Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Zdjęcia PRZED i PO obróbce - galeria

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simarik Zobacz posta
    P.S. Tak rozumując to po co powstał dział "Pozostałe Galerie", gdzie umieszczane są zdjęcia z poszczególnych obiektywów - przecież można w swoim wątku pokazywać zdjęcia?
    po to, żeby zebrać zdjęcia zrobione tym samym obiektywem? tworzenie wątku/zbioru wątków "a tak obrabiają zdjęcia użytkownicy CB" jest trochę bezzasadne.
    nie zrozum mnie źle, że uważam Twój pomysł opisywania obróbki zdjęć za zły. po prostu wydaje mi się, że można to zrobić bez angażowania moderatora, tworzenia nowych zasad regulaminu i nowe działu na forum, który - niestety - pewnie będzie martwy.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dla zawodowców pewnie będzie martwy, ale dla amatorów może nie być martwy zresztą nawet w tym wątku można przecież spróbować umieszczać takie przykłady i jak się uda o może wtedy ewnetulanie wydzielenie

Bywalec

Domyślnie

Bardzo podoba mi się efekt dodania charakterystycznych cieni na policzkach, który widoczny jest m. in. na zdjęciach 2,3 i 6 z podanego linka. Do tej pory wydawało mi się, że jest on osiągany dzięki wykorzystaniu odpowiedniego ustawienia lamp jednak jak widać byłem w błędzie. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć w jaki sposób i przy użyciu jakich narzędzi w najprostszy sposób można uzyskać taki rezultat?
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Przydał by się taki wątek ponieważ wielu ludzi widzi jakieś mega zdjęcie i myśli że w takiej postaci wypluwa je aparat , a okazuje się że to co zarejestrował aparat jest całkiem przeciętne i cała magia tkwi w obróbce , czesto jest też w drugą strone widzimy jakieś zdjęcie , krajobraz ... super kolory brak przepałów , super rozpiętość i ludzie czesto myślą że to 1 klatka a okazuje się ze to kilka ekspozycji , taki wątek napewno pomoże wielu amatorom i nie tylko

Jestem za takim wątkiem
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

pomysl fajny ale lepiej zeby nie bylo ta watek do komentowania bo sie piekielko zrobi , a ze to taki kolor , a ze to plastyk itd itp
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Co za problem założyć taki wątek na próbę...? Przyjmie się albo i nie.
    Zdjęcie przed i po, krótki komentarz autora co zrobił w obróbce i tyle. Bez zbędnych komentarzy innych userów.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Co za problem założyć taki wątek na próbę...? Przyjmie się albo i nie.
    Żaden problem. Możesz zaczać pierwszy/a
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    dla zawodowców pewnie będzie martwy, ale dla amatorów może nie być martwy zresztą nawet w tym wątku można przecież spróbować umieszczać takie przykłady i jak się uda o może wtedy ewnetulanie wydzielenie
    no to napisz choć jeden taki post w swoim wątku
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Żaden problem. Możesz zaczać pierwszy/a
    Jak znajdę chwilkę czasu to założę taki temat, nie ma problemu.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Po przejrzeniu zapodanych prac przy kilku zadaje sobie pytanie czy to jeszcze zdjęcia czy już grafika. Tak drastyczne "wyczyszczenie' skóry twarzy, odchudzanie itp w zasadzie zmieniają osoby które pozowały do zdjęć. (W kilku widać to ewidentnie) A zatem "zdjęcia" nie przedstawiają w zasadzie modelek. Gdyby tylko dokonano lekkiego retuszu, podkręcenia kolorów, kontrastu, wyostrzenia, dodania winietki...
    Moim zdaniem jest to solidnie zrobiona grafika! W zasadzie aparat był potrzebny do wykonania zarysu "dzieła".
    Ale może fotografię traktuję "archeologicznie"?? Latka lecą!

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów