Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: ipad jako przeglądarka zdjęć z lokalnego serwera

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Bardzo ciekawy jest argument o "oszczędnościach" na gazetach często używany przez obrońców iPada. Przecietnie gazeta kosztuje od 1.50 do 2 zł. Rocznie to ok 600 zł kupując codziennie. Za iPada możemy nabyć (w zależności od wersji) od 3 do 5 lat prenumeraty papierowej gazety. iPada po 3-4 latach i tak trzeba wyrzucić bo bateria ma ok 500 ładowań.

Ekran o rozdzielczości netbooka, niekalibrowalny zupełnie. Przez całe lata wszyscy pisali o konieczności kalibracji. Nagle szarość może być nawet fioletowa bo zrobił ją wielki Steve.

Dostęp do www? Lepszy? 90% stron foto to flash. Taka moda. Steve flasha nie lubi, i słusznie, ale...

Notatnik, kalendarz, maile? Hmmm... to samo jest w iPhonie a bazę danych kilentów to jednak lepiej w Accessie albo nawet w Outlooku. Backup jakoś pewniejszy.

Rozumiem "bul" tych co zanabyli. Muszą chwalić... :-)
    Jaki "bul" ? Moze dotrze do Ciebie za sa osoby zadowolone za zakupu , tak to mozliwe. Pepkiem swiata nie jestes ;]

gazeta 2 zl ? kup mi vogue za 2 zl

ps. przegladanie stron nie ogranicza sie do foto i wcale 90% nie jest we flashu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Grom zagranicznych gazet , dobrych gazet , jest wydawana online , czytanie na kompiemalo wygodne owszem mozna. Po co mam placic w empiku kilkadziesiat zloty za 1 gazete jak mam to samo srednio 5-10x taniej na ipadzie ktorym w tym wypadku latwiej sie poslugiwac przy czytaniu.
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 30-03-2011 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Jaki "bul" ? Moze dotrze do Ciebie za sa osoby zadowolone za zakupu , tak to mozliwe.....
    Tak. Są też tacy co tego gadżetu nie kupią. Może to też do Ciebie dotrze.

...Pepkiem swiata nie jestes ;]...
    Taka jest natura rzeczy, że każdy z nas jest dla siebie "pępkiem Świata".

....
    gazeta 2 zl ? kup mi vogue za 2 zl
    Dzienniki kosztują po 1.50 do 2.50, jakbyś nie wiedział czytując Vouge :-P. Za iPada masz prenumeratę Vouge też na jakieś 3 lata (bo to nie dziennik) :-P

....
    ps. przegladanie stron nie ogranicza sie do foto i wcale 90% nie jest we flashu

Echhhh....

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Przewaznie narzekający na iPada to ci, ktorzy:

- nigdy nie widzieli iPada i go nie uzytkowali, ale swoje i tak wiedzą
    - oczekuja od niego uzytecznosci laptopa, pomimo ze to tylko tablet
    - nie stac ich

Innych przyczyn nie stwierdzono

Hmmmmmmm... nie kwalifikuję się pod żaden z w/w.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 30-03-2011 o 10:43 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Januszu, no nie wiem - napisałeś:
    Mam lepsze pomysły jak wydać tyle kasy.
    Co oznacza ze cena jest tu istotnym czynnikiem - gdyby kosztowal 200zł zapewne byś go kupił - tylko nie mów że nie ... Do tego odnosiles sie do porownan z laptopem odnosnie wygodnosci uzywania itd. czyli lapiesz sie rowniez pod pkt 2

Oczywiscie nie mam zamiaru zagladac do Twojego portfela i wiem ze stosuje nieco naciagane uogolnienie, ale jak dla mnie łapiesz sie na 2 z 3 punktow ktore wymienilem
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 30-03-2011 o 10:50

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

.... gdyby kosztowal 200zł zapewne byś go kupił - tylko nie mów że nie ... .....
    Nawet gdyby do niego dopłacali to też nie. :-D Nie mam obyczaju kupowanie czegokolwiek "bo okazja", "bo przecena" albo "bo tanie". Jeśli coś jest dla mnie bezużyteczne to tego nie kupuję. Jak dają za darmo to też nie biorę - potem to trzeba utylizować a to też kosztuje ;-)

Podkreślam dla mnie jest to bezużyteczny gadżet. W domu zbędny a w pracy... totalnie bezużyteczny balast.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ok, przyjalem do wiadomosci

Zeby nie bylo - pomimo ze uzywam MBP jak i iP4 i ogolnie marka Apple mnie nie odpycha, to iPad'a widze jedynie jako idealne czytadło w .. toalecie Do pokazywania zdjec uzywam bardziej uniwersalnego urzadzenia jakim jest laptop, zas do ogarniania spraw biurowych, poczty, kalendarza itp. sluzy mi iPhone

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Mam ipoda touch, głownie steruję nim mój zestaw audio i nawet jestem w stanie przeglądać strony www jak mi się nie chce odpalać laptopa albo jak leżę na kanapie... :-)
    Zatem filozofia appla jest mi trochę znana. iPad ma mi zastąpić do w/w ipoda i dodatkowo ma to ma być elektroniczny album zdjęć. Co do kolorków :-) to mam odpowiedni monior i na nawet kalibrator :-) , ale to wykorzystuję do wywływania z RAW. iPad ma być rodzinną przeglądarką zdjęć. Nikt z rodziny nie ma "świra" na punkcie kolorów i kolory na iPadzie na 100% będą dla nich super - BTW mnie też nie przeszkadza.
    Ja wyraźnie sprecyzowałem w wątku o co mi chodzi a widzę że mamy dyskusję na temat użyteczności iPada jako takiego...
    Zapytam się jeszcze raz, ale trochę inaczej :-)
    Czy jest jakiś soft na PC, który wystawi mi zdjęcia w formie albumów dla jakiegoś dedykowanego klienta na iPadzie? Zdjęcia chcę mieć LOKALNIE w sieci.
    Bardzo podoba mi się rozwiązanie dostarczane z dyskami WD My Book Live. Wrzucam zdjęcia na dysk sieciowy i na iPadzie mam dedykowaną aplikację do oglądania albumów i zdjęć po sieci z tego dysku. O coś takiego mi chodzi, tylko nie chcę kupować kolejnego NASa (mam 1 na PC(malutki na Intel Atom) a drugi to xtreamer).
    Rozwiązanie typu klient/serwer via UPnP też odpada bo to się średnio nadaje do oglądania albumów/zdjęć - teoretycznie są niby aplikacje (klienci) na iPada, ale to jest dobre do streamingu video i audio i nie ma funkcji przeglądanie albumów.
    A Picassa nie wchodzi w grę bo zdjęcia mają być LOKALNIE u mnie w sieci.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

mihron, nie pozostaje nic innego jak odesłanie Cie na www.myapple.pl

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Przewaznie narzekający na iPada to ci, ktorzy:

- nigdy nie widzieli iPada i go nie uzytkowali, ale swoje i tak wiedzą
    - oczekuja od niego uzytecznosci laptopa, pomimo ze to tylko tablet
    - nie stac ich

Innych przyczyn nie stwierdzono
    Albo stawiaja na inne rozwiazania Podaj jakis przyklad czegos mega super wow w ipadzie, przekonamy sie czy to samo mozna miec na innych systemach ktore potrafia byc tansze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    Czy jest jakiś soft na PC, który wystawi mi zdjęcia w formie albumów dla jakiegoś dedykowanego klienta na iPadzie? Zdjęcia chcę mieć LOKALNIE w sieci.
    1. Zainstaluj sobie serwer php/html/obojetnie jaki internetowy.
    2. Postaw sobie na tym galerie ze skryptem do automatycznego wyswietlania zdjec w katalogach.
    3. Wrzucaj sobie katalogi ze zdjeciami na ten wirtualny serwer.
    4. Gotowe

Nad czym sie tu rozdrabniac ??
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 05-04-2011 o 21:06 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

coś w temacie ipad i przesyłania zdjęć .

http://uk.eye.fi/products/mobilex2?postTabs=0

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    coś w temacie ipad i przesyłania zdjęć .

http://uk.eye.fi/products/mobilex2?postTabs=0
    http://canon-board.info/showthread.php?t=63087 ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów