Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Fotografia klubowa, 5d + ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Sądziłem że porywasz się na wysmakowane zdjęcia klubowe z klimatem, a lampa całkowicie rozwala atmosferę . Ale jeżeli chcesz błyskać fleszem to właściwie nie potrzebujesz super jasnych stałek. Wystarczy w zupełności zoom.
    Zależy jak jej używasz!

Polecam zarówno 580 Canona jak i Flagowego Metza.
    Stałki dają klimat, zoomy wygodę. Jeżeli masz 2 Body i stać Cię na to żeby wydać na szkła np. 10.000 odpowiedź jest prosta.

Zablokowany

Domyślnie

Potwierdzam ogromną uniwersalność 35L. Dobra od pełnej dziury, a to b.ważne.

Domyślnie

Sądziłem że porywasz się na wysmakowane zdjęcia klubowe z klimatem, a lampa całkowicie rozwala atmosferę . Ale jeżeli chcesz błyskać fleszem to właściwie nie potrzebujesz super jasnych stałek. Wystarczy w zupełności zoom.
    NIe zgodzę się z Tobą zupełnie. To że użyje lampy nie znaczy ze zabije klimat zdjęcia, lampą jedynie doświetlam, a odpowiednim czasem i tak wyciągam oświetlenie klubowe z otoczenia, dzięki temu zdjęcia są i odpowiednio jasne i z klimatem.

A jak pokazało doświadczenie stałka + lampa to dla mnie osobiście zestaw prawie idealny do klubu.

Domyślnie

ja głosuje za 35 1,4 + 85 1,8 znośnie finansowo i uniwersalnie

Domyślnie

Już teraz mogę powiedzieć ze 85 1,8 świetnie spisuje się w klubie, co prawda mówi o szkle nikona bo na takich pracuje ale myślę ze jeśli mowa o samym rodzaju szkła to 85-tka jest na prawdę dobrym wyborem.

Co do 35, myślę ze przydałoby się coś jeszcze szerszego

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja bym Ci proponował:

* 16-35 2.8 II
    koncertowe (szerokie) w moim wątku są właśnie tym szkiełkiem. Świetnie sprawuje. Ja akurat robiłem bez lampy i dawał radę w pubie.

* coś typu: 35 1.4 bądź 50 1.4
    w zależności co Ci bardziej by leżało z kątem.

* 85 1.8
    w ciasnych fajnie się sprawuje

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    NIe zgodzę się z Tobą zupełnie. To że użyje lampy nie znaczy ze zabije klimat zdjęcia, lampą jedynie doświetlam, a odpowiednim czasem i tak wyciągam oświetlenie klubowe z otoczenia, dzięki temu zdjęcia są i odpowiednio jasne i z klimatem.

A jak pokazało doświadczenie stałka + lampa to dla mnie osobiście zestaw prawie idealny do klubu.
    Jeżeli potrafi się używać lampy to czemu nie. Prosty dowód, co prawda nie z fotografii klubowej ale bardziej koncertów: http://www.allxages.com/shows

ale spokojnie można zastosować to samo w klubach.

PS. Nie ma jak odświeżyć dyskusję po dwóch latach ciszy.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów