PDA

Zobacz pełną wersję : Kicz Project - zdjęcia ślubne

Strony : 1 2 3 4 [5]

basala
15-03-2009, 13:00
Robicie sobie tu żarty, a ja tak sobie myślę, że w te zdjęcia zawierają jakiś przekaz podprogowy... Przestaję na nie patrzeć.

wuqa
15-03-2009, 13:08
Na razie chyba mi się to udaje bo linku do mojej strony jeszcze tu nie zaóważyłem :)

TOMBA. Bo na "reklamę" to trzeba sobie "zasłóżyć" :)

xxkomarxx
15-03-2009, 17:56
Jakie zdjęcia kto robi i jak je potem obrabia to jedno, a że klientom się to podoba to inna sprawa. Ludzie widzą to i mówią wow, super jak on to zrobił. Pierwszy raz jak bawiłem się PSem to też mnie to zachwyciło, ale na krótko.
Wniosek jest taki: można odwalać straszny kicz ale do póki się sprzedaje to nie ma problemu.

Podobnie jest z muzyka disco-polo. Niby każdy się nabija, nikt nie słucha a jak jest jakiś koncert to przychodzi multum ludzi, i większość zna tekst.

Co osoba to inny gust a o gustach się ponoć nie dyskutuje. Ludzie są zadowoleni bo im się podoba, nasz artysta jest zadowolony bo dostał kasę i my jesteśmy zadowoleni bo można się pośmiać. :P

bakek
15-03-2009, 23:00
U tego pana od kwiatków można się dowiedzieć także innych rzeczy
http://www.szczekowski.pl/indexs.html (http://www.szczekowski.pl/indexs.html/)

Jestem zawodowym fotoreporterem od 20-tu lat.
zastanawia mnie jaki taki się uchował przez 20lat?

Intensywnie współpracuję z takimi tytułami jak „Teletydzień”, „Teleświat”, „Świat seriali”, „To i owo”, „Imperium TV”
A zawsze zastanawiały mnie kiepskie zdjęcia w takich "gazetkach telewizyjnych"

oskarkowy
16-03-2009, 09:18
zastanawia mnie jaki taki się uchował przez 20lat?

A zawsze zastanawiały mnie kiepskie zdjęcia w takich "gazetkach telewizyjnych"

Już, poprawiłeś sobie humor? Malo? Zerknij do swojej galerii. Chcesz porozmawiać o poziomie technicznym? A może o swojej pomysłowości w tym fachu?

Luuuudzie,co Wam daje, że sobie poużywacie czyichś zdjęciach? Będziecie mieli lepszą samoocenę? Urośnie Wam coś?

Vitez
16-03-2009, 15:09
Już, poprawiłeś sobie humor? Malo? Zerknij do swojej galerii. Chcesz porozmawiać o poziomie technicznym? A może o swojej pomysłowości w tym fachu?

Luuuudzie,co Wam daje, że sobie poużywacie czyichś zdjęciach? Będziecie mieli lepszą samoocenę? Urośnie Wam coś?

Coś czuję, że zbliżamy się do zamknięcia wątku, bo kolejny raz widzę wykorzystywanie go do jeżdżenia sobie po innych :roll: .

oskarkowy
16-03-2009, 15:17
Coś czuję, że zbliżamy się do zamknięcia wątku, bo kolejny raz widzę wykorzystywanie go do jeżdżenia sobie po innych :roll: .

Ten wątek nie powinien nawet powstać. Z założenia służył tylko do poprawiania samooceny i nabijania się z innych. Dopiero jak się dobrze przerysuje i obróci przeciw piszącym, to jest to zauważone.

bakek
16-03-2009, 16:49
Ja jestem świadom tego, iż moje zdjęcia nie są najwyższych lotów... wiem także że nie należą jednak do najgorszych
Właśnie dzięki takim fotografom jak ci w tej galerii mogę zaistnieć, bo wiem, że stanowię dla nich dużą konkurencję.
W mojej okolicy są prawie tylko tacy pstrykacze, więc sądze, że nie skrzywdzę państwa młodych. No i jeszcze ceny ich usług raczej odbiegają od tego co prezentują, a ceny u mnie są raczej odzwierciedleniem tego co prezentuję.

oskarkowy
16-03-2009, 16:54
Nie, no samoocenę faktycznie masz wyśrubowaną. Ale to Twoja sprawa.
Jedna rzecz: o tym, jakich lotów są Twoje zdjęcia oceniają ludzie, którzy Ci płacą. To, czy jesteś dla kogoś konkurencją znów oceniają Ci, którzy płacą. Z pewnością nie Ty.
Ty jesteś jak dziwka. Jak ktoś chce to nadstawiasz i to w taki sposób, w jaki chce ten płacący. Taka branża nie ma co za mocno zadzierać nosa.

MacGyver
16-03-2009, 17:06
I znów zaczyna robić się mało sympatycznie.
Zamykam na tydzień lub dwa

pibuls
23-04-2009, 18:46
Zdjęcia nie tylko ślubne wołające o pomste do niebios - nie tylko te ślubne.
http://videobeta.com/fotografia.php/slub

Mortiis
23-04-2009, 19:01
A jednak ktoś w końcu odkrył, że wątek jest otwarty.
Co za strata dla spokoju na forum :mrgreen:

tombas
23-04-2009, 19:29
No chyba lekko przesadziłeś z tym wołaniem o pomste, "przeleciałem" ślubniaki i wrażenie mam odmienne (nie żebym był zachwycony, ale nie jest aż tak źle jak Ty piszesz).
W tym wątku były lepsze " kwiatki" a może to poprostu blskość Twojego miejsca zamieszkania sprawia, że patrzysz tak krytycznie? a może sam robisz foty na slubach i ....
eeeee chyba nikt by się nie posunął do tego o czym pomyślałem...:-D

gervee
23-04-2009, 19:46

Niepotrzebne to wołanie o pomstę do nieba ... nie są tak "tragiczne" jakby można myśleć. Spokojnie trochę z nich się "obroni".

Sławek
23-04-2009, 19:47
Nie wyróżniają się ani na plus ani na minus.

chyrus
23-04-2009, 22:51
http://videobeta.com/fotografia.php/beta_w_akcji mnie podoba się backstage z tej galerii....

gushman
24-04-2009, 01:13
Bez żadnego zaskoczenia przyjąłem informację, że pibulsa i autora strony dzieli w realu jakieś 20 km. Idę o zakład, że gdyby mieszkali od siebie o jakieś 300 km, to wątek nadal pozostawałby w uśpieniu. A tak: mamy jakieś lokalne porachunki.

Zdjęcia ze stronki nie powalają. Ale z chęcią wymieniłbym te co mam ze swojego ślubu na takie.

sadaman
24-04-2009, 10:18
Przecież ten facet pod wąsem z fotek z Backstage to policjant...nie wiem czy dalej w służbie czy nie. Jednak lat kilka temu - owszem.
Więc może stąd takie nastawienie kolegi Pibulsa :) coś mi tu śmierdzi
Faktycznie były wieksze gnioty, a strona którą koleś zapodał i jej zawartośc wydaje mi się że mieści w normie.
Pzdr

Sławek
24-04-2009, 10:55
Ale chyba kolega Pibuls udziela się wyłącznie w tym wątku...

MacGyver
24-04-2009, 10:56
Ech.... w dobrej wierze otworzyłem, bo prezentowane "kicze" bywają bardzo zabawne, ale zaczyna się to co było :-(
Mamy 3 alternatywy:
- koniec wojenek i podgryzania konkurencji, przemyślane wrzucanie linków, wyłącznie do prawdziwych i niezaprzeczalnych kiczów, pod groźbą definitywnego i ostatecznego zamknięcia wątku,
- moderacja, czyli weryfikowanie linków, z sankcjami za chamskie podgryzanie konkurencji,
- zamykam już teraz, a w przyszłości kaażdy nowy wątek o podobnej tematyce.

tpop
24-04-2009, 11:03
ja tam bym zamknal w diabły bo ten watek absolutnie nic nie wnosi. Tylko bicie piany.

pank
24-04-2009, 11:08
Ależ wnosi. Pokazuje jakich zdjęć ślubnych nie należy robić. Pod warunkiem, oczywiście że pokazywane są faktyczne gnioty. MacGyver, jak widzisz, linki weryfikują inni użytkownicy i jak ktoś wstawi coś nie przystającego do tematu natychmiast dostaje burę, więc nie przejmował bym się tym aż tak bardzo. Można ew. takie linki kasować, szkoda by było zamykać wątek.

tombas
24-04-2009, 11:09
ja tam bym zamknal w diabły bo ten watek absolutnie nic nie wnosi. Tylko bicie piany.

jestem za, to droga do nikąd

MacGyver
24-04-2009, 11:18
...MacGyver, jak widzisz, linki weryfikują inni użytkownicy i jak ktoś wstawi coś nie przystającego do tematu natychmiast dostaje burę, więc nie przejmował bym się tym aż tak bardzo. ...
Właśnie o tę burę chodzi, po początkowym okresie istnienia tego wątku, kiedy było bardzo wesoło, zaczęły się tu co chwila pojawiać mało przyjemne flejmy i dyskusje o niczym.
Dlatego właśnie zapytałem Was o zdanie, bo zamknąć czy nawet usunąć mogę w każdej chwili.

Sławek
24-04-2009, 11:28
A może dla odmiany otworzyć wątek z naprawdę udanymi zdjęciami. Takimi które mogły by czegoś nauczyć. Można by je było omawiać , analizować warsztat, ale takie wątki właściwie są.

maxon52
24-04-2009, 11:28
Jestem za zamknięciem.
Każdy orze jak może a arcydzieła mają wartość po ś....... autora.
Pozdrawiam.

oskarkowy
24-04-2009, 11:33
Dlatego właśnie zapytałem Was o zdanie, bo zamknąć czy nawet usunąć mogę w każdej chwili.

Nie pytaj, zamykaj. Jedni niedowartościowani próbują zdobyć poklask kosztem innych. Żal tu zaglądać, bo śmierdzi z każdej strony.

A może dla odmiany otworzyć wątek z naprawdę udanymi zdjęciami. Takimi które mogły by czegoś nauczyć. Można by je było omawiać , analizować warsztat, ale takie wątki właściwie są.

A Ty kolejnej awantury szukasz? Pomysł brzmi ładnie, ale tutaj szybko przerodzi się w "moje najlepsze a ty się nie znasz". Z tego co wiem na forum ślubnym, gdzie w zasadzie wszyscy mają tylko jeden cel, też porobiły się kółka różańcowe a szczerość jest odbierana jak wrogość. Ja ostatnio próbowałem sobie podworować tutaj z Adama z Krakowa, odebrał to po swojemu i przestało być miło. IMO tam, gdzie liczą się pieniądze a wyrywanie sobie zleceń i podkopywanie dołków jest na porządku dziennym, do niczego dobrego kolejny taki wątek nie doprowadzi.

MacGyver
24-04-2009, 11:41
Nie pytaj, zamykaj.
No to goodbye.
Tak jak napisałem wcześniej, każdy ewentualny nowy wątek o podobnej tematyce również zostanie zamknięty.

Vitez
24-04-2009, 21:03

http://canon-board.info/showthread.php?t=8224