Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 332

Wątek: B2 Warsztaty Fotografii Ślubnej

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Ja się chce zarabiać kasę to trzeba trochę popracować. Nic nie ma za darmo. Dużo przyśpiesza robotę dobrze napisana akcja.
    Ale po co komu akcje. Ja przy slubach naprawde PSa raczej nie dotykam.
    Budujesz sobie biblioteke dobrych presetow. Potem tylko modyfikujesz do danych warunkow pierwsza fotke serii(np na sali) i dodajesz to do wszystich fotek z sali bo wszysktie beda mialy przeciez ten sam WB itp.
    Sa wyjatki nad ktorymi trzeba popracowac z osobna ale wiekszosc mozna polecic wlasnie w ten sposob.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Też tak można, a nawet trzeba jak ktoś musi ileśtamset zdjęć klientom na czas przygotować.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Można i w notatniku albo WinHEXie, ale po co sobie utrudniać? Do retuszu jest Photoshop, chyba że faktycznie masz jakiś ultrasposób ;P
    nie utrudniać a ułatwiać, zanim zdjęcie się do PSa załaduje, ja już jestem przy następnym

micles, 6 dni w tygodniu, a w siódmym ślub a sesja, a rodzina lub dziewczyna??
    No ok, ja to może spróbuję wyliczyć
    zakładam 30 ślubów w sezonie (nie liczę innych sesji solo, komunii, i innych dziecięco-rodzinno- ciążowych ):
    10 minut na zdjęcie w PSie i 300zdjęć ( ja oddaję więcej ) na ślub to daje łącznie 1500 godzin !!!! a po 8h dziennie (w co nie wierzę by ktoś dzień w dzień bez przerwy takie dniówki wydolił ) to daje nam 187 dni!!! Obrabiając po 3 dni w tygodniu (zakładam iż w poniedziałek selekcja, we wtorek sesja) środa-piątek, w sobotę ślub, w niedzielę (jak za komuny) odpoczynek (sorry wtedy wszyscy w pracy odpoczywali )wychodzi 62 tygodnie- rok tyle nie ma:sad: A gdzie zrobienie prezentacji, a gdzie wyklejenie albumu, a gdzie spotkania z parami, a gdzie jakikolwiek marketing, a gdzie w końcu czas na CB czy inne fora...?? Marcin, czego jeszcze nie dodałem??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Też tak można, a nawet trzeba jak ktoś musi ileśtamset zdjęć klientom na czas przygotować.
    Shadow, lepiej dać 100 zrypanych w PSie? W nich braknie cioci, wujka, stryjka przyjaciółki i będzie niesmak. Zawołaj sobie 3-4k za 100zdjęć tylko ile będziesz miał zleceń?? No fakt wtedy, przy 2-3 ślubach masz czas na PS.
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 02-03-2011 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar beniamin2

Domyślnie

Interesuję się odrobinę tematem zawartym w tym wątku i nasuwa mi się pytanie aprpopos porównania tych warsztatów do Kaliny i Adama ...czy Błyskotliwych.... Czy jesteście kolejnymi....? innymi ? czy lepszymi ?
    Dlaczego wybrać właśnie was bo nie mam wątpliwości co do waszych umiejętności...czy moich potrzeb...ale....no właśnie...
    Czytając fora czy strony całej trójcy zauważam że na pewno tworzycie dobrą atmosferę ale zdjęcia ...Trzcionka i Kalina nie do opisanie....
    i tutaj nasuwa się ważne pytanie....
    Oni robią ogień ale jak przegląda się zdjęcia ich podopiecznych ma się wrażenie (powtarzam wrażenie) że nie wszystko chcą zdradzić....
    natomiast u was np. Mad_Mac wypasi* ...i wynosi jakby lepszą szkołę....
    ale czy to nie indywidualne predyspozycje...

tak właśnie z pytanie wyszła rozmymłana*... hipoteza....
    ....
    .....uczciwie tyram na szczęście

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

beniamin2, nie porównujemy się z KT, czy Błyskotliwymi. Zauważ iż każde z nas robi szkolenia o czymś nieco innym. My nie robimy masówki, robimy dopiero piątą edycję, nie mamy na nie za wiele czasu, a w sezonie praktycznie wcale.
    Dajemy presety, ale przede wszystkim uczymy jak można samemu. W końcu robimy zdjęcia ( a w zasadzie przede wszystkim robimy zdjęcia ) przez 3 dni z trzema parami (2 ślubne+ narzeczeńska) doświetlanie blendą ograniczamy do minimum i w znacznej większości pokazujemy jak świecić (oczywiście w manualu ) lampami systemowymi. Zdradzamy sekrety i sposoby jak dobrze zrobić reportaż, w praktyce ćwiczymy w kościele z księdzem (i on również doradza co i jak mozna lepiej ) wszelkie ważne momenty.
    Jest tego więcej lecz najlepiej przeczytać harmonogram na stronie

Nikt za ciebie nie wybierze, sam musisz wiedzieć co potrzebujesz, czego ci brak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Shadow, lepiej dać 100 zrypanych w PSie? W nich braknie cioci, wujka, stryjka przyjaciółki i będzie niesmak. Zawołaj sobie 3-4k za 100zdjęć tylko ile będziesz miał zleceń?? No fakt wtedy, przy 2-3 ślubach masz czas na PS.
    Nie wiem czy Ty sam robisz te śluby czy z kimś, ale jeśli masz ich tyle i liczysz na więcej a oddajesz klientowi 300-400 zdjęć to wkrótce chyba będzisz musiał zatrudnić człowieka tylko do samej obróbki

Dopiero zaczyna Awatar beniamin2

Domyślnie

absolutnie tak....
    zastanawiam się czy nie potrzebuję takich jak wy ludzi "świeżo" zaangażowanych ....a nie wiem dlaczego ale mam głupie wrażenie, że KiT swoim profesjonalizmem potraktowaliby mnie lekko z buta. Przekonuje mnie bardzo wasza ilość edycji a jeszcze bardziej pozytywne słowa o was.
    Presety...nawet nie mówię jakim są ogromnym "czasowstrzymywaczem "

macie jeszcze wolne miejsca na weekend marcowy ?
    .....uczciwie tyram na szczęście

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beniamin2 Zobacz posta
    macie jeszcze wolne miejsca na weekend marcowy ?
    na tę edycję, miejsca są porezerwowane lecz czekamy na przelewy. Jeśli nie dojdą będzie jeszcze miejsce

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ja się chce zarabiać kasę to trzeba trochę popracować.
    To straszne twierdzenie jest utrwalane przez miliony pracujących na etacie obywatelach.

Ucz się długo, najlepiej zrób doktorat, pracuj potem po 12h dziennie a będziesz człowiekiem... Bullshit.

Moja dewiza to: Work smart not hard.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez yarson Zobacz posta
    dawaj presety
    A poważnie to na prawdę szybko Ci to idzie
    Mogłbym zrobić video ale lepiej to zobaczyć na żywo

Z tymi presetami to jest tak że nie ma idealnego rozwiązania. Presety dostosowywujesz do swojego stylu i techniki. Jeśli np. mocno prześwietlasz zdjęcia to moje presety ci nic nie dają bo ja niedoświetlam. Efektem będą totalnie przejarane zdjęcia.

Na warsztatach owszem dajemy trochę naszych ale nie wiem czy ktoś ich używa. Podejrzewam że są one tylko bazą do modyfikacji.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 03-03-2011 o 00:06 Powód: Automerged Doublepost
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    10 minut na zdjęcie w PSie i 300zdjęć ( ja oddaję więcej ) na ślub to daje łącznie 1500 godzin !!!!
    Wychodzi 50 godzin, a nie 1500.

Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów