Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Zeiss 50/2.0 Planar macro ZE i potwierdzenie ostrości

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Sigma na f/2 i taka kiszka? No stary, nie ma takiej opcji
    Wiem co ten obiektyw potrafi już na 1.4 przy dokładnym wyostrzeniu LV więc patrząc na ten sampel pewien jestem, że gdzieś tkwi błąd.
    Ale może inaczej - możesz swoją Sigmą na 5DII strzelić coś, do czego mamy obaj dostęp? Może być np pudło po sprzęcie. Strzel , napisz parametry, wstawię to samo. Porównamy przy identycznych nastawach w puszcze/wywoływarce i sprawdzimy tę przepaść którą pokazuje Zeiss
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.s. - nawet podlinkowany test do Digital Picture (do których podchodzę z duuużym dystansem) pokazuje minimalną różnicę w centrum pomiędzy tymi szkłami a to co Ty pokazałeś to po prostu dramat w dwóch odsłonach
    Jest taka opcja przy 45cm od testowanego obiektu - sprawdzałem 2x, obiektyw ma zakres ostrzenia niby od 40 cm, przy 45 cm AF potwierdza ostrość i przy ostrzeniu live view jest kicha .
    Proszę a tak wygląda to na moim egzemplarzu przy 60cm na f=2,2(tak mi się ustawiło proszę nie patrzeć na WB, robione przy żarówach):
    Jest lepiej niż przy 45cm, ale dalej... przepaść .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nowart, zrobię pudełko tej sigmy z ok. 1.0 m na f=2.0 - pasuje ?
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 03-04-2011 o 15:08 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów