Strona 39 z 53 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    ale jednak ciekawe jak to jest w praktyce
    ORLY? :-D
    Rozważania bez sensu i tyle. Jakby miało się coś popsuć w innej pozycji? To nie dysk twardy który pracuje odczytując i zapisując dane za pomocą głowicy na talerzu gdzie faktycznie zmiana położenia ma znaczenie.
    Poza tym mam instrukcję serwisową do lustra ponieważ przekształcam to na projekt 3D w Cati i uwierz to tylko blaszki na sprężynce sterowane przekładnią zębatą i silniczkiem. Nie ważne w jakiej pozycji to i tak będzie działać.
    Takie rozważania to o kant tyłka można rozbić i to wszystko.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

No tak najprościej napisać, że bez sensu. E tam.
    canon, olympus

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    No tak najprościej napisać, że bez sensu. E tam.
    Niby najprościej, ale muszę się zgodzić z Goomisem. Używam Dual Strapa od prawie roku i bujam aparatami ciągle do góry "nogami" i wszystko gra, a podczas robienia zdjęć często zdarza mi się szybko wypuszczać z rąk jedną puchę, żeby sięgnąć po drugą.
    Tydzień temu byłem na pewnej imprezie masowej i zapiąłem zwykły pasek do DSa, byślałem że kręgosłup mi pitnie to godzinie. Nie wyobrażam już sobie pracy bez dual-strapa. (nie chodzi o ten konkretny model, ale ogólnie o rozkład ciężaru)
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Domyślnie

wiadomo czemu quick strap nie jest juz produkowany? napisalem info na maila na stronie, dostalem informacje zwrotna ze od kilku miesiecy juz nie jest prowadzona sprzedaz...

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Może kilka słów na temat double x. Po pierwszym niepewnym wrażeniu niepewności pasek wspaniale trzyma dwa korpusy z gripami. Łatwy dostęp do dwóch body sprawia że fotografuje się bardzo przyjemnie. Ale dość pitolenia teraz to z czym nie mylić szczym co mnie denerwuje w tym "pasku". Karabinek zakręcany jest denerwujący. Sugerowałbym zastosowanie karabinka który na "szybki" zamek na via feraty. A druga sprawa nie wiem jak w mieście ale u mnie na wsi dynamika zdjęć każe mi wyskakiwać z auta w celu uzyskania kadru i wsiadanie i wysiadanie z dwoma korpusami to jakaś paranoidalna porażka. Dlatego muszę opatentować jakieś pudełko w którym na czas krótkiej podróży z domu Pani młodej do kościoła i na salę weselną będę trzymał te korpusy obok. Wiem, że miałem problem z wydłużeniem paska klamra chyba jest z tyłu na plecach i regulacja w trakcie używania powoduje że musiałbym być człowiekiem gumą. Jak sobie coś przypomnę to napiszę a teraz idę na ognisko piec kiełbasę.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Ale dość pitolenia teraz to z czym nie mylić szczym co mnie denerwuje w tym "pasku". Karabinek zakręcany jest denerwujący. Sugerowałbym zastosowanie karabinka który na "szybki" zamek na via feraty. .
    Cenne uwagi , ale nie obraź się , że mnie rozbawiłeś ?!:-D

Nie "szczym" , nie "szczym" - a " z czym " . Naprawdę nie jest to złośliwa uwaga - rozumię , że z szybkości często powstają różne przejęzyczenia - lub raczej może "przepisania ?" .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Karabinek zakręcany jest denerwujący. Sugerowałbym zastosowanie karabinka który na "szybki" zamek na via feraty. .
    Dokładnie - karabinek dość długo się wypina z kółka. Jeżeli się i tak używa dodatkowego zabezpieczenia w postaci paska, który się szybko wypina na klamrze to myślę że można zastosować zwykły szybki karabinek. Coś takiego np.
    http://allegro.pl/karabinczyk-do-lin...644518174.html
    Oryginalny jest 4mm zakręcany.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pytanie odnośnie Reporter Strap Dual vs. Dual X.

Rozmawiałem przed chwilą telefonicznie z producentem na temat różnic między tymi paskami i z tej rozmowy wynika, że Dual jest nieco bardziej uniwersalny, gdyż w przypadku rozpięcia i używania z jednym body umożliwia noszenie aparatu zarówno po tej samej stronie, co ramię, na którym wisi pasek, jak i na skos. Dual X tylko po tej samej stronie.

Czy ktoś z Was może coś dodać lub ująć w tej kwestii, bo nie wiem, na który się zdecydować? Cena identyczna.

Dzięki!

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Cenne uwagi , ale nie obraź się , że mnie rozbawiłeś ?!:-D

Nie "szczym" , nie "szczym" - a " z czym " . Naprawdę nie jest to złośliwa uwaga - rozumię , że z szybkości często powstają różne przejęzyczenia - lub raczej może "przepisania ?" .
    Robiąc komuś uwagi na temat pisowni warto samemu nie sadzić paskudnych byków.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 27-07-2011 o 10:46
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Pytanie odnośnie Reporter Strap Dual vs. Dual X.

Rozmawiałem przed chwilą telefonicznie z producentem na temat różnic między tymi paskami i z tej rozmowy wynika, że Dual jest nieco bardziej uniwersalny, gdyż w przypadku rozpięcia i używania z jednym body umożliwia noszenie aparatu zarówno po tej samej stronie, co ramię, na którym wisi pasek, jak i na skos. Dual X tylko po tej samej stronie.

Czy ktoś z Was może coś dodać lub ująć w tej kwestii, bo nie wiem, na który się zdecydować? Cena identyczna.

Dzięki!
    [...]
    Ale nie kumam w czym rzecz, wszystko zależne od preferencji noszenia.

PS
    Odnośnie tego co pisali przedmówcy odnośnie zakręcanych karabińczyków to jest w tym trochę racji, jednak przy dodatkowym zabezpieczeniu zapiętym można nie zakręcać w ogóle. Jak się przyjrzeć to ta nakrętka i tak schodzi lekko poniżej drugiej części zapięcia i wypięcie się jest mało prawdopodobne. Mi na ost. ślubie właśnie zapomniało się dokręcić jedno body i różnicy nie było.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 27-07-2011 o 11:00
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Ale nie kumam w czym rzecz, wszystko zależne od preferencji noszenia.
    Pytam po prostu o Waszą opinię odnośnie różnic między tymi dwoma modelami. Jeśli wybraliście jeden z nich, to dlaczego nie ten drugi i czy obecnie dokonalibyście takiego samego wyboru.

Na podstawie tej rozmowy, którą przytoczyłem wyłania się mi póki co wniosek, że Dual X jest gorszy (tylko jeden sposób noszenia 1 body a nie dwa, jak w przypadku Duala) ale chciałem to z Wami przedyskutować. Bo może Dual X ma inne zalety, których Dual nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 27-07-2011 o 11:02
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 39 z 53 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów