Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Gdzie pokazać swoje prace?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcello1976 Zobacz posta
    www.onephoto.net. W przeciwienstwie do plfoto zjawisko Towarzystw Wzajemnej Adoracji jest tu zmarginalizowane. Uzyskasz opinie ludzi, ktorzy prezentuja dobry poziom. Jesli fotografujesz przyrode, polecam takze fotografia-przyrodnicza.art.pl - tam poziom jest naprawde wysoki i oceny krytyczne.
    Nawet jeżeli na onephoto zjawisko TWA jest zmarginalizowane, to dokuczliwe są inne zjawiska. Podam przykład: wrzuciłem tam swoje zdjęcie, które przedstawiało - powiedzmy - skrzynkę pocztową. Akurat było to coś innego, ale nie chodzi o szczegóły.

Co się stało dalej, to ktoś w komentarzach dał link do czyjegoś innego zdjęcia skrzynki pocztowej, ktoś inny do zdjęcia jeszcze innej skrzynki, wszystkie ujęte w pewnym stopniu podobnie do mojej skrzynki i z sugestią, że popełniłem plagiat. Po paru dniach zobaczyłem, że moje zdjęcie administratorzy usunęli z publicznej galerii. Na moje pytanie "dlaczego" przez ponad miesiąc nie dostałem odpowiedzi, więc usunąłem swoje konto.

Do dziś nie rozumiem, o co chodziło. Jeżeli zdjęcie było podobne do istniejących zdjęć, to wszystkie te zdjęcia mogą być nawzajem swoimi plagiatami, zależnie od daty ich zrobienia. Przecież nikt nie wie, kiedy powstało moje zdjęcie.

Poza tym komentarze, jakie otrzymujesz w galeriach internetowych, również na onephoto, są po prostu bzdurne. Np. "nie podoba mi się to", albo "na tym zdjęciu jest tyle kształtów w tle, że one same mogłyby być tematem tego zdjęcia, a nie laska na pierwszym planie", albo "cudowne, kojarzy mi się z moim psem". Niczego się z tych komentarzy nie dowiesz, a jak nie masz silnego charakteru, to tylko się podłamiesz. Z drugiej strony jakaś doza wrażliwości jest u fotografika oczekiwana, więc z podejściem "moja publiczność to dyletanci" też dużo nie osiągniesz.

Załóż sobie własną stronę, będziesz szczęśliwszy

Przychodzi mi do głowy, że na photo.net możesz się *czasem* spodziewać sensownych opinii, jeżeli już upierasz się, że potrzebna Ci opinia internetowych znaffcóf.
    Ostatnio edytowane przez fliegermaus ; 12-06-2008 o 11:24

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podbijam temat, pytanie to samo - może się coś pojawiło ciekawego, jakaś alternatywa canon-boarda, który to zdjęciowo chyba już dogorywa...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wrzucaj na nikoniarzy. Tam zawsze sa chetni do komentowania.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tam z tego co kiedyś pamiętam jak bywałem, to było za dużo pozytywnych opinii, mało krytycznych. No ale tak, to jest do spróbowania.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Spróbuj, może uda Ci się odwrócić ten trend :razz:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Wrzucaj na nikoniarzy. Tam zawsze sa chetni do komentowania.
    Tylko ten limit 15 zdjęć/wątek... I jak ja mam teraz wrzucić fotorepo z Bieszczad

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tam z tego co kiedyś pamiętam jak bywałem, to było za dużo pozytywnych opinii, mało krytycznych. No ale tak, to jest do spróbowania.
    O tym też mówiłem : http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...39#post2501739

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Potrzebowałes "głasków" więc dostałeś.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie chciałem głasków, czekam na krytykę a nie "dobre, mi się podoba" albo "złe, nie wnosisz nic na forum".

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów