SWIMMER
mam używam od kilku lat i jestem zadowolony foty przerzuca zadowalająco szybko
SWIMMER
mam używam od kilku lat i jestem zadowolony foty przerzuca zadowalająco szybko
Potrzebowałem czytnik do laptopa więc kupiłem taki za 30 zł. Fajny, mały, srebrny - wypolerowany tak że może służyć za lusterko tyle że Kartę 16 GB UDMA sandiska (60mb/s) zrzucał ponad godzinę.
Wypróbowałem inny, większy i brzydszy za 50 zł - czas zrzutu się skrócił do 40 minut.
Postanowiłem skończyć z półśrodkami - kupiłem czytnik sandiska - 16 GB zrzuca w 15-16 minut.
Jak komuś zależy na czasie nie opłaca się kupować byle czego za małe pieniądze.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Najlepiej żeby czytnik był markowy i szybki. Ja polecam SanDisk-a ( można zakupić w zestawie z szybką kartą ).
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ja kupiłem ostatnio czytnik Kingstona, taki:
http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=15092
czaiłem się co prawda na Sandiska, ale wydał mi się w końcu za drogi, z kolei miałem dość chińszczyzny (raz przez nią straciłem zdjęcia bo windows musiał odświeżać katalog a ja wypiąłem czytnik i szlag trafił fotki , pisałem o tym wcześniej w tym wątku)
Ten kingston wydaje sie być ok. Teraz mam pytanie - jakim (darmowym) programem testujecie szybkość kart? Mam kilka różnych sandisków i z ciekawości bym je posprawdzał.
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
HD Tach.
Wrzuć wyniki, ciekaw jestem.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Czy moglibyście polecić jakiś dobry czytnik do zamontowania w komputerze?
Póki co mam tani, prosty wielofunkcyjny czytnik - sprawdzał się do czasu. Jak przeszedłem na CF, w dodatku jeszcze czasem nagram jakiś film, to okazał się za wolny dla mnie. Po zmierzeniu okazało się że uzyskiwał niezależnie od karty transfer rzędu 2,5 MB/s. Także chciałbym kupić coś szybszego, najlepiej jeszcze jak by miał możliwość odłączania niepotrzebnych portów
Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII
ja mam ten:
http://www.sandisk.pl/products/reade...-usb-20-reader
jestem bardzo zadowolony
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
a ja polecam czytniki modecom'a, mam wewnetrzny do pc i zewnetrzny, przestrzegam natomiast przed czytnikami za 7zł, takiego wewnetrznego z plastiku miekkiego jak maslo nie uda sie nikomu zamontowac tak by to mialo sens
Od ponad roku używam Lexara Professional - tani nie jest, ale moim zdaniem wart swojej ceny.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...