u mnie działa i z 5d i z nexa
Natural HDR Wersja 2.0.2 (11-04-2011)
Edytor:
* Dodana możliwość wprowadzania korekty ekspozycji oraz bracketingu w plikach innego typu niż RAW (jpeg, tiff).
Taka korekcja przydaje się szczególnie przy tworzeniu bracketingu i składania hdr z jednego pliku. Cudów oczywiście nie spodziewajcie się, jeśli obniży się ekspozycję w jpg to szczegóły w prześwietleniach się nie pojawią :-)
Hehe, to ja już nie wiem którą wersję programu kupiłem.
Czekam i czekam na możliwość dopasowywania warstw, sprawdzam aktualizacje klikając z programu i nicaż tu patrzę a na Forum koledzy sobie już dawno rozmawiają o wersji 2..
To teraz widzę że zakupiłem wersję "Effects", która na razie nie ma aktualizacji.
Czy w takim razie ta wersja będzie wyrównywać obrazy czy nie? Bo w sumie tylko dlatego ten program kupiłem, że była taka deklaracja..
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ok, dzięki za odpowiedź.
Czy to znaczy że "Natural" można uznać za okrojoną wersję "Effects" czy jakoś tak?
Przydałby się jakiś diagram z porównaniem funkcji obu programów, oraz na stronie w menu mała przebudowa.. Wiem, wiem - jak się pisze program to jest wystarczająco dużo roboty z ważniejszymi sprawami.
Co do menu strony, to mógłbym coś przygotować w js. tzn. wygląd ten sam, tylko np. po najechaniu myszą na "Machinery" rozwijałyby się dwie pozycje - Natural i Effects czy tam coś. Oczywiście nieodpłatnie, jako wkład w rozwój polskiego oprogramowania.