Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Wątek: Zeiss 50/2.0 Planar macro ZE i potwierdzenie ostrości

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dla jednych lepsze a dla drugich gorsze, nie zamierzam, i nie zamierzałem wywoływać rywalizacji - na zasadzie szkło lepsze, gorsze. W krótkiej praktyce z tym szkłem powiem tylko tyle: rysuje inaczej niż moje dotychczasowe szkła, wg mnie bardziej naturalnie, nie ma problemów z kontrastem w ostrym świetle, i potrzeba dużo mniej ingerencji w PS. Jak napisał Adso "zdjęcia robi fotograf", ja dopisuję, że obiektyw i aparat to tylko narzędzia (lepsze lub gorsze) w ręku fotografa.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Co do zdjęcia - czy to też goły, nieobrabiany (i nie ostrzony !) raw? Bo o obróbce nie wspomniałeś słowem
    O ustawieniach w puszce tez nie było mowy.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Pewnie, że tak, ale mimo to Sigma radzi sobie bardzo dobrze. Wybrałeś trudnego sampla, białe litery na czarnym tle, gdzie nad wyraz dobrze widać jak aberacje degradują rozdzielczość.
    Pamiętajmy, że ten Zeiss to szkło macro. A ja nie znam szkła macro, które od pełnej dziury nie prezentowałoby takiej jakości.
    Co do zdjęcia - czy to też goły, nieobrabiany (i nie ostrzony !) raw? Bo o obróbce nie wspomniałeś słowem
    Podzielam Twoje zdanie sigma to dobry obiektyw, co do mojego cropa- prosto z RAW bez obróbki, robiłem z lampą błyskową.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    O ustawieniach w puszce tez nie było mowy.
    Neutralne = wszystkie na 0, zresztą zdjęcia prezentowane dzisiaj również.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 03-04-2011 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów