Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: 20D jako pierwsza lustrzanka?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Nie trzeba porownywac do aparatow z wyzszej polki. Mialem kupe lat D70s i tam nie bylo czegos takiego jak nie trafiona fota
    Jasne, nie ma to jak klapki na oczach.
    Kolega miał D200 (chwalony za precyzję AF, ponoć nawet wyższą niż D300) na wyjeździe sylwestrowym, robił zdjęcia w duecie z 18-200.
    Było trochę pudeł, może bez dramatu (bo i szkło ciemne), ale przy wspomaganiu lampą z Canona nie miałbym gorszego uzysku.
    Trochę obiektywizmu, ludzie
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

No cóż nie wiem kto tu ma klapki na oczach, ja tylko wysunąłem swoją obiektywna opinie a tu ciach ochy achy bo na canon board nikon

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Nie trzeba porownywac do aparatow z wyzszej polki. Mialem kupe lat D70s i tam nie bylo czegos takiego jak nie trafiona fota a tutaj nagminnie sie to zdarza nawet z systemowymi szklami a juz nie wspomne o ciezszych warunkach oswietleniowych czy elementy o gladkiej fakturze. Nie ma co ukrywac to sa fakty i trzeba do tego przywyknac
    Nie przesadzajmy. Dlaczego każda gadka w temacie sprzętu sprowadza się do głównych wniosków:
    Jak sprzęt to tylko 1D bo w przeciwnym razie niczego w AF-ie nie będziesz pewien.
    To już powoli staje się normą.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No cóż nie wiem kto tu ma klapki na oczach, ja tylko wysunąłem swoją obiektywna opinie a tu ciach ochy achy bo na canon board nikon
    Wiesz, my tutaj (w przeciwieństwie do żółtego forum) widzimy i potrafimy się przyznać do tego, że nasz sprzęt nie jest idealny. Wiemy, że nowe Nikony mniej szumią, wiemy, że niektóre puszki mają lepszy AF, że 14-24 bije na głowę ostrością w rogach jakikolwiek odpowiednik w Canonie itd.
    Ale często spotykane ogólnikowe prawdy objawione o wyższości AF, ergonomii czy jakości szkieł bez wskazania konkretnych modeli lub z przykładami od czapy są, hmm... niepoważne

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    bez wskazania konkretnych modeli lub z przykładami od czapy są, hmm... niepoważne
    Bywam na forum i również są dyskusje o brakach w Nikonach jak i o zaletach Canona gdzie temu pierwszemu brak. To zależy z kim się prowadzi dyskusje . Uważam że D70s razem z 20D są bardzo podobne pod względem osiągów dla tego o tym pisze. D70s też ma swoje wady które Canon skutecznie uzupełnia. I nie ma co się od razu jeżyć, chyba właśnie po to jest forum żeby o tym pisać.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

@Brzoska umkneło mi słowo "żona" :/
    A tak btw masz analoga? Podobają się jej zdjeica z kliszy? Jeśli tak to w cyfrze im mniejszy ekran tym lepiej.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Witam,
    od lutego 2005 r. jestem posiadaczem 20d. Od tygodnia 5dmkII.
    Co do 20d, to z tego sprzętu można wycisnąć wiele. Wytrzymuje też ciężkie warunki terenowe (deszcz, kurz itd.) mimo, że nie jest specjalnie jakoś uszczelniony.
    Moje body jak dobrze pamiętam, ma przebieg w granicach 100 tys. Migawka fabryczna, żadnych serwisowań. Sprzętem nie rzucałem, ale lekkiego żywota ze mną nie miał Jak nie mróz -20, to upały po +40'C.

Z całym sercem mogę Ci 20d polecić.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

moja 20D ma 140 tysi.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Chyba raczej subiektywną i to mocno.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bywam na forum i również są dyskusje o brakach w Nikonach jak i o zaletach Canona gdzie temu pierwszemu brak. To zależy z kim się prowadzi dyskusje .
    Dokładnie. Tylko że o zaletach Canona i Nikona mówią canoniarze, o wadach Canona mówią canoniarze i nikoniarze, a o wadach Nikona mówią już tylko canoniarze

Uważam że D70s razem z 20D są bardzo podobne pod względem osiągów dla tego o tym pisze. D70s też ma swoje wady które Canon skutecznie uzupełnia. I nie ma co się od razu jeżyć
    Pod jakim względem podobne? Obrazka na iso 100 i 200? W tamtych czasach Canon deklasował odpowiedniki u Nikona pod względem obrazka na wyższych czułościach i to dla wielu osób był powód do wejścia akurat w ten system. Co do tego chyba nie ma wątpliwości. Inna sprawa, że Nikon już dawno nadrobił zaległości i Canon broni się już tylko kolorami.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów