40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.
Spoko - nie trzeba wysylać szkla razem z body ( nikt Ci nie każe ). skalibrują szkło do wzorca. Jak wyślesz body i szklo to zrobią wycenę na całą usługę.
Napiszesz, że sie nie zgadzasz na kalibrację body, to bez Twojej zgody i akceptacji kosztorysu nie zrobią tego. Tylko wtedy Ty płacisz za przesyłkę w obie strony.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Witam,
Moja dobra passa z żytnią zakończyła się przy piątej w miarę udanej naprawie.
Kiedy poprosiłem aby wyczyścili mi zabrudzenia pomiędzy soczewkami, serwisant całkowicie olał tema i odesłał bez najmniejszej ingerencji.
Po rozmowie z niczego winnym konsulatantem doswiedziałm się że to przez pomyłkę, zasugerowano więc ponowne wysłanie do serwisu.
Żałuję tylko że usilnie chciałem uzyskać odpowiedniej jakości usługę, bo dziś oto wróciła 85f/1.8 ale z dwóch pyłków zrobiło się 40-50. Są dosłownie pod każdą soczewką. Pomijam fakt że ktoś dał ciała na żytniej wysłał paczkę na mój koszt, ale jakość tej usługi zwaliła mnie z nóg.
Nie wiem jak mam sformułować treść reklamacji, na reklamację, tak aby kolejna wysyłka zakończyła się sukcesem.
Nie chciał bym następnym razem znaleźć w środku, jakichś "giftów" a zabawa w wysyłanie i czekanie robi się męcząca.
5DmkII____ 24-70f/2.8 L
_____ 85f/1.8
_____ 70-200f/2.8L
Witam,
No właśnie! A szkoda, bo szkło super.
1. Przy oddawaniu dokładny opis (jeden pyłek) potwierdzony przez przyjmującego na piśmie.
2. Natychmiastowe sprawdzenie jakości usługi na miejscu przy odbiorze. Jak źle, to opisać (był jeden pyłek jest 40) z potwierdzeniem 'recepcjonisty', nie odbierać, opisać w mailu (rejestrują maile i muszą odpowiedzieć) i twardo żądać pomniejszenia ceny usługi o koszty niepotrzebnego sprawdzania (tylko z uzasadnieniem, np. dojazd z Mińska Maz. = PLN 75).
3. Wysyłanie i odsyłanie tylko działa na ich korzyść, bo klient się zmęczy.
Życzę zdrowia, JK