-
Goomis, "szlachty zawsze było mniej"
Co do szkieł, w tym momencie mam niestety tendencję spadkową, jeszcze niespełna rok temu pracowałem na tandemie N24-70 & N70-200, posłużyły mi później do zakupu pierwszego auta (B1). Możliwe że był to błąd, jednak przewijając się przez stałki, które nie spełniły żadnych moich oczekiwań, doszedłem do zachwalanego tamrona. I rzeczywiście jest za co go chwalić. Gdyby nie fakt, że przestano traktować mnie i moją pracę poważnie, nie chcę tutaj nadmieniać kto, za co i dlaczego, zapewne teraz siedziałbym już na FF z D700. W końcu przestałem "bawić się" w fotografie zarobkową i tak od czasu do czasu zrobię coś dla jakiegoś klubu, jakąś małą sesyjkę plenerową, nic szczególnego. Ten tamron mi wystarcza, jest wręcz rewelacyjny w porównaniu do większości szkieł, nawet nikonowskich, jakie posiadałem, a było ich całkiem sporo. Natomiast zaczęły mnie prześladować te kolory z canona, których za chiny ludowe nie wyciągne w żaden sposób w CNX czy LR, no nie ma bata, nie mogę i już. Ze społeczności N jest zaledwie kilka osób, z tysięcy zarejestrowanych userów którzy potrafią, lecz pilnie strzeżą swojej tajemnicy. Na prawdę, to nie jest żadna bajeczka
Po oględzinach 50 i 7D, zachwycony nie jestem (Prózc kolorów). Mieliście racje, to nie ten pancerny sprzęt co D300, odnoszę wrażenie że to puszki z niższej klasy. Nikon oferuje mi o wiele lepszy i pewniejszy AF, 51 punktów naprzeciw 19 w 7D, o czym wcześniej nie wiedziałem, to nie to samo. Co do AWB, nie używam, nie zauważyłem różnic. Ergonomia do której nie przywyknę nigdy. Myślę że taki przeskok nie ma sensu, mieliście racje. Dziękuję wam za cenne uwagi i rady, jednak nie dołączę na dłużej do waszej wspaniałej społeczności. Wracam przyklejać gumy do korpusów N i psioczyć na serwis w Warszawie 
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Grand. ; 22-05-2011 o 11:35
Uprawnienia umieszczania postów