Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Lampa, ktory stofen?

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Z checia bym sie dowiedzial opini tych ktorzy uzwaja tych dyfuzorow w praktyce. Wszak tylu tu pstrykaczy co blyskaja..Zatem ?
    Ja używam ABBC http://www.flickr.com/photos/2541598...in/photostream
    W prawdzie jest home made i nie dałem za to coś kilkadziesiąt USD, ale działa świetnie. Używałem z 430ex ,obecnie z 580ex.
    Jak napisali przedmówcy - musisz poświęcić trochę czasu, by nauczyć się z tego korzystać. A propos, jeśli jest ktoś zainteresowany, to mam dośtęp do czarnej-grubej pianki, z pomocą której można 'zaprojektować' sobie ABBC
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

[QUOTE=Maver;988420]Tanie dobre wyzwalacze = Yongnuo, bylo o tym milion razy na forum.
    Jak chcesz w pomieszczeniu miec ladne swiatlo to nie zakladaj tego plastiku tylko blysnij w sufit/sciane obok i juz.
    Swoja droga wydawanie 100 na kawalek plastiku to lekkie nieporozumienie, podobnie zreszta jak zastanawianie sie ktory kawalek plastiku da lepsze efekty ;D
    Jedno i drugie to tylko kawalek plastiku.

ps. Uzywanie stofen'a w plenerze to jak.... hmmm... w sumie brakuje mi porownania, ale to glupie po prostu (to tak na przyszlosc jak bys chcial sie zapomniec, podobnie jak inni co to z tym biegaja po ulicach)[/QUOTE

100-wy nie zamierzam wydawac na plastk Mam jeszcze ciut swiadomosci przed takimi zakupami Ale,... jakos z blyskaniem do tej pory nie mialem stycznosci, wiec wole zapytac tych ktorzy juz pewna wiedze posiedli nawet o taka *******e Jak to sie mawia` koniec jezyka za przewodnika `
    Pytan mam duzo, ale teraz zamiast pytac, metoda prob i bledow bede uczyl sie lampy, i swiatla przy blyskaniu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Ja używam ABBC http://www.flickr.com/photos/2541598...in/photostream
    W prawdzie jest home made i nie dałem za to coś kilkadziesiąt USD, ale działa świetnie.
    Kolejna odmiana nieśmiertelnego kartonika

Dopiero zaczyna Awatar ptr8
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A Gary fong ? mam przyjemność używać z powodzeniem polecam !
    Puszek kilka i słoiczków do kompletu

Fotografia ślubna Kraków

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cena garego lekko zabija A jesli chodzi o roznice w porownaniu z lightsphere`m, to nie wydaje mi sie aby 200 zl zrobilo taka roznice w operowaniu swiatlem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mam do was pytanie. Czy używając wysuniętego kartonika zostawia on Wam cienie na ścianach itp?

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Mam do was pytanie. Czy używając wysuniętego kartonika zostawia on Wam cienie na ścianach itp?
    Przy kartoniku i dyfuzorze część światła z lampy idzie na modela, a każdy strumień światła skierowany na obiekt, za którym jest ściana spowoduje cień, ALE w zależności od sytuacji może to być cień bardziej lub mniej widoczny (nieraz niezauważalny dla ludzkiego oka - zależy to od kąta złamania lampy, stosunku mocy światła błysku do światła zastanego, odległości modela od ściany itp.). Ja, jak już wcześniej pisałem, w mieszkaniu często błyskam pełną mocą w sufit i światło się ładnie rozchodzi po całym otoczeniu bez cieni, choć czasem stosuję dyfuzor, gdy jest to korzystne dla zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez tryton ; 26-07-2011 o 17:48
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Nie, bo to raczej fizycznie niemozliwe. Oczywiscie uzywajac tego "kartonika" zawsze masz lampe skierowana do gory prawda?
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Nie, bo to raczej fizycznie niemozliwe. Oczywiscie uzywajac tego "kartonika" zawsze masz lampe skierowana do gory prawda?
    Jasne że w górę:razz:

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    ...zawsze masz lampe skierowana do gory prawda?
    Można mieć też pod kątem np. 60 stopni. Nieraz się tak robi.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów