Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: 500D - przebieg i legalność

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a to ciekawe, to nasza Policja tak potrafi...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Po 1 sprzedajacy moze nie wiedziec co sprzedaje. pokaz postow w stylu- ja bym nie kupil. Ktos podchodzi i wyciaga z kieszeni 17-40 L i mowi - za 500zl Twoje.
    Juz widze uczciwych z forum CB jak odmawiaja, zglaszja to na policje itp. Nie odstawiajmy szopek na forum- na pokaz.
    .
    Czemu ma służyć ta wypowiedź. Sugerujesz, że kupiłbyś kradziony sprzęt gdyby był oferowany za dużo mniejszą cenę od normalnej ? No to się sporo różnimy. Widzisz, gdyby nikt nie kupował, to nie byłoby kradzieży. Nie możesz wszystkich mierzyć swoją miarą, to kwestia przekonań i zasad moralnych. Ty ich najwyraźniej nie masz
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    I nie piszcie tu na pokaz postow w stylu- ja bym nie kupil. Ktos podchodzi i wyciaga z kieszeni 17-40 L i mowi - za 500zl Twoje.
    Juz widze uczciwych z forum CB jak odmawiaja, zglaszja to na policje itp. Nie odstawiajmy szopek na forum- na pokaz.
    Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Czemu ma służyć ta wypowiedź. Sugerujesz, że kupiłbyś kradziony sprzęt gdyby był oferowany za dużo mniejszą cenę od normalnej ? No to się sporo różnimy. Widzisz, gdyby nikt nie kupował, to nie byłoby kradzieży. Nie możesz wszystkich mierzyć swoją miarą, to kwestia przekonań i zasad moralnych. Ty ich najwyraźniej nie masz
    pewnie jedni by kupili, inni nie, na pewno nie można generalizować
    w końcu mamy tu ok. 14500 userów, więc pewien przekrój jest

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Z "okazyjnym" sprzętem zawsze wyjdzie problem, kiedyś kupiłem aparat (N90x) w lombardzie - niby legal bo to lombard - a i tak się bujałem po sądach bo aparat był kiedyś skradziony.
    Podpaliłem się na cenę, a straciłem więcej na późniejsze wyjaśnienia, na szczęście jako świadek, o nerwach nie wspomnę.
    p.s. W nawiązaniu do umów kupna, w Polsce zawsze lepiej mieć jakiś papier, bo inaczej w razie niejasności pochodzenia to paserstwo (umyślne czy nie i tak karane).
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Miasto
    Zebrzywowice

Domyślnie legalność

Co do legalności sprzętu jest jeszcze taka możliwość , oglądnąć zdjęcia wykonane tym aparatem i zajrzeć do exifa tam jest lub nie info o autorze .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jg. Zobacz posta
    Co do legalności sprzętu jest jeszcze taka możliwość , oglądnąć zdjęcia wykonane tym aparatem i zajrzeć do exifa tam jest lub nie info o autorze .
    Info o autorze spotkalem jak dotąd tylko w 7D - w 500D z całą pewnością takiej informacji nie ma
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Info o autorze spotkalem jak dotąd tylko w 7D - w 500D z całą pewnością takiej informacji nie ma
    Jesteś pewien? W 30D i 40D to miałem, nie widzę więc powodu dla którego mieliby to wyciąć w nowszej puszce.
    Podłącz aparat przez USB i odpal EOS Utility.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Informacje o autorze w EXIFie, ma nawet 350d.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Miasto
    Zebrzywowice

Domyślnie Legalność

Powiem więcej ,info o autorze w EXIFie ma nawet mój stary poczciwy Canon G-3.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów