Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: 30D ma mniejsze szumy niz 50D wymiękłem

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

I jaki moral z tego watku ? Przepakowana pikselami 50 jest srednim wyborem body czy potrzeba szkla z pazuerm zeby trzymanie 50 pod dachem mialo sens ;>
    A jak 2 opcja, to jakie to szklo :P
    Drazni mnie set ktory posiadam(stopka) nie wiem czy wina lezy po body czy po szkle, ale cos mi nie pasuje, mydlo,szumy,nie ma zylety.
    Ost ogladalem nikona 3100..... best entry level jak to mowili na digitalu

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Ost ogladalem nikona 3100..... best entry level jak to mowili na digitalu
    Nikon po obciachu z serwisem zaczął dbać o swoich użytkowników. Ten AF jaki gwarantuje i te amatorskie rozwiązania kuszą... - niestety nie ma tego drugiego kółka.

Tutaj połowa piszczy na 50D, a w wątku o 60D druga połowa go chwali

Coś czuję, że kupię 60D żeby to zostać w C, bo na 7d mnie nie stać, a na przesiadce może i stratny nie będę, ale znowu od początku będę musiał zaczynać...

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Nie ma kolka i jest maly, a 400D wymienilem na 50 ze wzgledu na wage-lubie czuc ze mam aparat w rece, drugi ekran z nastawiami,kolko.
    A po co Ci 60 ? Wiekszych roznic nie ma od tego co masz, chyba ze potrzeba Ci ekranu czy funkcji filmow.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kurde... 7D body 5,5 tysiaca :O Przy tej sumie juz bym wolal sie rzucic na FF, dorzucam 2 i mam mareczka ;] Ale tutaj drugie tyle na szklarnie bede potrzebowal Badz tu madry i pisz wiersze.
    Pozycze dzis od szwagra 7d i zobacze tego tamrona pod 7d ;]
    Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 26-05-2011 o 11:43 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    Co do owych RAWów jak ktos tam poruszal. Nie trawie ich, bo właśnie te "wywołarki" rawów to jakiś element z którym nie udało mi się nigdy dogadać...
    To w sumie trochę widać - balans bieli i ekspozycja sprawiają wrażenie przypadkowości.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    wstawił taki 'ficzer' jako rezerwową drogę dla 'szumofobów'.
    Dla mnie szumy tak nie przeszkadzają jak słabe kolory, zdjęcia często wychodzą takie wyprane z kolorów. Mam jeszcze Canona 300D i tam z kolorów jestem zadowolony. Im więcej pikseli tym więcej miejsca na matrycy zajmują przestrzenie między pikselami. 15 milionów pikseli na APS-C to dla mnie stanowczo za dużo.

Pozdrawiam,

Poozon

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Nie ma kolka i jest maly, a 400D wymienilem na 50 ze wzgledu na wage-lubie czuc ze mam aparat w rece, drugi ekran z nastawiami,kolko.
    A po co Ci 60 ? Wiekszych roznic nie ma od tego co masz, chyba ze potrzeba Ci ekranu czy funkcji filmow.
    Jest troszeczkę różnica w iso 3200. No i pasuje mi rozmiar. Szkoda tylko, że prędkość spadła i życzą sobie dokupienia nowego gripa.
    Co raz więcej rzeczy przemawia za D300s, który na poważnie jest w moim zasięgu. Tylko, że w C mam dosyć dużo. Co prawda nie obiektywów, ale akcesoriów. W nikonie było by mi ciężko. Chociaż co raz częściej słyszę by jednać zajrzeć do nich...

Początki nałogu

Domyślnie

wymianę 50d na d300s uważam za bezsensu,

50d daje dobre jpg, jak Wam się nie podobają kolory, to w ustawieniach puszki można poprawić, jak również przy obróbce

ja używam z 200 2.8L i jestem bardzo zadowolony

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Kurde... 7D body 5,5 tysiaca :O Przy tej sumie juz bym wolal sie rzucic na FF, dorzucam 2 i mam mareczka
    To są raczej puchy przeznaczone do zupełnie innych dziedzin fotografii i nie widzę sensu porównywania ich pod względem czegokolwiek. w 7D masz AF, czyli sport. 5D to z kolei duża rozpiętość tonalna i obrazek, czyli bardziej portrety, śluby. Marzeniem byłaby pucha AF-em i liczbą kl/s z 7D a obrazkiem 5D, ale tego chyba nie doczekamy

Nie rozumiem do czego zmierza ten temat bo 50D, bez względu na wszystko to ostatnia dobra dwucyfrowa puszka Canona. Moim zdaniem w 60D poszli za bardzo w stronę Sony, czyli szmery, bajery i fajerwerki.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    Dla mnie szumy tak nie przeszkadzają jak słabe kolory, zdjęcia często wychodzą takie wyprane z kolorów. Mam jeszcze Canona 300D i tam z kolorów jestem zadowolony. Im więcej pikseli tym więcej miejsca na matrycy zajmują przestrzenie między pikselami. 15 milionów pikseli na APS-C to dla mnie stanowczo za dużo.

Pozdrawiam,

Poozon
    no dobrze ale to tez zależy od szkieł jakich się używa, dla mnie 70-200 f4 daje fajne kolorki na tej puszce. zakładam że mówimy o dobrych warunkach do strzelania nie zaś pogodzie 'angielskiej'
    poza tym kolorki można podbic w pp.
    nie rozumiem tez co ma do tego wszystkiego przestrzeń między 'pixelami' na matrycy, ja bym się martwił raczej wielkością tych pixeli (fotodiod)...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I tak jak yakuza pisze - tak samo i ja uważam - 50D to ostatni mohikanin serii XXD - od teraz zapewne będą to alphy ze znaczkiem C :/
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 26-05-2011 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza144 Zobacz posta

Nie rozumiem do czego zmierza ten temat .....
    To akurat bardzo proste - do zamknięcia .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-05-2011 o 16:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów