Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: beauty dish Quantuum 70cm + uchwyt do lamp sys. BK-3 niekompatybilne. co w zamian?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

hmmm...oczywiscie wsztsrkie pokrętła powinny być na tyle mocne zeby nie ulegać tak łatwo zniszczeniu, z drugiej strony proponuję wizyte w Castoramie czy jakimś innym sklepie tego typu i dokupić metalowe pokretła, choćby motylki . Po pierwsze, nie zniszcza się, po drugie spełniają doskonale swoją funkcję, a po trzecie i najwazniejsze, będziesz je miała już, teraz, zaraz, bez kuriera , paczek, i całego tego zamiesznia zwiazanego z wysyłaniem, dogadywaniem sie ze sklepem. Koszt około złotówki...a koszt kuriera ile?

Dopiero zaczyna Awatar korona
    Miasto
    71

Domyślnie

GMHusky też masz Quantuuma i jest inny? Może jakaś wcześniejsza wersja? Dzięki bogu ja przynajmniej luzów nie mam.

Co do uchwytu F&V to żadnych zapasowych pokręteł nie miałam. Dali jakieś dodatkowe z mocowaniem na stopkę do nakręcenia na trzpień, ale to nie to.

Co do grida też chcę, ale z dostępnością problem, więc trzeba czekać.

Adso dzięki wielkie za podpowiedź. Myślałam o jakimś kluczu do odkręcania śruby która jest pod spodem, ale dodatkowy szpargał do ogarniania to dodatkowy problem, więc zdecydowałam się reklamować. Baba nie wpadła na to, że mogą sprzedawać takie pokrętła jako całość Podjadę sobie dziś do Castoramy i poszukam czegoś, dzięki raz jeszcze

Uzależniony

Domyślnie

może nie wszyscy zdają sobie sprawe wiec dodam od siebie że 70cm to już spora micha jest wiec jesłi mysłicie o targaniu tego na lokacje/w plener to dwa razy sprawdżcie czy aby napewno tak duży BD jest wam potrzebny

Domyślnie

w teren to raczej 50 maksymalnie
    bo tak jak Canion wspomnial 70 to naprawde spory talezyk

Miasto
    71

Domyślnie

tak znamy wszystkie za i przeciw 70-tki, ale dziękujemy za troskę

Domyślnie

ale to nie bylo do posiadaczy tylko do tych ktorzy sie przymierzaja do zakupu

Miasto
    71

Domyślnie

marszull a to przepraszam chociaż znajomy robi na 55 w plenerze i stwierdził, że czasami naprawdę przydałaby się 70. z tego co mówi to rzadko kiedy pali na pełnej mocy przy 55, więc jakiś zapas na 70cm zostaje. oczywiście zależy jak i co kto foci. ale jak BD to raczej z bliska. no i zawsze można dokupić grida.
    co do gabarytów to bezdyskusyjnie jest co ze sobą targać

foto: Nikon D700 + Nikkor 85/1.4
    ekspozycja: f/9, 1/160s, ISO 200
    lampa: SB600 z BD70 na 1/2 mocy - na prawo od fotografa, tuż przy obiektywie - z jakieś 1,5-2m od modelki

prawy policzek modelki doświetlony po przeciwnej stronie sunpakiem555 ustawionym lekko za modelką.

przepraszam, że nieprofesjonalnie, ale ani wizażystki ani aksamitnoskórej modelki nie miałam, więc matkę do piwnicy zaciągnęłam tak jak stała

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

korona chodzi o rozkład światła, miękkość, barwę... czyli sampelki anie o wyciągnięte w kosmos foty w PS
    Gratulacje dla mamy, jak na modelkę na siłę zaciągniętą do piwnicy do zapozowała profi :razz:

... chyba wolę z niewygodami targania 70 z moim żurawiem tylko że u mnie leje od zawsze i nie mam kiedy zrobić prób w plenerze...

A tak o odczucia osobiste, to jak Ci ten zestaw leży, bo ja jestem mega zadowolony... i cieszę się że nie kupiłem softa ani okty tylko BD ;-)

Gridy są w różnych grubościach do BD? Kurde coś ostatnio jest problem z kupieniem.
    Ja mam takiego BD: http://afe.pl/catalog/beauty-dish-cz...cm-p-1035.html
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hmm...zawsze sie zastanawiałem czy warto dokupić tego grida.Mam BD 50 cm i cena grida jest prawie identyczna z ceną samego słoneczka..:-)

Miasto
    71

Domyślnie

A to nie dziwne, że masz nieco inny BD, bo producent nie ten
    Ja osobiście też przedkładam efekty nad wszystkie pozostałe aspekty. Wzięłam 70, bo wolę mieć zapas niż ma mi później braknąć. A jak do bagażnika wrzucam, to mi już te 20cm średnicy więcej nie robi.
    Najlepiej przetestować przed zakupem różne rozwiązania i dobrać odpowiednie dla swoich zastosowań, ale niestety rzadko kiedy jest taka opcja.

Póki co, ciężko mi się wypowiadać na temat użyteczności zestawu w praktyce, bo spędziłam z nim raptem 15min w piwnicy. Ale myślę, że jak najbardziej daje rady. Światełko fajne, bo bardziej kontrastowe w stosunku do SB. Akurat moja modelka miała 63 lata i sporo zmarszczek, którym ten kontrast za bardzo nie służył, ale przy dobrym makijażu, czy gładszej cerze myślę, że będzie kozak.

Co do gridów, to nie wiem czy w różnych grubościach, ale chyba grid to grid. Pisałam o słabej dostępności grida Quantuuma na 70, co do reszty marek to nie jestem w temacie - chcę dedykowany, żeby nie było jakiś niespodzianek.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów