Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: problem z kolorami w PS

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar PiotrJ

Domyślnie

przestrzen koloru obrazka to sRGB.

Dzieki za wszystkie pomysly, ale to chyba jeszcze nie to.

Domyslam sie, ze problemy z wyswietlaniem moga byc spowodowane tym, ze przegladarki czegos nie obsluguja. Tylko to nie jest kwestia zmiany samej przegladarki, bo same Windowsy zle wyswietlaja (np. na podgladzie obrazka w Windows Explorerze).

Poza tym pomysl zmiany przegladarki przypomina mi troche rozwiazanie typu "boli pana lewa noga to niech pan skacze na prawej" :-)
    Wiekszosc ludzi na swiecie ma takie same przegladarki. To nie o to chodzi, abym ja u siebie to dobrze zobaczyl, tylko, zeby widzieli to dobrze wszyscy. Jesli wszystkie programy obsluguja jakas podstawowa przestrzen kolorow to chyba rozwiazaniem byloby uzywanie tylko tej podstawowej. Tylko nie wiem co zle robie w PSie. Moze trzeba cos zaznaczyc przy exporcie do JPGa? Moze ustawic jakas inna przestrzen kolorow i na niej od poczatku pracowac?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrJ Zobacz posta
    Poza tym pomysl zmiany przegladarki przypomina mi troche rozwiazanie typu "boli pana lewa noga to niech pan skacze na prawej" :-)
    Wiekszosc ludzi na swiecie ma takie same przegladarki. To nie o to chodzi, abym ja u siebie to dobrze zobaczyl, tylko, zeby widzieli to dobrze wszyscy. Jesli wszystkie programy obsluguja jakas podstawowa przestrzen kolorow to chyba rozwiazaniem byloby uzywanie tylko tej podstawowej. Tylko nie wiem co zle robie w PSie. Moze trzeba cos zaznaczyc przy exporcie do JPGa? Moze ustawic jakas inna przestrzen kolorow i na niej od poczatku pracowac?
    no niestety, ale tak właśnie sprawa wygląda
    obsługa zarządzania kolorem w Windowsie i internecie jest właśnie taka żałosna
    nic innego nie zrobisz - jeśli chcesz, żebyś chociaż Ty widział poprawne kolory, to zostaje tylko zmienić przeglądarkę
    nic na to nie poradzisz, że każdy będzie widział co innego
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów