Strona 80 z 97 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 966

Wątek: Fotografia dzieci

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

mój maluch uczył się siadać a ja uczyłem się robić zdjęcia ;-)

nx100

Domyślnie

a mnie ostatnio na cz-b zebralo

Domyślnie

KORNELEK

Dopiero zaczyna Awatar FOTONINJA

Domyślnie

Ja tutaj malutko piszę ale SEBA to rzeczywiście najlepsze foty jakie widziałem od jakiegoś czasu na tym forum czy inspirowane czy nie nie istotne w dzisiejszych czasach każdy czerpie pomysły od innych a jak tego nie robi to i tak zostanie o to posądzony bo zrobił coś dobrze
    Pozdrawiam super!!!

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przejrzałem cały wątek, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na 2 pytania:
    - jak to jest z lampami i małymi dziećmi ? można stosować czy nie (a jak nie to do jakiego wieku?)
    - do małych dzieci (w tym noworodków) co byście wybrali na FF - 85/1.8 czy 100/2 (chodzi mi głównie o min. odległość ostrzenia)?

Coś już napisał Awatar qbanek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    - jak to jest z lampami i małymi dziećmi ? można stosować czy nie (a jak nie to do jakiego wieku?)
    Dobra lampa nie jest zła, każde dziecko o tym wie. A na poważnie to ja nie widzę większych przeciwwskazań, o ile nie będziesz walił noworodkowi prosto w oczy. Odbijaj światło od czego się da oby to nie było lustro . Mój 1,5 roczny rzeźnik przyjął już na siebie kilkanaście wyładowanych akumulatorów w 430 exII
    i nawet bardzo to polubił, jak widzi aparat to od razu kuca pozując w ten sposób, potem przeglądamy razem sesje i jest dobra zabawa.

pozdro

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pierwsze moje foto, chrześnica:
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja tam myślę, żeby unikać, przede wszystkim dlatego, że zdjęcia w zastanym są zdecydowanie ciekawsze i z klimatem. Fotografując już ponad 2 lata mojego synka, prawie w ogóle unikałem lampy.. 90% zdjęć 28 1.8 @ 2.2 na 30D

- do małych dzieci (w tym noworodków) co byście wybrali na FF - 85/1.8 czy 100/2 (chodzi mi głównie o min. odległość ostrzenia)?
    Ja stosuję krótszą ogniskową, na FF bym pewnie miał tandem 35 1.4 i 50 1.4, ale pewnie każdy ma swoje preferencje, jednak dłuższa ogniskowa wydaje się być korzystna kiedy dziecko jest trochę starsze i już potrafi zapozować, albo przynajmniej chwilę się nie ruszać.

Dodam też przy okazji zdjęcie

"No tak... zaaapomniałem..."

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Trochê niejasno siê wyrazi³êm - chodzi³o mi lampy studyjne z modyfikatorami of coz. nie chce sie wdawac w dyskusje o wyzszosci swiatla zastanego itd.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbanek Zobacz posta
    Dobra lampa nie jest zła, każde dziecko o tym wie. A na poważnie to ja nie widzę większych przeciwwskazań, o ile nie będziesz walił noworodkowi prosto w oczy. Odbijaj światło od czego się da oby to nie było lustro . Mój 1,5 roczny rzeźnik przyjął już na siebie kilkanaście wyładowanych akumulatorów w 430 exII
    i nawet bardzo to polubił, jak widzi aparat to od razu kuca pozując w ten sposób, potem przeglądamy razem sesje i jest dobra zabawa.

pozdro
    mam to samo , zgadzam się w pełni

Strona 80 z 97 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów