Strona 27 z 34 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 331

Wątek: EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM

Domyślnie

Witam.Jestem nowym użytkownikiem forum.Noszę się z zamiarem kupna 70-300l i interesuje mnie wszystko w tym temacie.Obiektyw podpięty do 550d miałby służyć mi do fotografowania przyrody,zwierząt,ptaków(między innymi mojej majorki w ruchu podczas spacerów,wystawy psów itp)Głównie zdjęcia na zewnątrz.Jeżeli ktoś mógłby podzielić się doświadczeniem jak zachowuje się w/w obiektyw na cropie,byłbym bardzo wdzięczny.Chętnie też obejrzałbym zdjęcia wykonane tym obiektywem.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

np. tu znajdziesz sporo z cropów

http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=955129

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    O w mordę, jednak troszeczkę lepsze od 70-300IS

Przy okazji modlitw o nowe, jasne eLki, które to już szkło "70-300" w ciągu ostatnich 10 lat?
    Wcale bym się nie zdziwił jakby zaraz po nim zafundowali odświeżone 28-300L II
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    Serdeczne dzięki za link do zdjęć:-D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Przy okazji modlitw o nowe, jasne eLki, które to już szkło "70-300" w ciągu ostatnich 10 lat?
    Wcale bym się nie zdziwił jakby zaraz po nim zafundowali odświeżone 28-300L II
    lub tez 28-200 IS w nie-L wykonczeniu jako kit do trabanta FF...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ale tak zupelnie serio... moze to kwestia roznicy miedzy 5D a tymi upakowanymi cropami 7D/550D, albo tez mojego staroswieckiego przekonania, ze lepiej niskie ISO niz wysokie...
    ...ale mialbym problem, zeby wygenerowac tak nedzne foty z 70-300 jak znakomita wiekszosc w przytoczonym watku...

nie wiem... wepne w domu Rebela i cos pstrykne, bo na moje oko to to tak podle nie powinno wygladac
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 10-05-2011 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

ale tak zupelnie serio... moze to kwestia roznicy miedzy 5D a tymi upakowanymi cropami 7D/550D, albo tez mojego staroswieckiego przekonania, ze lepiej niskie ISO niz wysokie...
    ...ale mialbym problem, zeby wygenerowac tak nedzne foty z 70-300 jak znakomita wiekszosc w przytoczonym watku...

nie wiem... wepne w domu Rebela i cos pstrykne, bo na moje oko to to tak podle nie powinno wygladac
    Z chęcią obejrzałbym co tam wypstrykasz,bo po obejrzeniu zdjęć wykonanych tym szkiełkiem,jestem rozczarowany i przyznam szczerze,że znowu pojawia się myśl o 70-200L f4 IS usm.Fakt,że dodatkowe 100mm byłoby mile widziane,ale nie kosztem jakości zdjęć.Do tej pory używałem 55-250 i po obejrzeniu zdjęć zastanawiam się za co miałbym dołożyć 9000 DKK,bo taka jest różnica w cenie pomiędzy 70-300 a wspomnianym plastik-fantastik,którym udało mi się zrobić wiele udanych zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

Akustyk ! Ratuj ! Nadal chętnie obejrzałbym jakieś foty na cropie. Dziś zapewne wydam kasę na jeden z dwóch obiektywów.Albo to będzie 70-300L,albo 70-200 4 IS.Na ten moment stawiam 70% na ten pierwszy,ale burza myśli,która trwa od kilkunastu dni nadal powoduje wachania.Dlatego szukam wszystkiego co mogłoby mnie przekonać na 100%.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1970 Zobacz posta
    Akustyk ! Ratuj ! Nadal chętnie obejrzałbym jakieś foty na cropie. Dziś zapewne wydam kasę na jeden z dwóch obiektywów.Albo to będzie 70-300L,albo 70-200 4 IS.Na ten moment stawiam 70% na ten pierwszy,ale burza myśli,która trwa od kilkunastu dni nadal powoduje wachania.Dlatego szukam wszystkiego co mogłoby mnie przekonać na 100%.
    A ja myślę, że wobec faktu, iż oba dają bardzo ostry obraz twoje wahania nie powinny dotyczyć własności optycznych (których pewnie nie zauważyłbyś), ale wygody użytkowania. Weź oba do ręki i zobacz, który ci lepiej leży. No i kwestia nawet ważniejsza, to czy potrzebujesz końcówkę 300 czy niekoniecznie. Jeśli niekoniecznie, to brałbym 70-200, bo wygodniejszy ...i ma osłonę w pakiecie ...i jest tańszy
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    A ja myślę, że wobec faktu, iż oba dają bardzo ostry obraz twoje wahania nie powinny dotyczyć własności optycznych (których pewnie nie zauważyłbyś), ale wygody użytkowania. Weź oba do ręki i zobacz, który ci lepiej leży. No i kwestia nawet ważniejsza, to czy potrzebujesz końcówkę 300 czy niekoniecznie. Jeśli niekoniecznie, to brałbym 70-200, bo wygodniejszy ...i ma osłonę w pakiecie ...i jest tańszy
    Od paru godzin jestem posiadaczem 70-300L.Po cichu liczę,że szczęśliwym,ale to czas pokaże.Włściwości optyczne,jak mówisz bardzo zbliżone,a 100mm przyda się jak mi psina dalej pobiegnie.W pakiecie miękki pokrowiec i osłona.Różnica w cenie po przeliczeniu na zł. 1tyś. więc po przestrzeleniu obydwu zdecydowałem jak na wstępie.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to gratuluję zakupu i życzę udanych strzałów.
    A za mną chodzi pomysł zamiany 100-400L na 70-300L z uwagi na ostrość i lepszą stabilizację (oraz wagę). Ale czy mi to zrekompensuje brak 400? Dla mnie im dłużej tym lepiej. Chyba, że cropy z 70-300 będą lepsze od 100-400.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Strona 27 z 34 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów