panel a nie jakieś badziewne c-panele itp.
            to bardzo zmniejsza krąg poszukiwań bo pozostaje zaledwie kilka firm w polsce.
            I am FX

Komentarz

• Saurus
              Początki nałogu
              • 2006
              • 269

Ja wykupiłem konto na www.forall.pl - bardzo dobry stosunek ilości miejsca do transferu zwłaszcza jeśli masz sporo odwiedzin - 250 MB pojemnosci konta (+ drugie 250 MB na coś w rodzaju publicznego ftp, ale tylko ty wrzucasz pliki) i 5 GB transferu miesięcznie za śmieszne 2 zł/miesiąc, oczywiście są też o wiele większe konta Ja jestem bardzo zadowolony.
              Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
              "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• pyciu
                Bywalec
                • 2005
                • 119

Alfanet (online.pl) - omijamy!!!

A ja pisałem wcześniej o Alfanet - w temacie konta z shellem.
                Mały update - OMIJAJCIE tego dostawcę szerokim łukiem !!!

Nie dość, że (jak już pisałem) poziom świadczonych usług pozostawiał wiele do życzenie, to ostatecznie dostałem "bana" (mimo, że opłaciłem usługę!) i ani konta ani kasy. Własciciel firmy w rozmowie telefoncznej polecił mi udać się do sądu. Taka nasza polska mentalność ...
                Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
                album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• ErnestPierwszy
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 734

Home.pl skasował mi pliki i już

Odświeżam wątek, bo jakiś czas temu home.pl zrobił sobie hop siup na moim koncie i olał klienta - czyli mnie.

Otóż mieli jakąś awarię w serwerowni i przywrócili backup mojego serwera zrobiony 24h wcześniej (robią raz na dobę).
                  Wszystko fajnie, tylko miałem takiego farta, że tuż przed awarią siedziałem na sieci, wrzuciłem kilka fotek, pozmienialem hasła itd...

Oczywiście wszystko szlag trafił.

Najgorsze jest to, że Home.pl NIC MI NIE POWIEDZIAŁ, że rozwalili serwery klientom. Nstępnego dnia siadam i nic nie działa, zdjęć nie ma i wielka nerwówka - co JA zrobiłem nie tak... A gdybym tak wrzucił przez noc 10GB zdjęć???

Obsługa klienta mocno średnia

PS
                  Akurat konczy mi się abonament i przechodzę na 90% do nazwa.pl.

Komentarz

• Wats0n
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 996

Jakiś czas temu pojawilła się informacja nt. forall.pl
                    Jak to w praktyce wygląda? Ceny są kuszące, a właśnie poszukuję serwera na stronę filmową, i przyzwoity transfer jest wskazany (15 gb/mc powinno dać radę, mam nadzieję przynajmniej).
                    Tak więc - Saurus - jakie wrażenia po paru miesiącach?
                    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• dentharg
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 867

linuxpl.com

dobry uptime; niezły kontakt z adminami (GG, tel); SHELL!!
                      RubyOnRails.

podaj 'gil' przy zakładaniu konta
                      Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Saurus
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 269

Mnie się podoba. Zaczynałem od 100 MB, w międzyczasie były 2 powiększenia serwera i teraz mam już pełny 1 GB - co prawda cena przy powiększeniu z 250 MB do 1 GB podskoczyła, ale nieproporcjonalnie do powiększenia (mniej - z 2 na 5 zł na miesiąc), a ja nie musiałem nic dopłacać za opłacone już wcześniej miesiące
                        Na transfer nie narzekam, dość rzadko zdarza się jakiś down serwera i głównie jest to związane z dalszą modernizacją i kolejnymi darmowymi dodatkami.
                        Aha, za każdy pad serwera co najmniej kilkugodzinny, nawet związany z planowanymi zmianami, jest całkiem niezła rekompensata - już chyba 2 miesiące za darmo przy 2 takich okazjach dostałem
                        Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                        "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• blum
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 509

tmbnet.pl
                          uptime: http://host-tracker.com/uptime-stati...2-95473-95475/
                          niedrogo, niezawodnie, firma niemiecka, wlasciciel p.Tomasz - Polak wiec idzie sie dogadac , kontakt dobry, siedze od ok 2 lat i nie narzekam.. wczesniej siedzialem m.in. na superhost - nie wroce, moze jest teraz lepiej ale posmak zostal.. bywaly czeste pady baz danych.

Komentarz

• nastier
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 686

Zamieszczone przez blum
                            tmbnet.pl
                            uptime: http://host-tracker.com/uptime-stati...2-95473-95475/
                            niedrogo, niezawodnie, firma niemiecka, wlasciciel p.Tomasz - Polak wiec idzie sie dogadac , kontakt dobry, siedze od ok 2 lat i nie narzekam.. wczesniej siedzialem m.in. na superhost - nie wroce, moze jest teraz lepiej ale posmak zostal.. bywaly czeste pady baz danych.
                            ze strony:
                            obsługa WAP, CGI/Perl, PHP3/PHP4, SSI
                            czyli automatycznie odpada

fotoblog

Komentarz

• blum
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 509

no tak, tu sie zgodze jesli ktos tego bardzo pragnie ;-)
                              ja nie potrzebuje i jest lux

Komentarz

• nastier
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 686

za jakis czas bedzie php 6. dwie wersje jezyka w tyl to juz bedzie prehistoria...

fotoblog

Komentarz

Pracuję...