Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 110

Wątek: Zatrzęsło Japonią

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Japońce wszystko zrobią by nie stracić, cały sprzęt poddadzą jakiemuś "odpromieniowaniu", pewno coś wymyślą ;D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja myślę że promieniowanie to nie będzie dla nich największy problem w obecnej sytuacji.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dlaczego? Ich kraj jest "przystosowany" do trzęsień ziemi. Więc z tym nie będą mieli problemu, a promieniowanie bądź wycieki z elektrowni.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Do trzęsień owszem, ale nie aż takich silnych. Poza tym większym problemem od samego trzęsienia ziemi było tsunami. A na to nie sposób się przygotować.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koper90 Zobacz posta
    Dlaczego? Ich kraj jest "przystosowany" do trzęsień ziemi. Więc z tym nie będą mieli problemu,
    Jesteś pewien - widziałeś jak wyglądają niektóre miasta? Ile ludzi zginęło, ilu zaginęło, nie ma prądu, żywności, straty pewnie pójdą w miliardy albo setki miliardów dolarów. Czym jest wobec tego awaria elektrowni atomowej i skażenie które według wielu specjalistów nie będzie miało żadnych większych następstw? Pisanie że "nie będą mieli problemu, bo kraj jest przystosowany" to jakieś horrendalne niezrozumienie tego co się tam wydarzyło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dobrze sporo osób zginęło, ale weź pod uwagę że jeżeli byłby wyciek albo coś podobnego to połowa Azji będzie miała z tego powodu problemy nie sama Japonia bo zacznie to się unosić w powietrzu i wędrować.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale dyskutujemy o tym co rzeczywiście się tam wydarzyło czy zastanawiamy się nad jakimiś scenariuszami SF albo faktami wygenerowanymi np. w TVN .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-03-2011 o 19:10
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale dyskutujemy o tym co rzeczywiście się tam wydarzyło czy zastanawiamy się nad jakimiś scenariuszami SF albo faktami wygenerowanymi np. w TVN .
    Ale nasza wiedza o tym co się tam wydarzyło pochodzi właśnie głównie z mediów masowych więc

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Wątpię w prawdziwość tego twierdzenia. Bez chleba,jaj i cukru, da się robić zdjęcia, bez obiektywów będzie to skrajnie trudne ;-)
    Ciekawe jak zrobisz zdjecia wielkanocnych pisanek bez jaj

Uzależniony

Domyślnie

A oprócz tego, akurat to forum jest pełne specjalistów od trzęsień ziemi i elektrowni atomowych Może wrócimy do fotografii?

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów