Ja również od dwóch lat używam Lexar Professional, tani faktycznie nie jest ale jest niezawodny, szybki i dobrze wykonany w przeciwieństwie do kilku innych tańszych które wytrzymywały u mnie maksymalnie pół roku![]()
Ja również od dwóch lat używam Lexar Professional, tani faktycznie nie jest ale jest niezawodny, szybki i dobrze wykonany w przeciwieństwie do kilku innych tańszych które wytrzymywały u mnie maksymalnie pół roku![]()
nie polecam tanich chińskich czytników 6 in 1 (wersja do zabudowy w komputerze), wolne, raz działają raz nie, lepiej dopłacić trochę więcej i kupić coś lepszego.
5D mark II /S 14mm 2.8/S 85mm 1.4 / 50mm 1.4 USM/ 580EX / Glidecam HD-1000
Niestety nie łatwo.![]()
Szukam i szukam.... Nie było to czasem w częsci, którą Vitez usunął z forum?
Potrzebuję zakupić czytnik/adapter CF do nowego, stacjonarnego komputera.
Na ebaju można znaleźć taki kombajn: MLASK, ale poza informacją, że "Fast reading and writing", nie piszą o nim nic więcej. "Fast reading and writing", może równie dobrze znaczyć: "mam ten czytnik od wczoraj i jestem bardzo zadowolony"
Czy ktoś ma doświadczenie z tego typu czytnikami? Jakość i prędkośc jest priorytetem, dopiero na trzecim miejscu cena.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kiedyś rozważałem ten wynalazek - czytnik był po USB podpinany.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 23-05-2011 o 11:22
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Na przetrwanie, mam 2 czytniki USBJeden nawet równie szybki, co tandetnie wykonany
Zatem wstrzymam się i poczekam na coś szybszego. Dzięki za informację.
---Moje zdjecia na FB---
Wiele razy już na forum było, i ja się również pod tym podpisuję
HAMA 2.0 Card Reader
Używam od ponad roku, tani, markowy i w miarę szybki...:wink:
Ten czytnik jest akurat prawie dwukrotnie wolniejszy od mojego, równie "taniego, markowego, w miarę szybkiego i równie tandetnie wykonanego"
Ja nie pytałem o czytnik USB, bo takie posiadam, w kwocie 2 szt. Chodziło mi o czytnik do wbudowania w stacjonarny komputer. Taki co obsłuży kartę CF z prędkościa na jaka ona zasługuje, oraz wcale nie tak rzadko kartę SD.
Ale dziękuję za szczere chęci.![]()
---Moje zdjecia na FB---