Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Ja wybierając laptopa do zdjęć kierowałbym się innymi parametrami niż monitor. Ten akurat zawsze będzie do bani i sens obróbki na nim jakichkolwiek materiałów ograniczy się do sytuacji awaryjnych. Na biurku i tak lepiej postawić coś stacjonarnego i podłączać po powrocie.

Kierowałbym się raczej odpowiednią mocą obliczeniową, zapewniającą komfortową pracę w danym sofcie, na RAWach z konkretnej puszki. Jak mówiłem, monitor zawsze można podpiąć, a mocniejszy procesor już raczej trudno.
    I to jest rozsądny głos w dyskusji. Kupcie laptopa z dużym Ramem i dobrym procem, tylko koniecznie czytajcie testy w szczególności wydajność i stopień nagrzewania się obudowy. Proce mobilne mają to do siebie, że jak się za bardzo nagrzeją to spada mnożnik taktowania, co w praktyce sprowadza się do tego, że komputer dostaje czkawki np. przy obróbce RAWów.

Niestety nie mam dobrego doświadczenia jeśli chodzi o Toshiby i Delle, które mają podobny system chłodenia (wlot powietrza od spodu, wylot z lewego boku).

Aktualnie nie dość, że podkręciłem procesor i7 aż o 20% (do 3,5 GHz) to mogę trzymać laptopa na kolanach i obudowa jest jedynie letnia. Wszystko wylatuje z tyłu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Aktualnie nie dość, że podkręciłem procesor i7 aż o 20% (do 3,5 GHz) to mogę trzymać laptopa na kolanach i obudowa jest jedynie letnia. Wszystko wylatuje z tyłu.
    To wszystko w G53?

Uprawnienia umieszczania postów