Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Wątek: Pomoc - Jaki szeroki kąt?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pomerania

Domyślnie

Janusz dziękuje za podane linki jednakże po przeczytaniu wszystkiego co sie w nich znajduje. Informacje według mnie odnośnie mojego problemu są nikle.

W zakresie powyżej 22mm posiadam juz obiektyw, jak i posiadam tele oraz stalkę. Mnie teraz interesuje uzupełnienie kompletu o, któryś z w/w obiektywów (ponieważ nie widzę innej alternatywy w tym przedziale). Ty mi podajesz llinki do tematów np. "tani szeroki..." w którym opisywane sa obiektywy od 15mm,17mm.

Chodzi mi głównie o spostrzeżenia ludzi na temat w/w obiektywów względem siebie. Osób które miały styczność z w/w obiektywami i mogą coś doradzić od siebie. Własne spostrzeżenia...niemniej Janusz dziękuje za poświecenie i czas.

Powiem, ze gotówka w tym przypadku nie gra roli - czy to 12-24 czy 10-22. Chciałbym sie dowiedzieć jak z jakością obrazu oraz rozdzielczością tych trzech szkieł. Ale nie chce jakiś testów czytać z optyczne czy gdzie indziej. Wolałbym wiedzę z życia niz książki - a za taka uważam opinie użytkowników w/w szkła/kieł. Dlatego zwracam sie do Was użytkowników forum o pomoc.

Najcenniejsze wypowiedzi byłyby, który i dlaczego...Jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie gdyz nie znalazłem tutaj na forum podobnego tematu (a proszę uwierzyć,ze szukałem)
    Ostatnio edytowane przez Maxiumus ; 06-12-2009 o 20:09

Uprawnienia umieszczania postów