Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: synchronizacja dwóch korpusów

Mieszany widok

Domyślnie

hej,
    mam podobny problem, tylko ja dostałem od fotografa zdjęcia z dwóch body, które nie były zsynchronizowane i teraz nijak nie idzie tego posortować.
    Rozdzielić te zdjęcia sobie umiem, ale potrzebuje jakiegoś narzędzia do masowej edycji dat wykonania, tak żebym mógł je zsynchronizować.
    Chodzi mi o to, żebym mógł np dodać do wszystkich zdjęć w folderze 2 sekundy do daty wykonania.
    Znacie coś takiego?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voidtec Zobacz posta
    Chodzi mi o to, żebym mógł np dodać do wszystkich zdjęć w folderze 2 sekundy do daty wykonania.
    jpeg? ACDSee. :cool:
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voidtec Zobacz posta
    hej,
    mam podobny problem, tylko ja dostałem od fotografa zdjęcia z dwóch body, które nie były zsynchronizowane i teraz nijak nie idzie tego posortować.
    Rozdzielić te zdjęcia sobie umiem, ale potrzebuje jakiegoś narzędzia do masowej edycji dat wykonania, tak żebym mógł je zsynchronizować.
    Znacie coś takiego?
    Ja ostatnio miałem ten problem i zapomniałem zsynchronizować dwa body i po pół roku rozjechały się zegary w aparatach o około 6 minut.

Trochę pogrzebałem po forach - i najlepszym, darmowym wyjściem był program exiftool.exe z nakładką graficzną exiftoolGUI.exe. Dość zaawansowane narzędzie.
    Potrafi przesunąć we wszystkich plikach pierwotną datę zrobienia zdjęcia w RAW do przodu lub do tyłu o dowolny czas.

Uprawnienia umieszczania postów