Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: beauty dish Quantuum 70cm + uchwyt do lamp sys. BK-3 niekompatybilne. co w zamian?

Domyślnie

Problem w tym, że w Quantuumie ciągle są niespodzianki. Co trochę zmieniają coś w konstrukcjach.
    Zwróć uwagę na Beauty Disha na ich stronie a na tego który zakupiłaś.

Coś już napisał

Domyślnie

Widzę, że są fajne komplety BD z fridem i dyfuzorem...
    http://allegro.pl/listing.php/search...&category=8845

Waham sie czy 420 czy 505mm do 580ki i chyba raczej od Fripersa lub z Eltecu...
    (dodatkowo chce tez kupić jakis soft ten szybko składany i widzę, ze od Fripersa ma chyba lepszy grid 5x5cm a nie jak w Afe 10x10...)
    Ma ktos może którys z nich?

Domyślnie

nie czytalem wątku, odpowiadam na pytanie z tytulu:

korzystam z zestawu bk-3 + 70cm dish, obydwie części daje się*połączyć po lekkim wgnieceniu disha w miescu, w którym zawadza. Nie ma to żadnego wpływu na światło, esteci też nie powinni być*zawiedzeni

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Beauty Dish Marko Flash + BK-3

Dziś przyjechał do mnie kurier z BD od Marko Flasha (dla niewtajemniczonych, średnica mocowania MarkoFlasha idealnie pokrywa się z zew. średnicą BK-3) i problem mam ten sam, chociaż BD da się zamontować i w miarę mocno się trzyma. Spodziewałem się jednak 100% kompatybilności.

Domyślnie

ale tu przeciez nie chodzi o BD tylko o sposob wykonania BK-3

Domyślnie

dystnas bylby bez sensu bo wtedy tracisz moc z lampy
    taka wada konsturukcyjna bk3, najlepiej zakupic poziome mocowanie (wymienione tu w watku)

Bywalec

Domyślnie

Uchwyt F&V wg mnie jest bdb wykonany i solidny. Używam go zarówno z oktą 90cm jak i BD 50cm - spisuje się świetnie.
    Jedyne co może nie przekonywać to platikowe pokrętła, reszta jest metalowa - dobrze spasowana.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg S Zobacz posta
    Uchwyt F&V wg mnie jest bdb wykonany i solidny. Używam go zarówno z oktą 90cm jak i BD 50cm - spisuje się świetnie.
    Jedyne co może nie przekonywać to platikowe pokrętła, reszta jest metalowa - dobrze spasowana.
    Są jeszcze inne zalety uchwytu F&V:
    1 w w/w uchwycie można zamontować parasolkę
    2. Ułożenie lampy pozwala na wykorzystanie w pełni jej możliwości (dotyczy lamp systemowych bez ustawień manualnych). Lampa np w moim przypadku 380 EX w uchycie BK-3 miałaby kąt rozbłysku 35 (fotografując ognisową 35) co za tym idzie LP też jest mniejsza. W uchycie F&V lampa leży wiec działa podobnie gdy odbija od sufitu wiec LP jest większa mimo iż nadal założony obiektyw 35mm.
    Sam wybrałem ten uchwyt na razie do Parasolko-softboxu, jest to znacznie tańsze a równie dobre rozwiązanie co okta 90 zważywszy że mamy 102 cm. Zawsze potem będe mógł założyć BD 55 lub 70cm
    Pozdrzwiam

Pozdrawiam

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Dopiero zaczyna Awatar mescalito
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bpilewski Zobacz posta
    Daj znać jak z wykonaniem tego uchwytu. Bo też będę zmuszony zakupić
    mam ten uchwyt i jest ok - pasuje do disha quantuum

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miczael Zobacz posta
    (...)wiec LP jest większa mimo iż nadal założony obiektyw 35mm.(...)
    Bo jeśli palnik jest ustawiony pionowo to automatycznie przełącza się na 50mm bez względu jaki jest obiektyw, dlatego LP jest większa. Jak palnik będzie normalnie (pod kątem 90*) to można sobie przełączyć manualnie na 50mm i będzie to samo
    5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów