Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: 20D jako pierwsza lustrzanka?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Dokładnie. Tylko że o zaletach Canona i Nikona mówią canoniarze, o wadach Canona mówią canoniarze i nikoniarze, a o wadach Nikona mówią już tylko canoniarze
    Przesada. Taliban trzyma się równie dobrze i tu i tam

Pod jakim względem podobne? Obrazka na iso 100 i 200? W tamtych czasach Canon deklasował odpowiedniki u Nikona pod względem obrazka na wyższych czułościach i to dla wielu osób był powód do wejścia akurat w ten system. Co do tego chyba nie ma wątpliwości. Inna sprawa, że Nikon już dawno nadrobił zaległości i Canon broni się już tylko kolorami.
    D70s jest wyraźnie słabszym obrazkowo aparatem niż 20d, co do AF myślę że są porównywalne. Odkąd miałem 20d, nie wyciągałem D70 (bez s) z szafy, nie było powodu.

Nikon już dawno nadrobił zaległości i Canon broni się głównie dobrym samopoczuciem swoich użytkowników :razz:
    Entuzjastyczny Neofita

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Przesada. Taliban trzyma się równie dobrze i tu i tam
    Różnica jest taka, że tam taliban trzyma władzę, a tutaj to tylko partyzantka ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Różnica jest taka, że tam taliban trzyma władzę, a tutaj to tylko partyzantka ;-)

Coś jest na rzeczy :-D Dlatego tak mi tu dobrze...
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Coś jest na rzeczy :-D Dlatego tak mi tu dobrze...
    I mnie cieszy, że Twój neofityzm ogranicza się głównie do systemu... Zresztą mam wrazenie, że wraz z upływem czasu zelżało Ci zaangażowanie, do nawracania na jedynie słuszna wiarę
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    I mnie cieszy, że Twój neofityzm ogranicza się głównie do systemu... Zresztą mam wrazenie, że wraz z upływem czasu zelżało Ci zaangażowanie, do nawracania na jedynie słuszna wiarę
    Ok, wracam na z góry upatrzone pozycje Nie cierpię sprawiać zawodu...
    Entuzjastyczny Neofita

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

D70s jest wyraźnie słabszym obrazkowo aparatem niż 20d, co do AF myślę że są porównywalne. Odkąd miałem 20d, nie wyciągałem D70 (bez s) z szafy, nie było powodu.

Nikon już dawno nadrobił zaległości i Canon broni się głównie dobrym samopoczuciem swoich użytkowników :razz:
    Zależy, co dla kogo.. CCD vs CMOS faktycznie wyższe iso jest bardziej użytkowe, ale jest też coś takiego jak szczegóły i forma tego szumu gdzie DXX daje wyraźnie ostrzejsze obrazy z monochromatycznym szumem. Druga sprawa jeśli ktoś ma zamiar używać lampy to ten nikon ma synchro 1/500 i CLS co mi osobiście bardzo służyło. Co by nie było dużo zależy od tzw ''wielkiego owłosionego homosapiens'' po drugiej stronie więc takie dyskusje przyznaje są troche bez sensu ale myśle że warto wymienić sie spostrzeżeniami..

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Puk Puk. Panowie jak zwykle zaczyna się pralnia. Wątek nosi tytuł "20D jako pierwsza lustrzanka?"

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Przygotuj sie na nerwice zwiazana z AF a tak ogolnie to dobry wybor
    Wybacz ale to bajczenie albo felerna sztuka albo takież obiektywy...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    To 20D da rade w kościele
    A czemuż by nie ? Co do iso to żadnego wielkiego przełomu w xxD później nie zauważyłem, co do AF to jednak od 40D postęp już jest przy najbardziej wymagających sytuacjach. A że wspomaga AF serią przedbłysków to insza inszość, zresztą nie dotyczy to tylko tego modelu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    No cóż nie wiem kto tu ma klapki na oczach, ja tylko wysunąłem swoją obiektywna opinie a tu ciach ochy achy bo na canon board nikon
    Ty ja mianowałeś obiektywną... LOL
    Ostatnio edytowane przez tantal ; 04-03-2011 o 17:39 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie Marny przykład

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Czego Wy chcecie od 20D? ISO ma takie jak i nowe puszki, jak nie lepsze..
    W 1:1 h-iso jest takie same jak nowsze body, roznica jest w mpix, bo wiadomo, ze takie 18mpix przeskalowane do 8mpix zdrobni szum znacznie. Cala roznica...

3200 z 20D. Cos zle z Tym?
    http://img844.imageshack.us/img844/193/iso3200v.jpg
    W takich warunkach oświetleniowych może 20D daje radę, ale nocne w świetle sztucznym to już tragedia. Mam tą puszkę od kilku lat i nawet bardzo jasne obiektywy nie ratują sytuacji. Nie używam lampy i jakoś nigdy nie byłem zadowolony ze zdjęć po zmierzchu. Po 5D2 jakoś tego nie widać, czy to faktycznie kwestia przeskalowania? Chętnie zobaczę zobaczę porównanie w tej samej rozdzielczości...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak czy tak 20D to aparat całkiem przyzwoity i mimo wyjścia wielu kolejnych modeli (zarówno u Canona jak i u reszty) nadal można nim robić świetne zdjęcia .
    Dlatego wracając do tematu jest to na chwilę obecną sprzęt jak najbardziej godzien polecenia. Jedyny problem jaki tu widzę to taki, że były to często aparaty bardzo mocno eksploatowane i może być ciężko dostać niezajeżdżony egzemplarz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów