Cześć,
Godziny szukania w googlach, nic takiego nie znalazłem. Chciałbym, by użytkownicy którzy spotkali się ZARÓWNO z 5D( Wersja pierwsza) jak i z 7d pomogli mi dokonać wyboru. Sprawę postawiłem przed sobą w sposób następujący ->W najbliższym czasie powinienem uzbierać sporą sumę pieniędzy, jeżeli starczy.. biore 5d2. Jak nie.. no właśnie. Moje 20D jest już dość leciwe i ma migawke na skraju zgonu więc nie mam pojęcia ile jeszcze pociągnie, a nie chce się narażać na koszty w postaci czasowego braku aparatu.
Proszę was, abyście pomogli mi wybrać body. Zdaję sobie sprawę, że 7d ma te 8 klatek na sekunde, a 5d ma jeszcze mniej jak moja dwudziestka.. Nie jest to parametr na którym szczególnie mi zależy, choć nie ukrywam że jest to wartość przydatna. Najbardziej w śiódemkowej specyfikacji boli mnie ta kolosalna liczba mpx, jakoś nie jestem do tego przekonany.... chociaż z drugiej strony, ma te swoje sRAW i mRAW... Sam już nie wiem. Możliwe że ktoś z forumowiczów, a na pewno są takie osoby, miał w rękach obydwie puszki. Zdaje sobie sprawę, że mają naprawde różne przeznaczenie.. ale bardziej chodzi mi o pojedynek na płaszczyźnie jakości obrazu. Nie ukrywam również że możliwość zrobienia z aparatu vDSLR jest również ciekawa.