Strona 13 z 73 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Zaczynam być sceptyczny ogólnie co do szybkiego zakupu tego aparatu, ale..

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Fixed focal length. Okay, so they said so in the brochure, but I honestly thought they were joking! I mean seriously, this is the 21st century! How about a little zoom? How about some interchangeable lenses? Have they never seen the NEX? Now that's some good design! I have sent a letter to Mr Fuji. He replied and told me to zoom with my feet - whatever that means.
    Sorry, ale jak koleś pisze takie bzdury to nie moge uwierzyć w żadne jego słowo na temat tego aparatu..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    OK, czytam dalej i widzę że koleś poprostu ironizuje. Ma szczęście ;-)
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 10-03-2011 o 16:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    AF w X100 mógłby być lepszy:

"The speed of focus is not the fastest out there – it lags behind the Lumix GF1 with 20mm in terms of speed. Some improvement here from Fuji would help!"
    http://www.stevehuffphoto.com/2011/0...ieter-franken/
    Nie mam jeszcze tylko potwierdzonych informacji jak pracuje AF. Wolny czy niecelny AF może rozwalać cały projekt.
    Hmmm...

Aparat fajny, przy cenie z USA (jeśli jeszcze spadnie, powiedzmy poniżej 1000$) mógłbym go rozważać jako alternatywę dla zakupu 35L do FF.
    Piotr, nie żartuj.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dochodzą sprzeczne informacje. Najpierw że AF szybki, potem że tak szybki jak GF1 z 20/1.7 (to byłoby już nieźle, ale mogłoby być lepiej), potem że kiepski, potem że używa się manuala bo auto coś nie tak. Przydałby się jakiś wiarygodny test. Reszta cech raczej wygląda dobrze, tylko ten AF niepewny.

A poważnie rozważałbym opcję X100 + FF z portretówką. Można zabierać oba równocześnie ze sobą. X100 ogólnie można nosić częściej, ale wybierając się gdzieś fotografować można zabrać X100 na szyję, i lutro z jednym obiektywem - i nie zabierać nawet torby.

Uzależniony

Domyślnie

Sprzeczne informacje to są na temat ceny. najpierw miało być 1000$ potem z tego sie zrobiło 1000euro aby finalnie wystawić cenę startową 1500 euro. Fuji zrobiło bardzo fajny aparat. i jak to zwykle u fuji, zabije sprzedaż ceną. tulipanek za 140 $!!! no proszę Was. tak. to piękny aparat i pewnie sporo osób w cenie 1000$ by go kupiło. za dwa razy tyle - kupią bardzo nieliczni

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale dajecie się wodzić za nos. FUJI „wyprodukowała” aparat o ekscentrycznym jak na dzisiejsze czasy wyglądzie o dość dobrych parametrach i zaporowej cenie. Rzucili kilka sampli na rynek, dali tu i tam do testów. I wszędzie się od pół roku pisze o czymś czego nie ma. Nawet jak się gdzieś pojawi to mało kto kupi ten wynalazek w cenie body 5D Mark II Ale dalej będzie się pisać. Dla mnie to zakrawa na zwykłe tanie działania marketingowe utrzymujące markę FUJI na powierzchni. Co ta firma ma na dzień dzisiejszy do zaoferowania? Parę filmów, drukarki Epson, kompakt 3D, i trochę kompaktów. Po wycofaniu się z serii lustrzanek S5Pro tak naprawdę nie mają flagowego produktu. To znaczy mają...mieć.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W takim aparacie AF jest zbedny moim zdaniem .. tak jak w dalmierzach analogowych Od tego jest hiperfokalna aby nie pitolić sie w ostrzenie, bo w reporterce przewaznie nie ma na to czasu... AF to "zuo", a marudza ci ktorzy na ulicy ze sprzetem za duzo zdjec nie porobili, ot co

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja jestem ciekaw, czemu ten obiektyw nie jest odczepiany, nawet jeśli byłby nowy bagnet i tylko 1 szkło, to byłby przyszłościowy aparacik. Kupiłbym sobie jako ładny bakap do Leiki. A poza tym nie bylibyśmy skazani na tego przyspawanego kita... No nic, poczekamy jeszcze chwilę, może ktoś wyskoczy z czymś na Photokinie (Nex7) ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ta chwila to półtora roku bo targi te są co dwa lata...
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nawet nie wiedziałem Tym gorzej
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja jestem ciekaw, czemu ten obiektyw nie jest odczepiany, nawet jeśli byłby nowy bagnet i tylko 1 szkło, to byłby przyszłościowy aparacik. Kupiłbym sobie jako ładny bakap do Leiki.?
    Bo dalmierz - Leica naprawdę jest tu wyjątkowa (dalmierz + wymienne obiektywy).
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 13 z 73 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów