Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Poważny problem z lampą 580EX II - pomocy!

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ślicznie dziękuję. Lampa jest niestety po gwarancji. Jest Pan przekonany, że problem zniknie po dokręceniu tych śrubek? Lampa potrzebna mi będzie w przeciągu kilku godzin, a nie chciałbym przeprowadzać operacji na otwartym organizmie, jeśli nie będę miał stuprocentowej pewności (od biedy zwykły TTL mi wystarczy, tzn. będzie musiał wystarczyć, a boję się, żeby nie uśmiercić jej do końca).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I rozumiem, że to o tych śrubkach mowa? http://neilvn.com/tangents/images/580-repair/06.jpg
    Ostatnio edytowane przez malyglod ; 31-03-2011 o 19:00 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malyglod Zobacz posta
    .... jeśli nie będę miał stuprocentowej pewności ...
    Pewne na 100% są podatki i zgon. Nikt nie da gwarancji, ze to właśnie to ale tam zepsuć coś jest raczej trudno jeśli nie podchodzić z młotkiem lub lutownicą.

Cytat Zamieszczone przez malyglod Zobacz posta
    ....
    I rozumiem, że to o tych śrubkach mowa? http://neilvn.com/tangents/images/580-repair/06.jpg
    Tak. Przy okazji można posprawdzać kontakt pinów z płytką.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 31-03-2011 o 19:15

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał Awatar troll
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Witam.

Zwróć proszę uwagę w jakiej sytuacji występuje to zjawisko. Czy aby nie w momencie kiedy robisz zdjęcie pionowe? - lampa jest wtedy poziomo i u mnie na przykład delikatnie "zwisa" na sankach i tak właśnie się dzieje styki nie łapią i przełącza się w TTL. Bardzo ale to bardzo delikatne naciśnięcie brzegów sanek usunęło problem. Co ja się nakombinowałem żeby do tego dojść. Zwłaszcza że występowało to na całkowicie nowej lampie

Uprawnienia umieszczania postów