Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 110

Wątek: Zatrzęsło Japonią

Coś już napisał Awatar pepey

Domyślnie

Japończycy nie cieple kluchy i sadze ze raczej będzie odwrotnie - chcąc nadrobić straty, będą produkowali i sprzedawali więcej. Najwięcej produkcji japońskich korporacji jest poza Japonia, a te uszkodzenia infrastruktury w Japonii tez nie są tak wielkie. Można się tylko obawiać przejściowo gorszej jakości, a jeśli chodzi o ceny - to spekulacji dystrybutorów poprzedzane opłacaną, panikarską propagandą w mediach. Ale jeśli nawet takowe spowodują wahnięcie - to krótkotrwałe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przeglądałem ofertę ecyfrowych i... http://www.e-cyfrowe.pl/canon-ef-24m...sm-p-9028.html dlaczego ten obiektyw jest wycofany ze sprzedaży? Powodem jest to trzęsienie? Bo nie sądzę, żeby sklep wycofał coś ze sprzedaży "bo tak"

Domyślnie

Podwyżki cen na obiektywy Canona zaczynają się robić faktem.
    Mocno zainteresowałem się obiektywem EF 135mm f/2L USM i w zasadzie zdecydowałem się na zakup w zeszłym tygodniu w SklepFotograficzny.pl i tak:
    - w zeszłym tygodniu obiektyw ten kosztował tam 3.699,00 zł
    - od 01 kwietnia - 3.999,00 zł (myślałem że jakiś żart z okazji 01.04 - sklep robił co roku jakieś kawały)
    - ale po weekendzie cena to już 4.199,00 zł
    Czyli od zeszłej (chyba) środy cena poszła do góry o 500 zł (ok. 13%).
    W innych sklepach podobnie.
    Pytałem w innym sklepie o co chodzi - oczywiście zwalili podwyżki na trzęsienie ziemi - wyjaśnili też, że w wypadku gdy fabryka sprzętu foto jest w Malezji lub na Tajwanie to nie przeszkadza w wykorzystaniu okazji i podniesieniu ceny.
    Amatorsko: cyfrowo i analogowo

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    odbije się na gospodarce naszego kraju, co przełoży się na dalszy wzrost cen, który obserwujemy. Dlatego co planowałem kupić już zamówiłem i czekam ....
    A nie mówiłem ...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Spekulacje. Po prostu sprzedawcy czytają forum jak to biadolimy że będą podwyżki. No to nie chcą nas zawieść i proszę. Chcecie to macie. Przecież byliście gotowi

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Jak ceny za wysokie to nie kupujcie ot cała filozofia Sprzedawcy zobaczą że nie idzie to znowu opuszczą

Uzależniony

Domyślnie

Szczególnie mogą czekać Ci co robili jakieśruchu sprżętowe przed sezonem i zostali z reką w nocniku. ale nie ma co panikować. poki co jest jeszcze tanio. Spekulacyjna spirala dopiero sie nakręca

Coś już napisał
    Miasto
    Wieruszów
    Canon :-D

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Ci co zarabiają na foto nie maja problemów z zakupem sprzętu. Potrzeba kupują a nie czekają aż będzie najtaniej w historii

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Hässleholm

Domyślnie

W Szwecji tez podwyzki i duze braki na polkach, ciesze sie, ze udalo mi sie dokonac migracji do Canona z duzymi zakupami miesiac temu

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=345940 - ja kupowalem za 15.000kr miesiac temu, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=306829 bylo niedawno wszedzie za 3800-3900kr, wiekszosc drozszego sprzetu poszla w gore i poznikala z wielu sklepow.

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów