Strona 57 z 60 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Domyślnie

witam

Ja od tygodnia mam lampy ale nie mam kabla do wyzwalania wiedz bawie sie przez fotocele.

problem taki
    1d + pw + flash wyzwala studyjne bez problemu przez fotocele nawet stary 1dsmk2 tez.
    5dmk 2 + pw nie moze.
    Lampy srzelaja ale 5d nie rejstruje swiatla ( sychro nie dziala idealnie ) przy tych czasach.
    Mowie tu o czasach 1/ 100 do 1/250 5d + pw.

Generalnie to czekam na kabel ale takie cos zauwazylem , o taka ciekawostka soft przedostatni - 5 cost tam juz ze kontrola ac3.

Darek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w 5d dziala normalnie jak lampa siedzi na sankach bez pw
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 06-12-2010 o 14:34 Powód: Automerged Doublepost
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Witam
    mam pytanie moze banalne i byc moze umknelo to mojej uwadze ale... czy nowe Pockety maja przycisk wyzwalania lamp tzw "test" bez klapania migawka? W studiu to dosc istotna kwestia. Przechodzac z Knightow na pockety chcialbym uzywac ich takze w manualu ze swiatlomierzem i lampami studyjnymi.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

tak, mają
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy ktoś próbował używać TT1 i TT5 z kompaktami? G11 mi nie wyzwala lamp, również systemowych. Szukałem w necie - piszą tylko o ustawieniu w manual i na pojedyncze zdjęcia. U mnie dalej nie działa. W TT1/TT5 aparat jest ustawiony na "Auto" i niby kompaktów nie ma na liście ale to chyba powinno działać. 580EXII na sankach aparatu działa normalnie na TT5 za cholere nie chce.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Moze aparat nie rozpoznaje tego jako lampe i potrzeba cos bardziej "łopatologicznego" co tylko przekaze "zwarcie stykow"
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Moze aparat nie rozpoznaje tego jako lampe i potrzeba cos bardziej "łopatologicznego" co tylko przekaze "zwarcie stykow"

Tak się nie da. :-) Opóźnienie błysku w stosunku do momentu wciśnięcia spustu jest inne w każdym aparacie. W kompaktach jest spoooore :-) Aparat musi "gadać" do PW i w jakiś sposób "powiedzeć" mu, że otwiera migawkę. PW decyduje o tym kiedy odpalić lampę bo zna swoje wewnętrzne opóźnienia.

Kurcze ciekawe, że na tych samych sankach na G11 lampy kochanego C śmigają bez problemu. Musi coś z PW. Aha na aparacie pali się ikonka zewnętrznej lampy (pomarańczowa błyskawica) czyli aparat widzi że coś jest zapięte na sankach.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ano.. a działał ci tylko manual czy też TTL (bez E-) bo zauważyłem że jak włączysz najpierw flexa a potem lampę to właśnie przełącza się w tryb ttl a jak odwrotnie albo wyłączysz i włączysz flexa z załączoną lampą to przełącza się w ettl (nie zawsze ale pare razy mi się zdarzyło)
    zdarza się tak, ale po pierwszej fotce pojawia się ettl

Domyślnie

Mam pytanie czy ktos z uzytkownikow flexow mial podobny problem jak w tym watku Spalone 580 przez pocket wizard
    Oraz druga sprawa czy nadal wystepuje duże problemy z wyzwoleniem 580ex II czy to zostało zniwelowane przez nowszy firmware?

Uzależniony

Domyślnie

Na forum do którego linkujesz jest link do PDFa w którym LPA Design dokładnie tłumaczy na czym polega problem.
    Według LPA Design (panowie z PW) przyczyną problemu jest kiepska konstrukcja lampy i nie ma znaczenia czy będzie używana z PW czy na sankach.

Mnie się jeszcze żadna lampa nie spaliła, ale używam ich mało.
    Flexów praktycznie w ogóle nie używam bo do szału mnie doprowadza problem z synchronizacją.
    Canon się nie popisał za bardzo z tymi 580EXII i ponoć poprawił niedociągnięcia w 430EX II.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Zakupiłem ostatnio PW tt5 i ac3. Wszystko działa super ale pojawia się problem a kontrolerem. Nie działa regulacja mocy błysku grup. Niezależnie od tego czy lampy są ustawione w ttl czy na manualu. Kręcenie pokrętłami nie przynosi żadnego efektu, działa jedynie odłączanie grup.
    Cykam 5dmk2 a lampy to 580ex2 i 430 ex2. W czym może leżeć problem. Czyżby kontroler zepsuty. tt5 raczej sprawna bo sprawdzane na 3 różnych i jest to samo, kontroler nie zmienia siły błysku z żadnym urządzeniem.

Strona 57 z 60 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów