Dzieki za dobre slowo. Musze przyznac ze po ostatnim sezonie duzo malow od potencjalnych klientow zaczynaja sie "we love your work" co dodaje mi tylko kopa zeby byc lepszym.
Jesli masz zaparcie i lubisz to robic to dopniesz swego.
Ja B2 wybralem swiadomie dla tego ze oferuja to co mnie interesowalo. Slub slub slub a nie podejscie artystyczne jak u Kaliny. Co prawda z checia wybral bym sie do niej na warsztaty teraz ale jako pierwsze warsztaty B2 oferuje lepszy pakiet. Przedewszystkim dlatego bo masz symulacje slubu z ksiedzem. To sa zdjecia ktore mozna pokazac w portfolio jak zaczynasz dopiero przygode ze slubniakami.
Kalina to chyba jednak takie poszerzenie wiedzy dla kogos kto wie co robi i potrzebuje wskazowek by byc jeszcze lepszym ale bez wiedzy jaka daje ci B2 chyba nie wchlonol bys wszystkiego czego Kalina oferuje.
Moze sie myle, moze nie ale takie jest moje zdanie.
Marcin waszych presetow uzywalem przez okolo miesiac. Potem zaczolem je modyfikowac a z czasem totalnie przeszedlem na dluga liste swoich presetow.
Tak wiec napewno bardzo sie przydaly.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Mad_Mac, dzięki kolego za dobre słowo, dodam tylko iż z tego co wiem U kaliny świeci się lampka Yerwantową (a może się mylę ) u nas się przede wszystkim błyska w manualu, są więc elementy strobingu. Jeszcze jedno, do sesji wybieramy nasze byłe lub przyszłe pary lub osoby, które sesji jeszcze nie miały i raczej wcześniej nie pozowały. Mamy więc prawdziwą "trudność" pracy - nie bierzemy modelek, modeli którzy sami pozują.
Hmm miałem chyba każdy typ klientaOd głębokiej wioski do prawników i lekarzy z dużego miasta. Nikt nie miał problemu z wydaniem na mnie ciężko/nieciężko zarobionych pieniędzy
Jak kto zarabia, w to nie wnikam. Mogę tylko przypuszczać.
Ostatnio zepsuł mi się piecyk gazowy. Przyszedł fachman, oglądnął, stwierdził że walnięty presostat i skasował 100zł za ekspertyzę i 170 za część. Był u mnie może 20 minutTo jest dopiero inteligentna praca
![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Mad_Mac@
dobrze mi tu prawisz
Piszesz/oddajesz dokladnie to, czego od ponad pol roku spodziewałem/SPODZIEWAM się po B2
już za 3 tyg xD
Pozdroffka
w marcowej edycji jest komplet uczestników. Ponieważ mamy dość mocno obsadzony sezon, od Świąt Wielkiej Nocy do jesieni nie będzie możliwości zorganizowania szkolenia. Jest kilka osób chętnych, którzy nie załapali się na marcowe i wstępnie przymierzamy się do weekendu 08-10.kwietnia 2011 lecz to wymaga skoordynowania wielu spraw i w związku z tym ostatecznie potwierdzimy do końca tego weekendu. Osoby chętne na ten termin mogą słać rejestrację.
Ostatnio edytowane przez arturs ; 05-03-2011 o 01:33 Powód: poprawiłem datę na 2011 - 08-10 kwietnia 2010 już był
KOLEJNA (dodatkowa ) EDYCJA kwiecień 2011
Termin: 08-09-10 kwietnia 2011 (edycja marcowa - brak miejsc)
prośba do moderatora o przeklejenie tej treści w pierwszym poście wątku