Strona 27 z 34 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 332

Wątek: B2 Warsztaty Fotografii Ślubnej

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Są, ale bardzo powierzchownie liźnięte niestety. Takie niepełnoprawne maski.
    micles, tego to już nie rozumiem, liźnięte to może być czoło kałboja przez język krowy

Dobra, koniec żartów bo się nam zaczyna Ot robić. W każdym razie jeśli ktoś nie wie co to warstwy, maski też się nadaje, byleby aparat miał, obiektyw(y) i najlepiej lampę błyskową, no i najważniejsze karty sprawne , nie takie co to aparaty uszkadzają jak oniegdaj się zdarzyło;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    byleby aparat miał, obiektyw(y) i najlepiej lampę błyskową, no i najważniejsze karty sprawne , nie takie co to aparaty uszkadzają jak oniegdaj się zdarzyło;-)
    A komórka może być ? Ma wszystko - obiektyw, lampę, kartę też .
    Swoją drogą ciekawe by były warsztaty fotografii ślubnej robionych komórką :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Kolekcjoner i o tym pomyślimy, moja komórka nie ma lampy, więc będziem robić "art"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mekii Zobacz posta
    Jak szukacie warsztatów/miejsca, gdzie dostaniecie "magicznego pilota" gdzie jednym kliknięciem Wasze zdjęcia będą uhh, ahhh i w ogóle... to proponuje sobie znaleźć inne klocki do zabawy będzie taniej, bez zgrzytania zębów i zbędnych frustracji.
    Ameryki nie odkryłeś. Powiem więcej. Ukończyłem kilkanaście kursów komputerowych, które często trwały tydzień. To co z nich wyniosłem to były podstawy nawet jak kurs nazywał się zaawansowany. Resztę wiadomości zdobyłem sam czytając masę książek i siedząc setki godzin przed komputerem. Podobnie jest i w tym przypadku. Nikt nie zacznie robić odlotowych zdjęć po 3 dniach kursu. Może najwyżej zdobyć kilka cennych wskazówek do który sam musiałby dochodzić znacznie dłużej.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Shadow, i z książek dowiadujesz się jak rozmawiać z klientem (potrafisz wyczuć choćby intonację itp szczegóły?? ), jak ustawiać pary, modeli i w tych dwóch wymiarach czaisz jak świecić ( owszem wszystko się da w końcu zrozumieć, nie wiem tylko po co laborki i seminaria na uczelniach, po co praktyki, w końcu po co studia jak można wszystko z książek) należy jeszcze przeliczyć ile (w tym profilu biznesu ) musisz wykonać ślubów, sesji zanim dojdziesz do odpowiedniego poziomu. Ponadto jeśli ktoś za wiedzę mi płaci czuję się w obowiązku zdradzić wszelką moją wiedzę i cieszyć się z efektów naszych wychowanków, bo daje to tyle samo satysfakcji co młoda podskakująca z radości czy rycząca przy oglądaniu albumu przy odbiorze materiału.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Nie neguję sensu tego typu warsztatów. Nawet dobrze, że są organizowane. Warto tylko pamiętać o tym co napisałem i co napisał mekii - nikt nie dostanie "magicznego pilota".

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Nie neguję sensu tego typu warsztatów. Nawet dobrze, że są organizowane. Warto tylko pamiętać o tym co napisałem i co napisał mekii - nikt nie dostanie "magicznego pilota".
    w 100% zgoda, i my o tym piszemy i o tym mówimy, jednak droga dojścia do pewnego zadowalającego poziomu będzie wiele, wiele dłuższa, a czas to pinondz i robiąc dalej sluby za 1000 lub niżej (bo nikt kto nie ślepy ci nie da więcej ) tracisz wiele więcej tysiaków. Oj to chyba jasne i jasne też, że kurs nie dla fotoziutków pstrykających byle co za byle co i nie mających ambicji na więcej.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Ja uwazam ze takie warsztaty to strzal w dziesiatke.
    Ksiazka nie odpowie ci na zywo dlaczego jak zrobilem to zdjecie to wszyslo tak a nie tak jak chcialem, ksiazka nie obejrzy twojego zdjecia i nie doradzi pod jakim katem lub jak skadrowane wygladalo by lepiej.
    Co najbardziej podobalo mi sie w B2 bylo to ze przechodzisz przez symulacje slubu z prawdziwym ksiedzem. To rewelacyjny sposob na zrobienie tych pierwszych fotek.
    Generalnie to musze jeszcze raz podziekowac za to ze Marek i Marcin siedzieli z nami do 1 nad ranem zeby warsztaty daly nam jak najwiecej.
    Mnie daly naprawde wiele. Po warsztatach mialem mnustwo nowych pomyslow, calkowicie zmienilem sposob obrobki przez co zamiast 2 tydodnie zajmuje mi to 3 dni.
    Przed warsztatami mialem dylemat, warsztaty czy nowy obiektyw...
    Po tych 3 dniach ciezkiej pracy(nie myslic z wypoczynkiem) bylem pewien ze dodatkowy obiektyw nie dal by mi tego co te warsztaty.
    Dodam tylko ze katering byl fantastyczny!
    Jeszcze raz dziekuje panowe! Sprawiliscie ze moja kariera fotografa slubnego nabrala zycia i calkowicie mnie zmienila!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

All you need is love
    2 edycja warsztatow B2

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Ja uwazam ze takie warsztaty to strzal w dziesiatke.
    Ksiazka nie odpowie ci na zywo dlaczego jak zrobilem to zdjecie to wszyslo tak a nie tak jak chcialem, ksiazka nie obejrzy twojego zdjecia i nie doradzi pod jakim katem lub jak skadrowane wygladalo by lepiej.
    Co najbardziej podobalo mi sie w B2 bylo to ze przechodzisz przez symulacje slubu z prawdziwym ksiedzem. To rewelacyjny sposob na zrobienie tych pierwszych fotek.
    Generalnie to musze jeszcze raz podziekowac za to ze Marek i Marcin siedzieli z nami do 1 nad ranem zeby warsztaty daly nam jak najwiecej.
    Mnie daly naprawde wiele. Po warsztatach mialem mnustwo nowych pomyslow, calkowicie zmienilem sposob obrobki przez co zamiast 2 tydodnie zajmuje mi to 3 dni.
    Przed warsztatami mialem dylemat, warsztaty czy nowy obiektyw...
    Po tych 3 dniach ciezkiej pracy(nie myslic z wypoczynkiem) bylem pewien ze dodatkowy obiektyw nie dal by mi tego co te warsztaty.
    Dodam tylko ze katering byl fantastyczny!
    Jeszcze raz dziekuje panowe! Sprawiliscie ze moja kariera fotografa slubnego nabrala zycia i calkowicie mnie zmienila!
    łubudubu, łubudubu... aż się zaczerwieniłem Mad dzięki masz wielkiego browka chyba, ze liczysz na rabat na warsztaty plenerowe w CRO (jeśli z Marcinem uda nam się w końcu program skończyć pisać i ruszyć, a czasu mamy 1 z hakiem miesiąc;( )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    widzę, że zmieniłeś 40d na piątkę
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 27-02-2011 o 15:12 Powód: Automerged Doublepost

Strona 27 z 34 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów