Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Jakość odbitek w empiku - skandal

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Najlepiej mozna to zaobserwowac jak Empik wywola zdjecie B&W - zawsze z zafarbem - i to juz od lat!
    Czasem pomagala reklamacja ale nie zawsze ??:
    ja ostatnio robiłem fotoksiażkę w extrema w krakowie... czarno białe zdjęcia wyszły jak sepia... rozmawiałem z moim specem od odbitek i mówił że jak chcesz trzymać jakość to każdą nową rolkę papieru trzeba kalibrować z maszyną wg jakiegoś kodu z opakowania... inaczej zawsze będzie przekłamanie bo co partia papieru to inne parametry... a wątpię że taka hurtowania jak cewe... obsługująca min empik robi coś takiego po każdej rolce... po prostu leci papier i co wyjdzie to będzie. Prawda jest taka że 99% ich klientów nie zwróci na to uwagi
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    ... a wątpię że taka hurtowania jak cewe... obsługująca min empik robi coś takiego po każdej rolce... po prostu leci papier i co wyjdzie to będzie. Prawda jest taka że 99% ich klientów nie zwróci na to uwagi
    Jest to nie hurtownia tylko, hm? wielka fabryka usług foto. Wątpisz że nie robią testów kolorystycznych, ale nie byłeś nie widziałeś. Pewnie się zdarza że pójdzie czasami bez testów, ale to jak nikt nie widzi :-D

pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jest to nie hurtownia tylko, hm? wielka fabryka usług foto. Wątpisz że nie robią testów kolorystycznych, ale nie byłeś nie widziałeś. Pewnie się zdarza że pójdzie czasami bez testów, ale to jak nikt nie widzi :-D

pozdrawiam.
    fakt nie byłem nie widziałem jak to robią... ale widziałem efekty... zdjęcie czarno białe - całkowicie zdjety kolor a wyszła sepia... z czego?? z niedbałości z pośpiechu z partactwa. jak zwał tak zwał wiem jedno... z daleka od takiego kombinatu jeżeli chcesz mieć dobre odbitki.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Uprawnienia umieszczania postów