Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 60D rawy problem

Uzależniony

Domyślnie 60D rawy problem

Witam mam taki problem gdy zgrywam RAWY z 60D niemoge ich otworzyć niemam najwidoczniej aktualizacji i tu pojawia sie pytanie co i do której wersji zaktualizować zeby wystarczylo?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zainstaluj DPP z płytki dołączonej do aparatu i będzie działać. Co do innych programów to niestety nie wiem. Ewentualnie są programy które konwertują Rawa do DNG (nie pamiętam czy na pewno tak się nazywa) i wtedy możesz otworzyć każdym programie do wołania rawów.

Uzależniony

Domyślnie

no tak ale nieda sie tam rawa przekonwertowac na rawa tak czy nie bo niewiem;>? z tego co patrzylem to tylko na jpg;(

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    Witam mam taki problem gdy zgrywam RAWY z 60D niemoge ich otworzyć niemam najwidoczniej aktualizacji i tu pojawia sie pytanie co i do której wersji zaktualizować zeby wystarczylo?
    Do każdego modelu aparatu dołączane jest oprogramowanie, a do niego jest dodawana instrukcja obsługi w formie pdfu (na osobnej płytce).

Chyba że nie możesz otwierać owych rawów w innych programach graficznych? Sprecyzuj pytanie...proszę, to może ktoś Ci coś poradzi
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Jeśli zamierzasz Rawy otwierać w Photoshop-ie to tylko w CS5 z Camera RAW w wersji minimum 6.2 Camera Raw 6.2
    , żeby otworzyć je we wcześniejszych wersjach Photoshop-a musisz najpierw przeprowadzić konwersje z RAW na DNG Adobe DNG Converter 6.2.
    Ewentualnie zawsze możesz użyć DPP z płytki
    EOS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

DNG Converterem bardzo wygodnie się przerabia.

A jeśli Lightroom, to bodajże tylko od wersji 3.2 będzie czytał.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    Na spokojnie napisz (w języku polskim) czym chcesz te rawy otwierać - jakim programem i jego wersją dysponujesz.
    Odpowiedź się pojawi, gwarantuję.
    C-F-K - forever

Uprawnienia umieszczania postów