Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Fluid Head - Glowica Hydrauliczna ?

Mieszany widok

Domyślnie

witam

wróciłem ze sklepu z 546 + 504hd

Głowica fajnie się prezentuje działa dość płynnie trza się pobawić żeby znaleźć środek ciężkości dla poprawnego balansu.
    Przy maksymalnym skręceniu / blokadzie pełnej zachowuje się jak mechaniczna , powstają drgania na długich ogniskowych.
    Nie miałem okazji testować jej przy śledzeniu szybkich celów jak auta / samoloty.
    Statyw kitowy 546 jest dobrze wykonany ciężki i duży ale to najmniejszy problem.

tu film
    http://www.youtube.com/watch?v=gDyaMZdhOBA

Dzis testowałem 400mm + 1,4 / 2.0 i 300mm na 055xprob powiem ze niebo a ziemia.Ogólnie polecam za stabilność i jakość wykonania do video jak i do fotografii.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witam

wróciłem ze sklepu z 546 + 504hd

Głowica fajnie się prezentuje działa dość płynnie trza się pobawić żeby znaleźć środek ciężkości dla poprawnego balansu.
    Przy maksymalnym skręceniu / blokadzie pełnej zachowuje się jak mechaniczna , powstają drgania na długich ogniskowych.
    Nie miałem okazji testować jej przy śledzeniu szybkich celów jak auta / samoloty.
    Statyw kitowy 546 jest dobrze wykonany ciężki i duży ale to najmniejszy problem.

tu film
    http://www.youtube.com/watch?v=gDyaMZdhOBA

Dzis testowałem 400mm + 1,4 / 2.0 i 300mm na 055xprob powiem ze niebo a ziemia.Ogólnie polecam za stabilność i jakość wykonania do video jak i do fotografii.

Darek
    Środek ciężkości możesz na szybko ustawić przesuwając płytkę w zacisku. Ona ma możliwość przesuwać się do przodu i do tyłu. Ja tak wyważam kamerę jak założę inny obiektyw lubi inną baterię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Witam

Na 546 nie założysz innej głowicy...

Darek
    Założysz.
    Ale najpierw musisz kupić półkulę i do niej dokręcić głowicę . Ta głowicą którą Ty kupiłeś ma chyba półkule zintegrowaną z głowicą. Ale są głowice z mocowaniem na 3/8 i do niej dokręcasz półkulę.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 27-07-2011 o 16:19 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów