Strona 15 z 73 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Moim zdaniem lepiej wypadaja foty z X100. Ale moze zle widze Jest tez gdzies na tamtym forum porownanie z 5D+35/2 (szkoda ze nie 1.4) i Canon dostal po tylku pod wzgledem ostrosci (to mnie akurat nie dziwi), natomiast szumy wygladaly bardzo podobnie. Fuji troche przegral przy ISO800-1600 ale wyzej byl remis ze wskazaniem na Fuji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A fuji ma ? Pytam serio, bo nie wiem. Jeśli ma, to tym dziwniejsze, że nie ma własnego bagnetu.
    Wydawało mi się (nie wiem skąd?), że ma / ma mieć. Myliłem się i nie mam dalej zamiaru w to brnąć. Zatem jedyne czego NEX i s-ka nie mają to hybrydowy wizjer OVF/EVF

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Hmm. Ja chyba widzę coś innego. Nie dość że żadnego "zdecydowanie", to jeszcze i "pokonał" jest... hmm.. dyskusyjne?
    Nie rozumiem, mówisz np. o tych wyblakłych kolorach drewna i sporych szumach w cieniu, których nie uświadczysz na D700?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Moim zdaniem lepiej wypadaja foty z X100. Ale moze zle widze
    ????
    To że ostrość jest gdzieś indziej ostawiona na D700 i X100 rozumiem, że każdy może sobie wydedukować, reszta j.w.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 14-03-2011 o 12:42 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie rozumiem, mówisz np. o tych wyblakłych kolorach drewna i sporych szumach w cieniu, których nie uświadczysz na D700?
    Szumy w cieniu to sprawa oczywista, ale co do tych wyblakłych kolorów, to IMHO jest to kwestia profilu. Przy iso 800 również jest różnica "na korzyść" D700, więc może błędne wnioski wyciągasz? Może to właśnie D700 daje "złe" (tj. odbiegające od rzeczywistości) kolory?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Wydawało mi się (nie wiem skąd?), że ma / ma mieć. Myliłem się i nie mam dalej zamiaru w to brnąć. Zatem jedyne czego NEX i s-ka nie mają to hybrydowy wizjer OVF/EVF

zdRAWki
    No właśnie dlatego napisałem, że czekam na nex7 z EVFem. Wygrają ci, którzy zrobią taką wszystkomającą hybrydę. Na chwilę obecną każdemy aparatowi czegoś brakuje.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na chwilę obecną każdemy aparatowi czegoś brakuje.
    Najgorzej jak jest bagnet, a nie ma obiektywów. Z dwojga złego naprawdę wolę jak jest obiektyw, choć przyspawany na stałe
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To sa JPEGi, nie wiadomo jak balans bieli był ustawiony itd. ZDjęcie z d700 wyraźnie jaśniejsze, to może wpłynąć na szumy w cieniach. ostrość zdecydowanei lepsza na x100.
    szczerze mówiąc to kolejny kiepski/amatorski test, który nic nam nie mówi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szumy w dzisiejzych czasach to ostatnia rzecz na jaką należałoby zwracać uwagę... Ale może nadal nie na tym forum
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

No właśnie dlatego napisałem, że czekam na nex7 z EVFem. Wygrają ci, którzy zrobią taką wszystkomającą hybrydę. Na chwilę obecną każdemy aparatowi czegoś brakuje.
    Przecież to ma mieć sensor z A77 (24 MPx), czytaj: znowu będziesz na coś narzekał

BTW. Jeśli Olympus nie przełoży na 2012r. roadmapu z 2010 to wreszcie dostanę 12mm (24 equiv) na m/43 - czego wtedy będzie brakować w m/43?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Szumy w dzisiejzych czasach to ostatnia rzecz na jaką należałoby zwracać uwagę... Ale może nadal nie na tym forum
    To prawda. Wykonywałem nie jedno zdjęcie na Ds2 3200, a podobno tam 800 jest tylko ładne.

Mnie w X100 interesuje glownie plastycznosc zdjecia i wielkosc. mam dziwne wrazenie ze to jest duzy aparat. m9 jest np. za duzy.

Strona 15 z 73 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów