Strona 304 z 345 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 031 do 3 040 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zdjęcia są spoko ale jest ich za dużo.
    Co prawda są różne, ale jednak za dużo.

A teraz zagadka.
    Jak wyglądają harcerze po jednym piwie?

Odp. - zdjęcie 693 xD
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A teraz zagadka.

Odp. - zdjęcie 693 xD
    a co ciekawe, że brak puszek...

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Bo to byla jedna puszka.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Zdjęcia są spoko ale jest ich za dużo.
    Co prawda są różne, ale jednak za dużo.

A teraz zagadka.

Odp. - zdjęcie 693 xD

co się dziejen a 685/686? (albo 684/685) bo nie rozumiem? Stoja i sie trzymaja za rece ale w jakim celu?
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Uzależniony

Domyślnie

ladnie i przede wszystkim spojnie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie-uczestnik mógłby wyjść z założenia że to jakieś kółko wzajemnej adoracji, rytuał harcerski, albo nawet gest, który robią drużyny sportowe przed wejściem na boisko itp i taka dedukcja raczej by mnie satysfakcjonowała, ale jeżeli już tak ostro kminicie, to zdradzę wam, że był to harc polegający na randomowym złapaniu się za ręce i później rozplątywaniu tak oto powstałego ciągu do najprostrzej postaci. W momencie, gdy grupa orzeknie, że jest w sytuacji patowej, a do kółka jeszcze daleko, możliwe jest chwilowe rozłączenie pojedynczych par dłoni, w celu uproszczenia danej sytuacji. Tadaaam!
    Ostatnio edytowane przez micles ; 18-08-2011 o 23:58

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie-uczestnik mógłby wyjść z założenia że to jakieś kółko wzajemnej adoracji, rytuał harcerski, albo nawet gest, który robią drużyny sportowe przed wejściem na boisko itp i taka dedukcja raczej by mnie satysfakcjonowała, ale jeżeli już tak ostro kminicie, to zdradzę wam, że był to harc polegający na randomowym złapaniu się za ręce i później rozplątywaniu tak oto powstałego ciągu do najprostrzej postaci. W momencie, gdy grupa orzeknie, że jest w sytuacji patowej, a do kółka jeszcze daleko, możliwe jest chwilowe rozłączenie pojedynczych par dłoni, w celu uproszczenia danej sytuacji. Tadaaam!
    zawsze wiedziałem że harcerze są dziwni
    ale nie wiedziałem że aż tak dziwni
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To po prostu ja to tak dość definicyjnie, matematycznie opisałem. W praktyce była to na prawdę przednia zabawa

Bierzcie poprawkę, że uczestniczki były w większości w przedziale wiekowym 15-17 lat. Nie pamiętam tych czasów, ale wydaje mi się, że w takim wieku to jeszcze "wypada"

Końcówka serii :

Powrót

702.

703.

704.

705.

706.

707.

708. - Stwierdziłem że denne, zbędne, i wyrzucam zostawiając linka dla ciekawskich.
    http://fotolesny.pl/cb/bieszczady_2011/repo/52.jpg

709.

710.

711.

712.

713.

Coś już napisał Awatar fafinek

Domyślnie

663 odbicie kozaczy - warto sie czasami schylić czy kucnąć dla zmiany perspektywy zdjęcia przyjemne w odbiorze, obróbka w LR tez spoko, delikatna - bez przesady i tak ma być
    Widzę po exifach, że większość stałkami, dlatego taka jakość obrazka
    btw. mówisz ze brakowało długiej lufy, chciałoby Ci się dźwigać kolejne kilogramy ?
    Ostatnio edytowane przez fafinek ; 19-08-2011 o 00:21
    Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.

*[in progress]

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafinek Zobacz posta
    btw. mówisz ze brakowało długiej lufy, chciałoby Ci się dźwigać kolejne kilogramy ?
    Odnośnie dźwigania :

Ciekawostka nr 1 : inteligentnie postąpiłem wyjeżdżąjąc na 10 dni w góry i zostawiając buty górskie biorąc tym samym tylko 1 parę obuwia, o taką :
    (ClimaCool, z wywietrznikami w podeszwach - idealne na kałuże )
    Po drugim dniu łażenia przyzwyczaiłem się do nieustannie mokrych nóg i zamiast się oszczędzać, od razu właziłem w kałuże i czekałem aż to co wsiąkło się ugrzeje i już nie będzie tak bardzo przeszkadzało.

Ciekawostka nr 2 : po drodze natknęliśmy się na opuszczoną osadę wypalaczy drewna, stała tam duża waga, nie omieszkałem skorzystać. Działała - moją wagę bez plecaka pokazała prawidłowo. Ja + plecak = ja +25kg. Po krótkich szacunkach stwierdziłem, że co najmniej 10 z tego, to sprzęt foto (2 body, 3 szkła, lampa, ładowarki, baterie, karty, dicapac, statyw, ...).

Ciekawostka nr 3 : niejednokrotnie podejmowałem się dźwigania dodatkowego bagażu w postaci około 13kg plecaka jednej z dziewczyn, z problemami z oddychaniem i dopiero wtedy szedłem tempem podobnym do tempa grupy, które słabe nie było - w końcu to harcerki - dawały radę

Jakbym tylko miał, to bym wziął. Może przy 400 2.8 bym się zawahał, bo nie tyle ciężkie, co nieporęczne, ale 300 2.8/4.0 + x1.4, 400 5.6, 100-400 spokojnie mógłbym tachać.

O właśnie : noszenie sprzętu też miałem po partyzancku rozwiązane - zamiast porządnego pasa lowepro z ichnimi case'ami, domontowałem sobie do pasa biodrowego od plecaka 2x case od C70-200, które są bardzo miękkie i mają cienkie szlufki i wszystko latało i obijało o biodra. Brakowało również 300V, jako drugiego wieszaka na szkło, zaraz po 50d. Jedno główne body na samej szyi + 2 body przez szyję po ukosie pod rękoma to jednak jeden z wygodniejszych sposobów na noszenie cięższych szkieł.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 19-08-2011 o 13:33

Strona 304 z 345 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów