Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: 70-200 - Bolączka funduszy!

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez az3rrox Zobacz posta
    f4 L. dlaczego? jakość wykonania..
    Tak, tyle że nowa wersja sigmy 70-200/2.8 jest bardzo dobrze wykonana. Nie ma już tego skobaczkowego plastiku.

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    A po co stabilizacja ? To jest szkło typowo sportowe a tam stabilizacja jest najmniej potrzebna...
    To podepnij do FF i sprawdź czy aby na pewno do sportu będzie pasować. Jak to powiedział ktoś, do portretu też pasuje. Zastosowań jest wiele, a autor temu możliwe, że foci ptaszki

Cytat Zamieszczone przez SimonM Zobacz posta
    Czy 1600zł (za tyle można kupić używkę) to duże pieniądze jak za jedno z lepszych, profesjonalnych szkieł?
    Bo "L", to od razu już pro. Używki chodzą po 1600 złociszy. Nówki po 2200. Światło jest niestety =4 i jak braknie światła, to pozostanie ratunek w postaci ISO.
    Jeśli kolega kupić ma nówkę to niech się zastanowi czy 4 czy 2.8 - z czego bardziej skorzysta? Wersja II sigmy jest już lepsza i to porządnie lepsza. FF czy BF nawet się tak często nie zdarza. Dodatkowo jest gwarancja na 3 lata czyli spokojnie można z niej korzystać.

Natomiast w Canonie co prawda jest to seria L, ale Bóg jeden wie gdzie to szkło było i co robiło. Tyle samo opinii się nasłuchałem o 50-150/2.8 sigmy - okropne, brzydki, złe do szpiku kości, wolne i często gubiło się w doborze światła. Egzemplarz który miałem nie spełniał żadnej z tych wad. Ostrzył szybko i sprawnie.

W temacie widzę wypowiadają się i Ci co mieli sigmy i Ci którzy nigdy jej na oczy nie widzieli

Niektóre argumenty są nader dziwne. Powiedzcie mi jaka jest waga Canona 70-200/2.8L lub wersja z IS. Zalecacie późniejszą zmianę na to szkło, a wcześniej ktoś pisze, że sigma to krowa

@CyrJak, zastanów się dobrze, bo nie wierze byś miał po roku czasu pieniądze i chęci na kolejną zmianę na wersję ze światłem 2.8.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    @CyrJak, zastanów się dobrze, bo nie wierze byś miał po roku czasu pieniądze i chęci na kolejną zmianę na wersję ze światłem 2.8.
    Dobrze prawisz
    mnie po 3 miesiącach brakuje światełka ale że jestem totalną amatorszczyzną to sobie nadrabiam ISO i o 2,8 myślę jeszcze nie tak często.
    bierz eLkę, jak ktoś napisał będziesz mieć szacun na dzielni(+10 do miecza) ;P a w dobrodziejstwie inwentarza też dziwne pytania czy pan z prasy, albo docinki w stylu " łooo fajny aparat" :/ no i będziesz wyglądać totalnie pro bo ten nie do końca biały kolorek jest fajny ale równie niepraktyczny.
    tylko z tą ostrością to bym się wstrzymał od pełnej dziury bo oglądając zdjęcia w 100% z czasami rzędu 1/1000 to żylety nie ma.
    szkła te miałem dwa i w obu to samo więc może body calibrować trzeba...

no i miodność AF - od tego można się uzależnić
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Czy 1600zł (za tyle można kupić używkę) to duże pieniądze jak za jedno z lepszych, profesjonalnych szkieł?
    Jeżeli masz taką a nie inna filozofię to ok, twój wybór.
    Są tacy którzy chwalą kupno używanego sprzętu.
    Ja skłaniam się jednak ku nowym rzeczom. Zawsze wiesz co w nich piszczy a z używkami to loteria, nie wiesz czy były bite, naprawiane kombinowane...
    Ale jak mówię wolny wybór każdego człowieka.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Thumbs down

Czy Canon 70-200 f/4 to profesjonalne szkło?
    Może na wschód od Berlina (max. do Uralu), bo w reszcie świata to raczej typowo amatorskie szkło pomalowane na szaro...

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

nie o tym ten wątek więc nie rozwijajmy niepotrzebnie OT.
    profesjonalne czy nie, jest to szkło fajne i dobre, pomimo swoich 12 już lat na karku...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Może na wschód od Berlina (max. do Uralu), bo w reszcie świata to raczej typowo amatorskie szkło pomalowane na szaro...
    Jakie to ma znaczenie czy szkło jest amatorskie, półprofesjonalne, profesjonalne? I kogo trzeba wyznaczyć do klasyfikacji?
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Zdecydowanie tak.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zdecydowanie tak.
    I tak i nie, czy to ważne? Canon wrzucił je do serii L(uxury) i dał różne własności; wytrzymałość, stałe światło, ładne oddanie koloru, to że jest białe to bardziej irytuje niżeli polepsza sytuację. Tym bardziej, że zwraca uwagę przechodniów i dodaje Ci plusy do prestiżu :P

Dla mnie nie będzie, to szkło profi. Jest mało wygodne jak dla mnie (ten kolor biały) i w dodatku ciemne.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja mam czarny.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ja mam czarny.
    Pomalowany, czy oklejany?
    Sam malowałeś/oklejałeś, czy taki nabyłeś?

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów